Mutasyon İnebolu’ya da ulaştı

Mutasyon İnebolu’ya da ulaştı
banner13
banner3

Geçen hafta sıfır olan vaka sayımız bu hafta çift haneye ulaştı. Maalesef hızlı bir şekilde kırmızıya doğru gidiyoruz.

Edindiğimiz bilgiye göre mutasyonlu vakalar Çatalzeytin, Bozkurt ve Küre’den sonra İnebolu’ya da ulaştı. Geçen hafta ilçemizde sıfır olan vaka sayısı bu hafta mutasyonlu ile birlikte çift hanelere ulaştı.

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz Kastamonu’nun Korona virüs Kovid-19 pandamisinden şu ana kadar olan insan kaybının 600 civarında olduğunu açıkladı.

Yılmaz, maalesef hızlı bir şekilde kırmızıya doğru gidiyoruz. Vaka sayısı bakımından yapılan sınıflandırmaya veri süresi farkıyla orta risk grubundan başladığımızı ancak o an itibariyle bile “turuncu” da olan ilimizde ibrenin hızlı bir şekilde kırmızıya yani çok yüksek riskliye doğru kaydığını belirtip, buna karşı halkımızdan destek istedi.

“MUTASYONLU VAKA”

İlimizde de mutasyonlu vakaların olduğunu söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mutasyonlu vakalar daha hızlı bir şekilde, daha çok insana bulaşıyor. Aşılama çalışmaları devam ediyor. Aşılamada belli bir noktaya geldik. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmalarının tamamlanması noktasında muhtarlarımızdan destek bekliyoruz. Ne kadar çok aşı olursak, bu riskte daha düşük grupta olacağız. Aşı olanlarda koruyuculuk yüzde 83,5 ve yüzde 100 hastaneye yatışı engelliyor. Kovid-19 nedeniyle 600 civarında insanımızı kaybettik.”

Maalesef hızlı bir şekilde kırmızıya doğru gidiyoruz. 2 haftada bir sonuçlar değerlendirilecek ve yeni kararlar alınacak. İkinci hafta içerisindeyiz. Umarım turuncu kategoride kalırız. Bunun için destek ve gayret bekliyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER