“Yiğit İnebolu Okuyor" projesi başlatıldı

“Yiğit İnebolu Okuyor" projesi başlatıldı
banner13
banner3

İlçemizde okuma kültürünü getirmek ve kitap sevgisini artırmak için geliştirmek amacıyla "Yiğit İnebolu Okuyor" projesini başlatıldı.

İnebolu Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk-orta ve lise kademelerinde öğrenci-öğretmen ve velililer ile birlikte her gün saat 20.00 de okuma saati gerçekleştiriliyor.

İnebolu ilçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş "Yiğit İnebolu Okuyor" projesi hakkında gazetemize açıklamada bulundu.

Okuma alışkanlığı kişinin okuma eylemini bir gereksinim olarak algılanması ve yaşam boyu sürekli ve düzenli biçimde gerçekleştirmesi olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş; ‘’ Bireyin kişiliğini geliştiren, düşünce dağarcığını zenginleştiren ve dolayısıyla onun toplumda daha iyi bir edinmesini sağlayan en önemli araç okuma alışkanlığı olduğunu söyledi.

Aktaş; ‘’ Çocukluk döneminde okumaya karşı ilgi ve okuma becerisi oluşturulmalı, eğitim döneminde desteklenerek okuma alışkanlığına dönüştürülmelidir. Aynı zamanda akademik başarıların ölçülmesi amacıyla yapılan günümüz sınavlarında okuma-anlama ve yorumlama yeteneklerin belirlenmesi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu amaçla ilçemizde okullarında eğitim gören öğrencilerimizin akademik başarının yükseltilmesi, İl çapında uygulanan EBİDEP projesine katkı sağlaması, ilçemizde okuma kültürünün yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılması, ailelerin okumaya teşvik edilmesi, çocuğuyla birlikte okuyan ailelerle farkındalık yaratmak amacıyla "Yiğit İnebolu Okuyor"  projesi 23 Mart 2021 tarihinde uygulamaya başlanmış dönem itibariyle okulların kapanış tarihi olan 18 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek.  Her akşam 20:00 de tüm öğrencileri-öğretmen ve velilerimizle birlikte okuma saatinde etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Okullarımız yapılan etkinliği kendi kurumsal sosyal medya hesaplarından "Yiğit İnebolu Okuyor" hashtagi  ile paylaşımda bulunuyor. Bu yıl temellerini attığımız bu projeyi önümüzdeki eğitim-öğretim yılında daha da geliştirerek farklı etkinliklerle sürdürmeyi düşünüyoruz.’’ diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER