İYİ Parti'de Tartışmalı Kongre!

İYİ Parti İlçe Başkanlığı binasında yapılan kongrede Ahmet Nuri Çelebi ile Durmuş Canoğlu arasında sözlü tartışma çıktı.

İYİ Parti'de Tartışmalı Kongre!
banner13
banner3

İYİ Parti İnebolu İlçe Başkanlığı 2. olağan kongresi yapıldı. İki listenin yarıştığı kongrede Ahmet Nuri Çelebi, İYİ Parti İnebolu İlçe Başkanı seçilerek tekrar güven tazeledi.

İYİ Parti binasında gerçekleştirilen kongreye İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Mehmet Çıvgın, Kastamonu İl yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Açılış ve yoklama ardından gündem gereği Divan, Aziz Ayrancıoğlu, Reşit Maden, Halil Çamyaratan, Semiha Küçüközdemir isimlerinden oluşturuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajı okundu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. İlçe başkanlığının 2’nci olağan kongresinde mevcut başkan Ahmet Nuri Çelebi ve Durmuş Canoğlu’nun listeleri yarıştı. İlçe kongresinde 88 delegeden 40 delege oy kullandı. Kongrede Ahmet Nuri Çelebi 28 delegenin oyunu alarak başkan seçilirken, Durmuş Canoğlu ise 12 oy aldı.

İYİ Parti İlçe Başkanlığı yeni yönetimi şu şekilde oluştu: “ Başkan Adayı Ahmet Nuri Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri: Hasan Kale, Rukiye Sarıahmet, İrfan Akyol, Kübra Konyalıoğlu, Yaşar Gümüş, İrfan Gün, Mustafa Hindioğlu,  Mustafa Çayan, Cemil Beltekoğlu, Ramazan Gül ve Kamil Yalçın

İYİ PARTİ KONGRESİNDE “PARA” TARTIŞMASI

İlçemizde İYİ Parti 2’inci olağan kongresi gerçekleştirildi.

İYİ Parti İlçe Başkanlığı binasında yapılan kongrede Ahmet Nuri Çelebi ile Durmuş Canoğlu arasında sözlü tartışma çıktı. Kongrede Başkan Çelebi tarafından okunan faaliyet raporuna rakip aday olan Durmuş Canoğlu itiraz etti. Seçim giderleri hakkında çıkan tartışmada Durmuş Canoğlu, seçim kampanyası sırasında yapılan harcamaların kendi ceplerinden çıktığını iddia etti. Ahmet Nuri Çelebi ise, seçim giderlerinin genel merkezden gönderilen paralar ile karşılandığını söyledi.

Raporun okunmasının ardından söz alarak itiraz eden Durmuş Canoğlu “Seçim dönemi boyunca cebinden 4 bin lira araba kiralama parası vermiştir, başka cebinden 1 lira para çıkmamıştır. Belediye encümen üyesi adaylarımız da buna şahittir. O raporları kabul etmiyoruz. Harcamadığı parayı nereden faturalandırıp gider gösteriyorsun. Bir insanda yüz olur, astar olur” dedi.

Seçim döneminde giderlerin genel merkezden gönderilen para ile yerinde kullanıldığını ifade eden Ahmet Nuri Çelebi ise “Giderlerimizin hepsi gider defterinde mevcut. Bizim defterlerimiz incelendi onaylandı. Defterleri inceleyebilirsin, kuruşu kuruşuna hepsi mevcut. Bizim her şeyimiz açıktır. Akıl hocalarının diliyle burada konuşma” dedi.

Zaman zaman tartışmanın yükseldiği kongrede ikiliyi divan üyeleri sakinleştirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet ÇIVGIN da konuşmasının sonunda iki rakip adayı yanına alarak birleştirdi. El ele birliktelik pozu veren Çıvgın “İnebolu’ya hizmet eden cesur yürekler, iki adayımızı da kutluyoruz. Hangisi kazanırsa kazansız biz beraberiz, İnebolu’da birbirlerine omuz vereceklerdir. Kendilerini tebrik ediyorum. Allah razı olsun ikisinden de” dedi.

‘İYİ PARTİ SORUNLARI AŞACAK GÜCE VE KARARLILIĞA SAHİPTİR ‘

Gerçekleştirilen kongrede açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İnebolu İlçe Başkanı Ahmet Nuri Çelebi; Ülkemizin zorlu bir süreçten geçmekte bu süreci demokratik parlamenter sistemle atlatacağımız inancındayım. Hukukun üstünlüğü, adaleti sağlamak, güçlü ekonomi, çağdaş eğitime inan iyi parti bu sorunları aşacak güce ve kararlılığa sahiptir. ‘’

‘İYİLİK GÜNEŞİ DOĞACAK YOLUMUZU AYDINLATACAKTIR’

Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’İlçemizde AKP iktidarı ile ekonomik ve siyasi yönden bir gerileme oluşmuştur. Cezaevi kapatılmış bazı okullar birleştirilerek küçülmeye gidilmiş İlçemizdeki memur Öğretmen ve talebe sayısı üçte bir oranın azalmıştır. Bunların etkisi ekonomik olarak İnebolu’nun zararına olmuştur. Bizim parti olarak önerdiğimiz plan projemizi dikkate almamışlardır. Bütün önerilere kapalıdırlar. Cesurlar hareketi olan İYİ Parti milletimizin yaşadığı bütün sıkıntıların üzerine iyilik güneşi olarak doğacak yolumuzu aydınlatacaktır. Kongremizin İnebolu’muza hayırlı olmasını diyorum’’ diye konuştu.

