Başkan Özay’dan Birleşme ve Kaynaşma Toplantısı

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, düzenlediği birleşme ve kaynaşma toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

banner3

İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, mahalle muhtarları ve basın mensuplarının katılımlarıyla kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.

İnebolu Belediye Başkanlığınca Osman Sungur Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısı kahvaltı ikramıyla başladı.

Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay İnebolu’nun temel sorunlarını ele alan önemli açıklamalarda bulundu.

Giriş konuşmasında bu toplantının bu zamana kadar aksamasının nedenlerini açıklayan Başkan Özay: “31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra seçim sürecinde de söylediğimiz gibi birleşme, kaynaşma toplantılarını yapacağımızı hep söylüyorduk. Bu süreç yani mazbata süreci itirazlardan dolayı gecikti daha sonra İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve tekrarlanan İstanbul seçimleri nedeniyle bugüne kadar geldik. İnebolu’muzda hepimizin ortak derdi İnebolu’nun bir adım daha ileriye gitmesi. Bunun için biz hem mahalle muhtarlarımız olsun, hem siyasi partiler olsun hem de sivil toplum kuruluşları olsun hep beraber hareket ederek, birbirimize köstek değil birbirimize destek olarak, birlik içerisinde İnebolu’yu daha güzel günlere ulaştırmak için elimizden gelen çalışmaları İnebolu Belediyesi olarak da yapacağımıza inanıyorum. Siyasi partilerin ve siyasi partilerde görevli başkanlarımızın ve yönetimlerinin desteğiyle belediye meclisimizin, il genel meclis üyelerimizin sivil toplum kuruluşlarımızı, muhtarlarımızın desteğiyle İnebolu’muzu bir adım daha ileriye çıkartacağımızı düşünüyorum. Biz, bu geçen süre içerisinde ne yaptık, ne yapmak istiyoruz ilk olarak bunları anlatmak istiyorum ben size.” diyerek konuşmasına başladı

‘İNEBOLU’DA İMAR SIKINTISI VAR’

İnebolu’da yerleşim yeri sıkıntıları üretmekte problem yaşadıklarını dile getiren Özay: “Belediye olarak ilk geldiğimizde baktık ki İnebolu’nun yerleşimi ile ilgili sıkıntı var, yer üretmek konusunda bizim sıkıntılarımız var talepleri karşılayamıyoruz. Bu yüzden ilk olarak Fen İşlerimizde İnebolu’nun imar durumunu masanın üzerine yatırdık. Yalnız şöyle bir durum var biz İnebolu’da yaşayarak her ne kadar kalbimiz İnebolu için atsa da İstanbul’ da ve Ankara’da yaşayan İnebolulu arkadaşlarımız var onların kalbide İnebolu için atıyor. İstanbul’ a yaptığımız ziyaretlerde şöyle bir oluşum oluşturduk; içerisinde şehir plancıları, mimarlar ve inşaat mühendislerinin bulunduğu ve kendi branşlarında yüksek seviyelere ulaşmış İnebolulu arkadaşlarımızla bir grup kurduk, hatta bu grubun adına da Whatsaap’ta İnebolu Gönüllüleri adını verdik. Biz şunu yapmak istiyoruz; biz bugün yaptığımız, yapacağımız projelerle İnebolu’nun imarında, iskânında yapacağımız iyileştirmelerle, güzelleştirmelerle İnebolu’nun yeniden 100-150 yıl daha herhangi bir sıkıntısı, ihtiyacı olmasın. Biliyorsunuz Osmanlı zamanında İnebolu’da bir yangın çıkıyor, Venedikli bir mimar geliyor İnebolu’nun şehir planını çiziyor ve bunun üzerine İnebolu tekrardan oluşturuluyor. Ama şuanda İnebolu’nun fiziki yapısı bizim isteklerimizi karşılayamıyor, bizim genişlememiz lazım.  Bununla ilgili olarak mimar arkadaşlarımız, şehir plancısı arkadaşlarımız bir çalışma yapıyorlar. Onlarla da burada bir toplantı yapacağız, onları da davet ettik gelecekler buraya. Tahmin ediyorum Temmuz ayı sonu gibi ya da Ağustos ayı başı gibi toplantımızı gerçekleştiririz. Onlarla yapacağımız çalıştayın sonucunda da onların ve sizlerin olduğu ortak bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Biz şunu yapmak istemiyoruz İşte bizim tasarrufumuzda olan ve tasarrufumuzda olmayan konular var, tasarrufumuzda olan konuları biz yaptık oldu olmasını istemiyoruz. Biz beraberce hep beraber yürüyelim, yapmaya çalıştığımız işin altında hepimizin imzası olsun istiyorum çünkü biz sadece İnebolu’daki siyasiler olarak değil, siyasi olmayan sivil toplum kuruluşları da organizasyonların içerisinde olsun istiyoruz. Bu şekilde ne olacak, herkesin fikrini dinleyeceğiz ve bu çalıştayların, bu beyin fırtınalarının sonucu da İnebolu’muz için herkesin ortak fikriyle hareket etmiş olacağız. Biz bunu istiyoruz, bundan dolayı böyle çalışmalar yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla da İnebolu’nun konumuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz, bu yüzden Bakanlıktan da şehir plancılarından oluşan bir ekip gelecek. Onların ve bizim yaptığımız çalışmaları birleştirip İnebolu’nun imarıyla ilgili çalışmayı başlatacağız.” Dedi.

‘HAR VURUP HARMAN SAVURMUYORUZ’

Görevi devraldıklarında yüklü bir miktarda borç ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Başkan Özay: “Gelelim belediyenin durumuna, 5 milyon 250 bin TL borç ile devraldık Belediyeyi. Şuan da geçen süreç içerisinde 1 milyon TL borcumuzu ödedik, halen daha ödüyoruz inşallah 3 sene içerisinde borcumuz bitecek. Biz 50-60 bin TL’ye çöp kamyonu kiralayıp da Belediyenin kaynaklarını sağa sola har vurup harman savurmuyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığından talep ettiğimiz çöp kamyonu bakanlık tarafından onaylandı. Şunda kamyon üzerinde çalışmalar yapılıyor, kamyonun kasası yapılacak ve kısa zamanda tarafımıza teslim edilecek. Biz devletin ve milletin kaynaklarını kullanarak kimsenin boğazından bir kuruş haram para geçirmeden bu millete hizmet etmeye çalışacağız. Dediğim gibi kıt kaynaklarımız var, personel fazlamız var ama biz personelimizin maaşlarını ödemeye çalışıyoruz. Dün akşam sendika ile toplantı yaptık. Onlara da söylediğim gibi ben işçi kardeşlerimizin, Belediyede çalışan kardeşlerimizin evine çorba gitmesini istiyorum. Onlar aç dururken, ben evimde huzurla yemeğimi yiyemem. Bundan dolayı da biz Belediyenin kıt kaynaklarını Belediyenin ve İnebolu’nun menfaati için harcıyoruz ve harcamaya devam edeceğiz. Dediğim gibi, yaptığımız tasarruflar neticesinde borçlarımız 1 milyon TL’ye kadar azaldı, ödemelerimize devam ediyoruz. Genel manada piyasaya faturalandırılmış olarak 3,5 milyon TL civarında borç var, bunun büyük çoğunluğu ise İnebolu esnafına. Kendimize göre denetimlerimizi yapıyoruz, elimize geçen kaynaklar neticesinde de borçlarımızı peyderpey, peyderpey ödüyoruz.” Dedi.

‘CUMHURİYET CADDESİ ONARIMINA EYLÜL AYINDA BAŞLANACAK’

 Yaz sezonunda İnebolu’ya gelen yerli ve yabancı misafirleri rahatsız etmek istemediklerini vurgulayan Özay: “Hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet Caddesi bizim en önemli caddemiz. Bu cadde üzerinde bulunan yolun parkeleriyle ilgili sıkıntılar var. Çarşıda yaptığım istişarelerde o bölgede yapacağımız olan çalışmaların ve tamiratların Eylül ayından sonra yapılması yönünde. Atatürk anıtında da bir düzenleme yapacağız. Atatürk anıtının Turgut Özakman parkında ki anıtla değiştirilmesi yönünde CHP ilçe Başkanımız Hasan Çelebioğlu’nun bir önerisi oldu. Bizde meclisimizle görüşmeler yaptık, arkadaşlarla da istişare ediyoruz, bu öneri bizce de uygundur. Hem anıtın düzenlenmesi, hem Cumhuriyet caddesinin düzenlenmesi esnasında o değişimi de gerçekleştireceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

‘YEŞİLÖZ MAHALLESİ YOLU YILBAŞINDA TAMAMLANACAK’

Yeşil Öz Mahallesi yollarının yılbaşından önce ya da yılbaşında yapılacağını planladıklarını belirten Özay: “ Dün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan Bey ile yaptığımız görüşmede, Yeşilöz mahallesinin yolunun yılbaşına kadar yapılacağını kararlaştırdık. Merak etmeyin arkadaşlar biz bir söz verdik, o sözümüzü bir şekilde yerine getireceğiz Allah’ın izniyle. Çünkü o yolun ihalesi yapıldı ve ödeneği çıktı. Zafer Bey’in ifadesiyle yılbaşına kadar yılbaşından önce veya yılbaşına kadar o yolu asfaltla buluşturacağız inşallah.” Dedi.

