Yazar Oğuz Atay adına doğduğu ilçede öykü yarışması düzenlendi

Yazar Oğuz Atay adına doğduğu ilçede öykü yarışması düzenlendi
banner13
banner3

Türk edebiyatının unutulmayan isimlerinden roman ve hikaye yazarı Oğuz Atay adına doğduğu yer olan Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde öykü yarışması düzenlendi.

12 Ekim 1934 te Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde doğan yazar Oğuz Atay adınaİnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından “Birinci Oğuz Atay Öykü Ödülü” yarışması düzenliyor.

Koronavürüs salgını deneniyle etkinliklerine ara vermek zorunda kalan İnebolu Kültür ve Sanat Derneği öykü yarışması etkinliği düzenliyor. 

İnebolu Kültür ve Sanat Derneğinden yapılan açıklamada; ‘’  İnebolu Kültür ve Sanat Derneği olarak amacımız Yaşadığımız kent İnebolu’yu kültürel ve sanatsal yönden daha ileri bir noktaya taşımak istiyoruz. İstiklal Madalyalı İnebolu Sanat ve edebiyat alanında da anılmalıdır. Değerlerimize sahip çıkmak bunun bir yoludur.  Edebiyatımızın ünlü yazarı Oğuz Atay 12 Ekim 1934 te İnebolu’da doğmuştur. Bu nedenle doğduğu kent İnebolu’da her yıl anmalar yapıyoruz. Bu yılda doğduğu kent İnebolu’da Oğuz Atayı adına düzenlediğimiz öykü ödülü ile anmak istedik. Bu nedenle Oğuz Atay Öykü Ödülü düzenliyoruz. Kısa sürede duyanlardan çok güzel tepkiler alıyoruz. Duyanlar Oğuz Atay adına böyle bir ödülün yapılmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını ve mutlu olduklarını, yarışmaya katılacaklarını ve derneğimizi de bu etkinlikten dolayı kutladıklarını belirtmişlerdir.  Öykü ödülünü düzenlemekten amacımız Oğuz Atayın öykücü kimliğine dikkat çekmek, anmak olduğu kadar edebiyatımıza yeni eserler kazandırmaktır. Aynı zamanda yazmayı seven ve bunu kendilerine iş edinenlere de  ortam yaratmak. Öykü ödülünde sınırlama koymadık. Konu serbest. Her yaştan herkes katılabilir. Ödüllerimiz tek kategoride olup ilk üçe ödül verilecektir. Ödül olarak plaket ve Oğuz Atay kitap seti verilecektir. Ayrıca ödül alan ilk üç öykü ile yayınlanmaya değer görülen öykülerle bir anı kitap bastırılacak ve dereceye girenlere onar adet verilecektir. Katılım Şartnamesi İnebolu Kültür ve Sanat Derneğinin facebook sayfasında görülebilir. Ödül töreni Oğuz Atayın doğum tarihi 12 Ekimde doğduğu kent İnebolu’da yapılacaktır. Yazmayı sevenleri Oğuz Atay Öykü Ödülüne katılmaya davet ediyoruz.’’ denildi.

Detaylı bilgi ve şartname için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sevim İlayda Kılınç
Sevim İlayda Kılınç - 3 yıl Önce

Öykülerimizi nereye yükleyeceğiz? Verdiğiniz e posta adresine mi atacağız?

SIRADAKİ HABER