İyi Parti Kastamonu İl Başkanı Mehmet Çıvgın, kongrede yaptığı konuşmada; İYİ Parti millet için vardır milletin hukuku adaleti, adaletsizliği, millete bakış acılarını Türkiye’de en iyi temsil etmek için kurulmuş cesurlar hareketidir. Bu partinin özelliği gerçek gündemi vatandaşa gerçek gündemini belirlemek ve bunu yüksek sesle dile getirmektir. Vatandaşın şuanda gerçek gündemi geçim derdir, faizlerdir, pazar alışverişidir, mutfaktaki tenceredir, cebindeki harçlığıdır. Bununla ilgilide son yıllarda emeklilerimiz çalışanlarımız askeri ücretliler ve işsizler ordusuna katılan genç işsizler büyük bir sıkıntı içindedir. 18 yıldan beri Türkiye’yi idare edenler bu gerçekleri görmezden gelip Türk Milletinin çalışanlarıyla öz evlatlarıyla alay etmektedirler. Kendilerinin saraya bağlı kuruluşlarda İl Yönetim Kurulu üyeleri dâhil olmak üzere birçok bürokratları değişik kurumlarda görev alarak ballı kaymaklı maaşlarla Türkiye’de kendilerini idam ettiriyorlar. Ancak, Ülkenin 70 milyonu sıkıntı çekerken 10 milyonu rahat ediyor.

‘İKTİDAR SATMADIK FABRİKA BIRAKMADI’

Çıvgın ‘’ Biz Kastamonu’da şeker fabrikasını kapanmamasıyla ilgili geçen yıl bir yürüyüş yaptık ve kapanmaması için bir mücadele ettik Allah’ta şeker fabrikası şehre uzak olduğu için girenler düşük ücretle müracaat ettikleri için satılmadı ve satılmadığı içinde memnunuz çünkü bizim bu tür fabrikalara ihtiyacımız var.  Son yıllarda iktidar satmadık fabrika özelleştirmedik fabrika bırakmadı. ‘’

‘TÜRKİYE’DE SURİYELİLER İÇİN 40 MİLYAR DOLAR PARA HARCANDI’

Türkiye’nin ikinci gündeminin Suriyeliler olduğunu belirten İyi Parti Kastamonu İl Başkanı Mehmet Çıvgın sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Türkiye’de Suriyeliler 5 milyona yanaştı bugün 5 milyon Suriyeli için Türkiye 40 Milyar dolar para harcadı.  Bu 40 milyar dolara kaç tane fabrika yapılacaktı. 2019 yılından beri kaç tane öğretmen olup da göreve başlamayan öğretmenler işe başlayacaklardı. Erken yaşta emekli olanlar emekli olamamıştı onlar emekli olacaktı ve 2000 yılından sonra emekli olanların intibakları yapılmamıştı onların intibakları yapılacaktı, askeri ücretle çalışanların askeri ücretleri geçim endeksi yükselecekti ama bunların hiç biri gerçekleşmedi çünkü bu paralar Suriyelere harcandı. Biz Suriyelilere kucak açmışız 5 milyon dolara ama hayla da 1 milyona yakın sığınmacı bekliyor kapımızda biz bunların can güvenliği ve mal güvenliği sınır güvenliği için askerimizi İDLİB’e gönderiyoruz oradaki Suriyeliler bizim askerlerimizi taşlıyor ama bizde Suriyelere burada ay başlarında PTT’de çalışmadan maaş kuyruğunda bekliyorlar. Türk milletinin gerçek öz evlatlarını sahip çıkmayan saray rejimi AKP Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız Suriyelileri o kadar çok seviyor ki adamlar Türkiye’de bazı İllerde nüfusları bizim nüfusumuz artmasına rağmen hala gelmelerini olumlu gibi görüyorlar. Bizim askerimiz taşlanıyor bizim askerimiz bunların sınırları içerisinde bunların can güvenliği için şehit oluyor biz bunlara çalışmadan PTT kuyruklarında maaş ödüyoruz. Aklımızı başımıza almamız lazım Türk milletini sıkıntıdan kurtulması için mutlaka ve mutlaka yapılacak ilk seçimde İYİ Parti’nin iktidar olması zorunluluğu vardır. Bu vebalden kurtulamayız gençlerimize hesap veremeyiz, torunlarımıza hesap veremeyiz çünkü her gün daha kötüye gidiyor her gün yatıyorlar kalkıyorlar Türk milletinin başına hangi vergileri getirelim hangi zamları getirelim diye düşünüyorlar.’’  

‘NUFÜSÜ ARTMAYAN TEK YER KASTAMONU’DUR’

‘’TÜİK açıklamalarına göre Türkiye’deki işsizlik 6-7 milyon civarında işsizimiz var, bunların %14’ü yaşlılar ama %24’5’i genç işsizlerden oluşuyor yani 4 tane gencimizden 1 tanesi işsiz ama bizim Kastamonu’da 4 tane gencin 4 tanesi de işsiz çünkü Cumhuriyet tarihinden beri nüfusu arttırılmayan artmayan tek yer Kastamonu’dur. Kastamonu’da hep göç vermişiz bizim siyasilerimizde hiç bu kadar 18 yıl gibi tek başına iktidar olamayan diğer iktidarlarında vebali olmasına rağmen ama 18 yıldan beri göçü durduramayan gençlere iş bulamayan sağlık meselesini çözemeyen Kastamonu’daki hastalar diğer illerdeki hastanelere gider duruma geldi hani biz sağlıkta çağ atlamıştık geldiğimiz nokta da bakar mısınız. ‘’ dedi.

‘TÜİK VATANDAŞIN CEBİNDEKİ ENFLASYONU BİLMİYOR’

Çıvgın;’’ Enflasyonu açıklayan TÜİK vatandaşın cebindeki Enflasyonu bilmiyor kafasına göre yukarıdan talimat gereği şunu açıklayacaksın diyorlar onu açıklıyorlar ve hal de böyle olunca vatandaşta ezilmeye devam ediliyor. ‘’

‘VATANDAŞ NEFES ALABİLİYORSA İYİ PARTİYE BORÇLUDUR’

‘’Türkiye’de İYİ Parti kurulduysa bugün vatandaş nefes alabiliyorsa İYİ Parti’ye borçludur ve vatandaş sıkıntısını dile getirebiliyorsa İYİ Parti’ye borçludur, gazeteciler bildiklerini gördüklerini gazetelere yazabiliyorlarsa İYİ Parti’nin kurulmasına borçludur.  ‘’

‘İKTİDAR AÇLIKTAN KİMSE ÖLMEZ DİYOR’

Buğun doğalgaz sıkıntısından vatandaş battaniye ile oturuyor elektrik faturası 50 TL’lik fatura 150 TL olarak geliyor. Zaten geçim darlığı çeken vatandaş bunalıma girmiş durumda intiharlar oluyor, valilik önünde vatandaş geçinemiyorum açım çocuklara harçlık veremiyorum diye kendini yakıyor ve iktidar diyor ki ‘açlıktan kimse ölmez diyor’ bizim hayır kurumlarımız var Kızılay gibi Türk Hava Kurumu gibi bu Kızılay’ın kurumunda bundan önce yöneticiler yönetici değil miydi Allah rızası için görev yapıyorlardı ama şimdi Malatya ve Elâzığ depreminden sonra Kızılay yönetimi o gece 10 TL’lik yardım edin diye tweet attı sosyal medyadan ondan sonra da İYİ Parti ve CHP bir araştırma önergesi verdi. Yönetimde bulunan arkadaşlarla ilgili maaşlarının 40 milyon 35 milyon yani 14 milyondan aşağı maaşları yok. Sadece Kızılay’a vatandaşın yaptığı yardımlar giden para 1 trilyona yakın bunların yurtdışı harcırahı arabalarının masrafları personel masrafları yedikleri içtikleri dâhil 3 trilyona yakın paradır. Vatandaş 1-2 TL Kızılay’a ve Türk Hava Kurumuna yardım ediyor ama tek adam rejiminin getirdiği bu adamlar yönetici olarak kendilerini orada lanse edip kendi maaşlarını 10-20-50 kişinin alabileceği maaş doğrultusunda tutarak o kurumların içini boşaltıyorlar. Bunlarda utanma arlanma yok kendileri bal yağ içerisinde gezerken bizim mutfağımız kaynamıyorsa bunun hesabını önce kendimizden soracağız ve gereğini de ilk seçimlerde yapmak zorundayız yapmadığımız sürece başımız beladan kurtulmaz’’

’15 TEMMUZ’DAN SONRA ÜLKEMİZ 20 SENE DAHA DA GERİYE GİTTİ’

‘15 Temmuz davası Fettullah Gülen olayına biz F tibi bunlara ve hep karşıydık bunlara hayla da karşıyız ama dün bunlarla omuz omuza gezenler Ülke ’ye 15 Temmuz belasını soktular ve ülkemiz 20 sene daha da geriye gitti. Düne kadar kol kola gezenler birbirlerine ağıt yakanlar hocam çok özledik gel diyenler bugün ahkâm keser oldular. Kendilerini milliyiz diyenler, cumhur irtifakını ayaklar altına alanların milli olması mümkün değildir. TC’yi kaldıranların milli olması mümkün değil, andımızı okullardan kaldıranların milli olması mümkün değil, bunları vatandaş istiyor biz Türk milletiyiz bizim genimizde var biz Türklüğümüzle gurur duyuyoruz ama bunlar Türklüğe lanet okuyorlar. ’’ ifadelerini kullandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER