İnebolu Kültür ve Sanat Derneği 3. Genel Kurulu gerçekleştirildi

Mevcut Başkan Hasan İlyasoğlu tekrar seçilerek güven tazeledi.

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği 3. Genel Kurulu gerçekleştirildi
banner13
banner3

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği 3. Olağan Genel Kurul toplantısı pandemi kuralları şartlarında İnebolu Kültür ve Sanat Derneği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet raporu, Gelir Gider tablosu ve Denetim Kurulu raporu okunarak ayrı ayrı ibra edilerek oy birliğiyle kabul edildi.

Hasan İlyasoğlu Başkanlığında Yönetim Kurulu Asil üyeliğine Nurgül Yanık, Hüseyin Baysal, Gürol Ercebe, Aliye Aslan, Berrin Acar, Hüseyin Ersoy seçildi.  Denetim Kurulu Asil Üyeliğine Bahattin Atılkan, Cemil Gül ve Can Bağlan yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu ; ‘’ İnebolu Kültür ve Sanat Derneğimizin 3. Olağan Genel Kurul toplantısı hoş geldiniz. 2019 yılı yoğun bir yıl oldu. Ocakta kültür merkezi talebimizi gündem yapmak için Belediye Başkanı Engin Uzuner’i, Ak Partiyi, CHP’yi, İnebolu Postası ve Yeni İnebolu Gazetesini ziyaret ettik. 12 Ocakta Nazım ve İnebolu etkinliği düzenledik. Ah Bir Kadın Olsak oyununu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği olarak sergiledik. Hüseyin Ersoy yönetiminde Çocukların oynadığı Aman Doktor oyunu çok beğenildi. Yeni seçilen Belediye Başkanımız Mustafa Huner Özay’ı ziyaret ederek desteğimizi ve kültür merkezi talebimizi yineledik. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı nedeniyle Amatör denizciler Derneğinin düzenlediği bir çok yelkenlinin katıldığı Karadeniz Rallisine Hasan Gündüz ve Gürol Ercebe ile birlikte ev sahipliği yaptık. Tamamı kadınlardan oluşan Tutkum ekibi derneğimizde sunum yaptı. 28 Mayısta düzenlediğimiz iftar yemeğinde birliğimizi ve dayanışmamızı pekiştirdik. Oğuz Atay’ın kızı Özge Atay’la İstanbul’da İletişim Yayınlarında bir sohbet gerçekleştirdim. Üyelerimiz Haluk Kaya ve Ahmet Çeçen’in organize ettikleri Şerife Bacı Yol Koşusuna destek olduk. 12 Ekimde Kastamonu Üniversitesinden Dr. Samet Azap, Dr. Ali Osman Abdürrezzak, Dr. M. Onur Hasdedeoğlu ve eğitimci yazar Ali Turgay Karayel’in katıldığı panelle Oğuz Atay’ı andık.29 Ekimde düzenlediğimiz Cumhuriyet Balosu ile Atatürk ve Cumhuriyet Bayrağını daha da yükselttik. Kasım ayında yine Hüseyin Ersoy yönetimindeki Çocuk tiyatromuz Okullar Açıldı adlı oyunu sahneledi. Hüseyin Ersoy’a özellikle çocuk tiyatrosu için teşekkür ediyorum. Okur ve yazarı buluşturma amacıyla düzenlediğimiz Söyleşi ve imza gününün konuğu eğitimci yazar Ali Turgay Karayel’in olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı İlyasoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Okur yazar buluşmalarının ikincisini 4 Ocakta eğitimci yazar Özlem Keskin’le yaptık. Bu 2020’nin ilk etkinliğiydi.15-116 Şubatta Umutcan, Mustafa Mert ve Fatih’in hazırladığı Sarhoş ve Yalçın Bey ile Acı Eşiği adlı oyun beğeni aldı. 22-23 Şubatta görkemli bir şiir akşamları etkinliğimiz vardı. Bu arada Yılmaz Erdoğan’ın Bana Bir Şeyhler Oluyor oyunu çalışmaları başladı. Ancak covit belası kendini göstermeye başladı. Bu nedenle hazır oyunumuzu sahneleyemedik. Hemşerimiz Yılmaz Kıvanç’ın yapım ve yönetmenliğini yaptığı Heyemola İnebolu belgeseline ev sahipliği yaptık. Oyuncu kadrosu tamamen dernek çevremizden oluştu. Belgesel çekimlerindeki yoğun çalışmalarından dolayı Hasan Gündüz ve Gürol Ercebe’ye teşekkür ederim. Koronavirüs nedeniyle Oğuz Atay anmamızı kısıtlı olarak yaptık. Korona virüs nedeniyle çalışmalarımızı artık geniş katılılı olarak yapamıyoruz. Bunun yerine internet ortamında etkinlikler yapabiliriz. 15 Ocakta Nazım ve İnebolu etkinliğimizi canlı yayın olarak gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönem Oğuz Atay Öykü Ödülü etkinliğimiz var. 30 Haziranda sona erecek başvuruların sayısı şimdiden kırkı geçti. Güzel tepkiler alıyoruz. Bu etkinlik yoluyla Yazmak isteyenlere ortam hazırladığımız gibi İnebolu’nun adının da duyurmuş oluyoruz. 12 Ekim Oğuz Atay’ın doğum gününde ödül töreni yapacağız. İnebolu dışında yaşadığı halde etkinliklerimizi beğenen Fatma Gümüş Uğur banka hesabımıza her ay bağış yapmaya başladı. Kendisi bize hem maddi hem de manevi güç vermektedir. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yine İstanbul’dan Erdemir Örüklü açılan keman kursu için derneğimize iki adet keman göndererek destek olmuştur. Kendilerine katkı ve destelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Derneğimizi maddi manevi destekleyen üye olan ya da olmayan herkese, yönetim kurulumuza çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Yeni yönetim kuruluna da başarılar dilerim. ’’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER