Özlüce, Aile Sağlık Merkezine yeniden kavuşmak istiyor

Özlüce,  Aile Sağlık Merkezine yeniden kavuşmak istiyor
banner13
banner3

11 Ağustos 2021 bölgemizde yaşanan sel felaketinde zarar gören ve içi boşaltılan Özlüce Aile Sağlık Merkezi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Özlüce ve civar köyler olmak üzere yaklaşık 16 köyün vatandaşlarına hizmet veren Aile Sağlık Merkezi atıl durumda beklemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Köylü vatandaşlar yeniden Aile Sağlık Merkezine kavuşmak istediklerini sosyal medya hesaplarından binanın fotoğraflarını paylaşarak bildirdi.

16 KÖYE HİZMET EDİYORDU

Özlüce Köyü sakinlerinden Süleyman Deniz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’Özlüce Aile Sağlığı Merkezi binası yaklaşık olarak 16 köye hizmet vermekteydi. Bu bina 3 katlı olup; gayet modern ve yeni tadilat görmüş modernizasyonu yapılmış zemin katı, Sağlık ocağı, üst 2 katı da 4 adet lojman olarak sel afeti olana kadar hizmet vermekte idi. Fakat sel zamanında bütün köyün maruz kaldığı sel sularından dolayı binanın dış duvarlarının sıvasının dökülmesi ve daha önce modernizasyon çalışmasında yapılan mantolamaların meydana çıkması sonucu sanki bina çok büyük bir hasar almış gibi görülmesi, ayrıca sel afetinin hemen ardından çay yatağının duvarları dahi yapılmadan bilirkişilerin binayı bir oldu bitti ile oturulamaz raporu verilmesi sonucu, sapasağlam binamız sağlık ocağı olarak kullanılmamakta. Ve ayrıca 2 buçuk yıldır duvar müteahhit i tarafından şantiye binası olarak kullanılmaktaydı. Müteahhittin yakın zamanda duvar işi bittiği için binayı boşalttı, sonra da sapasağlam binamız kaderine terkedilmiş olup çürümeye bırakılmıştır. Bizim köylüler olarak merak ettiğimiz bu binaya neden oturulamaz raporu veriliyor, çay kenarında olmasın mı? Şayet öyleyse Sağlık Bakanlığı biz köylülerin bilmediği bir şey mi biliyor? Şayet biliyorlarsa bizi de bilgilendirmelerini rica ediyoruz, bizde tedbirimizi alalım! Şayet Öyle bir şey yok diyorsanız da çok değil 23 km ilerimiz deki Evrenye köyünde ki tek katlı ve bizim binamız gibi sel sularına maruz kalmış sağlık ocağı binasını neden kullanıyorsunuz? Bugün Özlüce köyünde sapasağlam bir bina dururken yeni bir yer bulup Özlüce ye tekrar sağlık ocağı binası yapmanın maliyetinin devletimize olan maliyetini hiç düşündünüz mü? Gelin bu binamızdaki hasar tespitini tekrardan bir gözden geçirelim ve hatamızdan dönerek burayı tekrardan aile sağlığı merkezi olarak faaliyete geçirelim, bir şeyi yıkmak kolay ,önemli olan sağduyulu olarak bu binanın bize uzun yıllar hizmet vermesini sağlamak , biz köylüler olarak üstümüze düşen her göreve razıyız. Saygılarımızla...’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER