Göz doktoru ataması istiyoruz

Göz doktoru ataması istiyoruz
banner13
banner3

İnebolu Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı eksikliğine vatandaş çözüm bekliyor. İnebolu halkı İnebolu Devlet Hastanesi’ne Göz Hastalıkları Uzmanı atamasının bir an evvel gerçekleşmesini istiyor.

Kastamonu’nun sahil ilçeleri arasında “bölge hastanesi” konumunda olan İnebolu Devlet Hastanesi yılda 50 binin üzerine hastaya poliklinik hizmeti veriyor.

2023 yılı verilerine göre; İnebolu Devlet Hastanesinde 50 bin 474 poliklinikte hasta muayene oldu. Yine 2023 yılı içerisinde 59 bin 443 acil muayene, Ameliyat 758, 4 bin 534 diyaliz senası hizmeti verildi. Ayrıca 36 bin 235 hastaya röntgen, 1923 hastaya da tomografi çekildi. 2023 yılında 850 yatan hastanın tedavisi gerçekleştirilirken hastanede 63’de doğum meydana geldi.

3 YILDIR GÖZ DOKTURU BEKLENİYOR

İnebolu’da uzman doktor kadrolarında eksiklik giderilmeye başlanırken en çok ihtiyacın başında yer alan Göz Hastalıkları Uzmanı için 2021 yılından bu yana atama yapılmadı.

İnebolu Devlet Hastanesi’ne son olarak 2019 yılında Göz Hastalıkları Uzmanı atanmıştı. Göz doktorunun da eksikliğinin giderilmesiyle vatandaşlar Kastamonu il merkezine veya çevre illere gitmeden muayenelerini İnebolu Devlet Hastanesi’nde gerçekleştiriyordu. Göz Hastalıkları Uzmanı’nın İnebolu’dan 2021 yılında ayrılmasının ardından bir daha İnebolu’ya göz doktoru ataması yapılmadı.

Makine, cihaz ve alet ekipmanlarıyla hazır bekleyen Göz Hastalıkları polikliniğine vatandaşlar uzman doktor ataması bekliyor. Muayene ve tedavi için en yakın il merkezine gitmek zorunda kalan vatandaşlar siyasilerin ve bakanlığın bu konuda harekete geçmesini talep ediyor.

Son olarak hastanemize ataması yapılacak olan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ile birlikte hastanemizin uzman kadrosu zenginleşirken Göz Hastalıkları Uzmanı ataması ile de ile ilçe halkına ve bölgeye hizmet vermesi isteniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER