ORKÖY Kredileri yüz güldürüyor

ORKÖY Kredileri yüz güldürüyor
banner13
banner3

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) kredileri kapsamında İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçemizde orman köylüsüne traktör destekleri verildi.

ORKÖY kredileri kapsamında İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylüsüne 8 adet traktör, 7 Adet tomruk çekme vinci, 6 adet kesim motoru orman köylüsüne teslim edildi.

Şenlik havasında geçen törene İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Bölge Müdür Yardımcıları Ahmet Er ve Ramazan Kolsuz ve İşletme Müdürü Azmi Şenel düzenlenen törende hazır bulunarak anahtar teslimi yapıldı.

GÖÇÜN AZALTILMASI VE ORMAN KÖYLÜLERİMİZİN REFAHININ ARTTIRILMASI BU DESTEK ÇOK ÖNEMLİDİR

Törende konuşan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; ‘’ İnebolu’nun %73’ü ormanla kaplı Türkiye’nin ender ilçelerinden birisidir. Ormanın varlığı bazı alanlarda tarım arazili varlığının azaltılması veya az olması gibi olumsuz sonuç doğursa da ormanın nimetlerinden faydalanabilme noktasında da vatandaşlarımıza oldukça da olumlu katkılar sağlamaktadır, Orman Bölge Müdürlüğümüzün, Orman İşletme Müdürlüğümüzün girişimleri ile Orman Bakanlığımızın bize verdiği birçok katkıları sizlerle zaman içerisinde buluşturmuş olduk ve bunu da gözlemledik ve görmüş olduk, bugün de ORKÖY kapsamında Orman köylüsüne 8 adet Traktör, 7 Adet Tomruk Çekme Vinci, 6 adet Kesim Motorumuzu sizlere teslim etmek için bir araya geldik. Bu dağıtacağımız ekipmanların ve araçların köylülerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Her bir aracımız köylülerimizin refahını arttırma noktasında oldukça katkı sağlayacaktır. ORKÖY programı da Tarım ve Orman Bakanlığımızın en önemli projelerinden birisidir. Orman köylülerimize bu kapsamda bu proje ile Ülkemizde birçok katkı ve destek sağlanmış oldu. İlçemizde de ORKÖY’ü etkin bir şekilde değerlendirmekteyiz. Bu çalışmalardan dolayı emeği geçen orman teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyorum.   Gerçekten göçün azaltılması ve orman köylülerimizin refahının arttırılması bu destek çok önemli çünkü kırsal nüfusumuz gittikçe maalesef azalmaktadır ama ORKÖY kredilerinden faydalanan ve orman kesiminin yoğun olduğu köylerimiz nüfusumuzu tutabildiğimiz ender köylerimizdir. Bunu destekleri arttırırsak köylü vatandaşımızı köyünde kendi evinde istihdam ederek veya destekleyerek yerinde tutacağız.’’ dedi. 

ALET İŞLER, EL ÖVÜNÜR

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu; ‘’ Orman teşkilatı olarak orman köylülerinin kalkındırılmasıyla ilgili çeşitli destek çalışmalarımız var, inşallah bugün desteklerimizin bir bölümünü içeren teslimatı yapacağız. Allah hayırlı uğurlu eylesin, desteği verdiğimiz köylülerimize Allah kaza bela vermesin, İnşallah güzel işlerde güzel hizmetlerde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirirler. Alet işler el övünür. Kaliteli ve teknolojik makinaların vatandaşlarımızın birini bin etmesini dileriz. Bu sevince ortak tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. ‘’ dedi.

ORMAN KÖYLÜMÜZE DESTEK SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel ise; ‘’ İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü 2024 yılı ORKÖY programı kapsamında olan traktörleri teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl çalışmalarımızda Orman köylüsüne 8 adet Traktör, 7 Adet Tomruk Çekme Vinci, 6 adet Kesim Motorumuzu teslimatını yapacağız. Ayrıca, Orman Bakanımızın ve Orman Bölge Müdürümüzün destekleriyle 3 traktör ve kabuk soyma makinasını programa aldık, bu programda yaptığımız işlemleri kura çekme ile dağıtımını yapıyoruz. Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle çalışanlara büyük destek sağlamaya devam edeceğiz. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER