Erbilgin “Bakan gelmiş, ama boş gelmiştir”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, sahil ilçelerinde yaşanan elektrik ve ulaşım sorununun halen sürmekte olduğunu belirttiği, konuyla ilgili sorular yönelttiği açıklamasında, “Kastamonu yine kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez gelmiş ama boş gelmiştir. Kastamonu, bir elektrik dağıtım şirketinin insafına terk edilemeyecek kadar değerlidir. Kastamonu’daki trafolar, enerji nakil ve dağıtım hatları bir an önce yenilenmelidir” dedi.

Erbilgin “Bakan gelmiş, ama boş gelmiştir”
banner13
banner3

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, yaptığı açıklamada, sahil ilçelerinde yaşanan elektrik ve ulaşım sorununun halen sürmekte olduğunu, Bakan’ın ziyaretinin vaatle sınırlı ve boş kaldığını söyleyip, konuyla ilgili sorular yöneltti.

Erbilgin’in açıklaması şöyle:

“Kastamonu’da geçtiğimiz hafta boyunca özellikle sahil ilçelerimiz başta olmak üzere il genelinde uzun süreli elektrik kesintileri yaşanmış, 21’nci yüzyıl Türkiye’sinde binlerce vatandaşımız mağdur edilmiştir.

Özellikle sahil ilçelerimiz; İnebolu, Küre, Doğanyurt, Cide, Şenpazar, Bozkurt ve Çatalzeytinile bağlı köylerimizde 1 haftadır elektriği olmayan, yolu kar nedeniyle kapalı olduğu için ilçe merkezlerine ulaşımı ve irtibatı kesilen ve halen mağduriyeti giderilemeyen yüzlerce vatandaşımız bulunmaktadır.

Kastamonu’da her iki yılda bir tekrar eden bu sorunu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm uyarılarına rağmen çözmeyip izleyenler, 18 Şubat’ta yerinde inceleme için şehrimize gelmiştir.

Başka illerden bölgemize sevk edilen onarım ekiplerine baklava ikram ederek başlayan bu inceleme ziyareti, 5 yıl içinde sorunun çözüleceğinin vaat edilip, akşam yemeğinde balık yenilmesinin ardından son bulmuş, Kastamonu yine kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez gelmiş ama boş gelmiştir.

“Gerekli yatırım ve bakım çalışmalarına başlıyoruz” demek, 18 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarının, yıllardır tekrarlayan bu problem için şimdiye kadar kılını bile kıpırdatmadığının Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından aslında bizzat itiraf edilmesi anlamına gelmektedir.

Bu mağduriyetin asıl sorumlularının yanıtlaması gereken sorular bulunmaktadır.

Elektrik dağıtım şirketi ve Bakanlık, 2019 ve 2020 yaz mevsimlerini neden ağustos böceği gibi geçirmiştir?

Gerekli yatırım, bakım ve onarımlar neden zamanında yapılmamıştır?

2014 yılında 277 kilovatsaatlik elektrik tüketimi için 100 lira, bugün ise aynı kilovatsaatlik elektrik tüketimi için 220 lira gönderilen faturalar tahsil edilirken, elektriği kesip sayaçları mühürlerken gösterilen sürat ve ilgi, neden elektriğin vatandaşa ulaştırılması noktasında gösterilmemektedir?

Elektrik, özel şirket tarafından sağlanıyor olsa da yıllardır beklenen yatırımlar gerçekleştirilmek zorundadır. Kötü hava koşulları veya personel eksikliği böyle bir mağduriyette asla mazeret olamaz, olmamalıdır.

Kastamonu şehri,bir elektrik dağıtım şirketinin insafına terk edilemeyecek kadar değerlidir. Biran önce Kastamonu’daki trafolar, enerji nakil ve dağıtım hatları yenilenmelidir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER