Çınaraltı’na iskele ve yol düzenlemesi yapılacak

Çınaraltı’na iskele ve yol düzenlemesi yapılacak
banner13
banner3

Kastamonu İl Genel Meclisi’nin (İGM) Şubat ayı 3’ncü birleşimi Meclis Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin gündem maddesinde İnebolu ve Bozkurt ilçeleri arasında kalan, turizm açısından önemli yere sahip olan Bozkurt Beldeğirmeni Çınaraltı’na iskele yapılması önemli olduğu ve Çınaraltı giriş çıkışında yol sorunu olduğu belirtildi. Bu hususlar için gerekli çalışmaların yapılması hakkında hazırlanan Gençlik Spor ve Turizm Komisyon raporu görüşüldü.

Söz konusu raporda; “Devlet Liman ve Hava Meydanları işletmesi tarafından 2000 yıllarında 200 metre iskele yapım işi ihale edilmiş alan müteahhit 100 metresini yapmış ancak iflas etmesi nedeniyle işi yarıda bırakmış, yapılan 100 metrelik iskele de denizin dalgaları ile tahrip etmesi neticesiyle iskele 50-60 metreye düşmüştür. Denizin azgın zamanlarında tarihi eser olan cami ve çınar ağacı zarar görmektedir. Turizm açısından gerek tarihi eser olan çınar ağacının ve camiinin korunabilmesi can ve mal güvenliği açısından yapımı yarıda bırakılan iskelenin tamamlanması ve ayrıca Çınaraltı köyünün girişi karayolundan basit bir tahliye yolu ile ayrılmakta olup, kazaya sebebiyet olabilecek bir durumdadır. Aynı istikamette bulunan şahsa ait yerin istimlak edilerek Çınaraltı köyünün giriş ve çıkışının düzenlenmesi de komisyonumuzca uygun görülmektedir” şeklinde ifadeler yer aldı. Söz konusu rapor meclisin oylamasına sunularak oybirliğiyle Ulaştırma ve Haberleşme Komisyonuna gönderilmesi kararlaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER