Kahraman Pilot İlyas Karagülle emekli oldu

Kahraman Pilot İlyas Karagülle emekli oldu
banner13
banner3

İnebolulu hemşehrimiz Pilot Hızır İlyas Karagülle, 45 yıllık askeri ve sivil havacılıktaki görevini dün yaptığı İzmir -İstanbul uçuşunu da başarıyla tamamlayarak emekli oldu.

2014 yılında Kharkiv-İstanbul seferini yaparken hava korsanı tarafından Rusya'nın Soçi kentine kaçırılmak istenen uçağın kaptan pilotu İnebolulu hemşehrimiz İlyas Karagülle, uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’na indirerek korsanı emniyet güçlerine teslim ederek “Kahraman Pilot” unvanını almıştı.

Ayrıca Türk Karasularında atık sularını denize sintine ederek boşaltan yük gemilerini Sahil Güvenlik Güçlerine bildirerek ceza kesilmesini sağlayan Pilot İlyas Karagülle çevreciliğiyle tüm pilotlara örnek olmuş, bir çok ödül almıştı.

Türk Havacılığına binlerce pilot yetiştiren ve uçuş hayatında yaşadığı birçok olayı sevgili eşi Şebnem Karagülle'nin kaleme aldığı ‘Bugün Uçmasan’ adlı kitabında yer alan Emekli Hava Yüzbaşı Kaptan Pilot Hızır İlyas Karagülle, 45 yıllık askeri ve sivil havacılıktaki görevini noktaladı.

Karagülle, son olarak İzmir -İstanbul uçuşunu gerçekleştirerek emekliliğe ayrıldı.

“Kahraman ve Çevreci Pilot” hemeşehrimiz Hızır İlyas Karagülle’ye emeklilik hayatında sağlıklı, mutlu günler diliyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 2 hafta Önce

Çevresine ve ülkesine değer katmaya çalışan yani başkasının derdi ile dertlenen insanlara çok ihtiyacımız var. Kahraman pilot hemşehrimiz için sıhhat ve afiyet içerisinde emekli günleri geçirmesini temenni ediyorum.

SIRADAKİ HABER