İMDADA AFAD VE UMKE YETİŞTİ

Gece gündüz demeden evlerinde rahatsızlanan vatandaşları hastaneye ulaştırıyorlar.

banner3

Kar yağışının etkili olduğu ve yer yer 1,5 metreyi bulan İnebolu’da AFAD ve UMKE ekipleri, yolu kapanan ve evlerinde rahatsızlanan vatandaşları hastaneye ulaştırmak için büyük çaba sarf ediyor.

Kar yağışının etkili olduğu İnebolu ilçesine bağlı Karabey köyü Akpınar Mahallesi’nde ikamet eden Dilek Atam (24), nefes darlığı ve çarpıntı yaşaması üzerine ekiplerden yardım istendi. Kar yağışından dolayı köyün yolunun kapalı olması nedeniyle paletli kar aracıyla ilçeye gelen AFAD ekipleri, UMKE ekipleriyle birlikte söz konusu hastaya ulaşmaya çalıştı. Yoğun çabanın ardından hastaya ulaşan AFAD ve UMKE ekipleri, Dilek Atam’a evinde ilk müdahaleyi yaparak güvenli bir noktada bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti. Dilek Atam, ambulansla İnebolu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

ATEŞLENEN 55 GÜNLÜK BEBEK İLE HAMİLE KADIN, PALETLİ KAR AMBULANSIYLA HASTANEYE NAKLEDİLDİ

İnebolu ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaşadıkları köy yolu kapanan 55 günlük bebek ile hamile kadın, paletli kar ambulansıyla hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, kar yağışının etkili olduğu ve 77 köyü bulunan İnebolu’da 70 köy yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İnebolu’ya bağlı Kuzluk köyünde ikamet eden 55 günlük Eymen bebek ile yine Hamit köyünde hamile bir kadın, rahatsızlanması üzerine ekiplerden yardım istendi. Bunun üzerine harekete geçen Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, kar üstü paletli ambulanslarla bölgeye hareket etti. Yer yer kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu Kuzluk ve Hamit köyünde, rahatsızlanan 55 günlük Eymen bebek ile hamile kadına ekipler ulaştı. İlk müdahaleleri evlerinde yapılan Eymen bebek ile hamile kadın, kar üstü paletli ambulansla İnebolu Devlet Hastanesine götürerek teslim etti. Eymen bebek ve hamile kadın, burada tedavi altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER