ALTYAPI GÜÇLENECEK

Başkent EDAŞ; 2021'de Kastamonu'ya 108 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyor

ALTYAPI GÜÇLENECEK
banner13
banner3

Başkent Edaş, Kastamonu'ya, 2021 yılı içerisinde yaklaşık 108 milyon liralık yatırım yapmayı hedefliyor. Kurumdan yapılan açıklamada; geçtiğimiz yıl 49 milyon TL'lik yatırım yapıldığı belirtilirken, bu rakam; bu yıl neredeyse iki katına çıkmış olacak.

Özellikle geçtiğimiz ay yoğun kar yaşının etkili olduğu sahil ilçelerinde; geçtiğimiz ay günler süren elektrik kesintileri meydana gelmiş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İnebolu’da bir takım bir incelemelerde bulunarak; ‘’ İnşallah kısa sürede içerisinde özellikle kırsal alandan başlamak suretiyle bu sorunları hiç yaşamamak ya da etkilerini en aza indirmek için gerekli yatırım ve bakım çalışmalarına başlıyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), tarafından yapılan yazılı açıklamada; Kastamonu'da sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak için çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Bakım, onarım ve yenilemenin yanı sıra kesintisiz enerji için yeni yatırımlar gerçekleştireceği bildirilen açıklamada, geçen yıl 49 milyon liralık yatırım yapıldığı, bu yıl da yaklaşık 108 milyon liralık yatırımın hayata geçirilerek hizmet kalitesi arttırılacak.

Kurum tarafından yapılan açıklamada; "Başkent EDAŞ, 2020 yılında Kastamonu'da 5 bin 96 aydınlatma armatürünün bakımı gerçekleştirirken, 28 pano, 13 trafo ve 14 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı'' ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER