Mehmet Cengiz: 'Türkiye'de çalıştıracak personel bulamıyoruz'

Mehmet Cengiz: 'Türkiye'de çalıştıracak personel bulamıyoruz'
banner13
banner3

Cengiz İnşaat firmasında çalıştırılmak üzere Sri Lanka'dan getirilen işçiler tepki çekmişti. Cengiz Holding, 'Türkiye'de çalıştıracak personel bulamıyoruz.' açıklamasında bulundu.

Kastamonu-İnebolu yolunda devam eden yol inşaat çalışmalarında Cengiz İnşaat firması tarafından Sri Lanka'dan getirilen 50 yabancı uyruklu işçinin çalıştırılması tepki çekmişti.

Finans7.com'un haberine göre, "Türkiye'de çalıştıracak personel bulamıyoruz" diyen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz açıklama yaptı ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Son dönemlerde iş dünyası, personel bulamamaktan şikayetçi. Özellikle inşaat sektörü personel bulamadığını, herkesin masabaşı iş aradığını söyleyerek gençlerin zanaat gerektiren işlere yönlendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Ekonomimiz çok iyi endişeye gerek yok diyen ve biraz sıkıntılar yaşanacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Cengiz, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ve bunun da altından kalkacaklarını söyledi.

"ÇALIŞTIRACAK ADAM BULAMIYORUZ"

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı açıklamasında birçok projeleri olduğunu, ancak çalıştıracak eleman bulamadıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomimizin önü çok açık, hiç endişe etmeye gerek yok. Ama biraz sıkıntı yaşanacak. Bakın görüyorsunuz Türk insanı dünyanın her yerinden yatırım yapıyor. Türkiye, eski Türkiye değil. Bu işin altından kalkarız. Merak edecek bir şey yok. Ama dünyada pandemi oldu, bir kriz var. Bizde biraz daha fazla var. Çalışmamız lazım. Çalışarak olur, çalışmazsak olmaz. Ama Türkiye'de adam bulamıyoruz."

YORUM EKLE
YORUMLAR
Orta direk
Orta direk - 2 hafta Önce

Her şey ne güzel. Türk insanının geçim derdi yok. Karnı tok. Her kesin çalışacak işi var. Dışardan bakınca demek öyle görünüyor.

mehmet soysal
mehmet soysal - 2 hafta Önce

Personel halktan, maaş ve insani çalışma koşullarından ondan olsun, çalışacak adam bulamıyorum ne demek, size inandırıcı geldi mi?

SIRADAKİ HABER