‘OTOGAR KÖPRÜSÜ PROJEDEKİ İLK HALİ GİBİ YAPILACAK’

Otogar köprüsünün karayollarının çizdiği ilk projedeki gibi tekrardan yapılacağını vurgulayan Başkan Özay: “Otogar köprüsüyle ilgili şöyle bir durum var. İnebolu Belediyesi bizden önce ki yönetim otogar köprüsünü, Karayollarının verdiği ilk projeden küçülterek belli bir seviyeye düşürmüş. Bizim için en önemli olan şey can ve mal emniyeti. Can ve mal emniyeti açısından otogar köprüsünün Karayollarının ilk çizdiği bölge gibi olmasının bizce bir sakıncası yok. Bunula ilgili Belediyemizce karayollarından projeyi tekrar istedik ve Belediye meclisinden geçirdik. Şuan da komisyona sevk edildi tahminen 1-2 aylık bir süreç var bu süreçten sonra otogar köprüsü evraklarını karayollarına teslim edeceğiz. Sonrasında da ihale aşamasının takipçisi olacağız. Olayları istişare ile konuşma ile çözersek memleketimizin değerlerini anlatmamız daha kolay olur.” Dedi.

‘ÖNÜMÜZDE Kİ 5 YIL SEÇİM YOK’

Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde İnebolu için çalışması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özay: “Şuan da görülen odur ki siyasi süreçte yaklaşık 5 sene herhangi bir seçim gözükmüyor. Ortada böyle bir seçim gözükmezken siyasi olarak birbirimize zarar vermemeliyiz. Gelin birlik beraberlik içerisinde İnebolu’muza ne katabiliriz, ne yapabiliriz, hem siyasi partiler olarak, hem sivil toplum kuruluşları olarak hem de muhtarlarımız olarak beraber çözümler bulmaya çalışalım. Biz İnebolu belediyesinin kaynaklarını hep beraber memleketimiz için harcayalım. Biz kendimizden emek olarak, zaman olarak gerekli fedakârlığı yaptığımızı düşünüyorum. Beraber olursak aşamayacağımız sorun yok. Bizler hepimiz İstiklal Madalyalı İnebolu’nun evlatlarıyız. Bizim atalarımız, dedelerimiz çok mücadeleler verdi biz bu ceddin torunlarıyız. O yüzden biz birlik olursak yapamayacağımız hiçbir şey yok. Onun için dedelerimiz nasıl birlik beraberlik içerisinde bu vatanı kurtardıysa gelin bizde beraberce memleketimizde olumlu şeyler yapalım. Olumsuz şeyler olduğu zaman da herkesten ricam konuşalım, istişare edelim. Hemen bunu sosyal medyaya atıp da memleketimizi kötülemenin bir anlamı yok. Kötüleyerek bir yere varamayız. Sosyal medyada memleketimizin aleyhine yaptığımız paylaşımlar bizim memleketimize zarar verir. Lütfen yaptığınız paylaşımları ölçün, biçin ondan sonra paylaşın. Sizlerden ricam memleketimizin iyiliği için çalışalım, birbirimizin kuyusunu kazmak için çalışmayalım.  Biz herkese iyi niyetle yaklaşmak istiyoruz sizlerde bizlere iyi niyet ile yaklaşın. Çünkü hepimizin amacı ortak, hepimizin ortak derdi İnebolu’nun bir adım daha ileriye gitmesidir. Onun için biz görevimizin başındayız ve bu yaptığımız toplantıları sürekli hale getireceğiz. Bu programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019, 17:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şahin gur
Şahin gur - 5 yıl Önce

Başkanım görevinizde başarılar diliyorum otopark sorununa da çözüm bulmanızı bayramda köyden merkeze geldiğimizde park yeri bulabilmek için musakoyu köprüsüne 3 defa gıdım 30 km yol dan gelip30 km merk3zde dolaşmak insanı gerçekten sıkıyor vay kenarında olan yerde düzensiz park 4 aracın gireceği yere 2 araç giriyor istanbulda yoğun yerde okadar sıkıntı olmuyor

SIRADAKİ HABER