Vatandaş Çaresiz, Eczaneler Çaresiz

Vatandaş Çaresiz, Eczaneler Çaresiz
banner13
banner3

Türkiye'de koronavirüs salgını sebebiyle PTT, Bankalar, Kamu kurumları, pazaryeri, marketler, toplu ulaşım araçları kullanımında maske takmak zorunlu hale getirildi. Maske satışlarında ki fiyatların yükselmesi ve muhalif belediyelerin ücretsiz maske dağıtımı kararı almasının ardından  Cumhurbaşkanı genelge yayınlayarak maske satışının yasaklandığı ve herkese ücretsiz PTT ‘den ve e-devlet üzerinden maske dağıtımı yapılacağı kararını açıkladı. Yapılan açıklamaların ardından Vatandaşlar PTT yolu üzerinden de e-Devlet üzerinden de yaptığı maske taleplerine ulaşamadı.

Vatandaş ücretsiz maskeye ulaşamadı  

Polis Maske Soruyor

İnebolu Belediyesi’nin ve Ticaret Odası’nın belediye üzerinden dağıttığı maskeler yetmedi.

Vatandaş maske bulamayıp çarşı içinde korumasız gezmeye başlayınca polis memurları ve bekçiler tarafından uyarıldı.  Vatandaşlar ise maske bulamadıklarını söylüyorlar. Maskesiz gezen vatandaşlara maske takın uyarısında bulunuldu, olmayanlar belediyeye yönlendirildi.

 Vatandaşlar ise para ile dahi olsa maske alamadıkları için tepki gösteriyor.

Liste Geldi Maske Gelmedi

İlk olarak maske dağıtımı PTT aracılığıyla yapılacağı belirtildi. Ardından e-devlet üzerinden başvuru yapılıp şifre ile eczanelere gidilmesi söylenildi.  Yapılan açıklamada ücretsiz maskelerin cep telefonlarına sağlık bakanlığı tarafından gönderilen bir kodla eczanelerden alınacağı bildirildi. Kod ise yaş gruplarına göre sırayla gönderilecekti. İlk gün de 50-65 yaş arasına kod gönderildiği açıklandı.

Ancak İnebolu PTT şubesine köy ve mahalle olmak üzere yaklaşık 50 kişiye verilecek listenin geldiği ama maskelerin daha gelmediği öğrenildi.

PTT’den de E-Devletten de Maskeler gelmedi   

Vatandaşlar sosyal medya hesabından paylaşımlar yaparak tepki gösterdi. ‘’5 gün önce sipariş verdim hala gelmedi maske satışı da yok, Devletimizin sunduğu hizmetten faydalanmak istedik. Bir haftadır istediğim maske gelmedi.’’

Aynı sıkıntı e-devlet üzerinden yapılan başvuralar da da yaşandı. 10 gün önce başvuru yapan birçok kişi hala maskesini alamadığını belirtiyor.

VATANDAŞ ÇARESİZ, ECZANE ÇARESİZ

Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası maskelerini bekleyen vatandaşlar Eczanelere başvurdu. Şifre gelmeden veya yanlış yere eczanelere giden vatandaşlara eczacılar nasıl cevap vereceğini bilemedi.

Vatandaşların taleplerine cevap veremeyen eczaneler kapılarına “Devletin göndereceği ücretsiz maskeler gelmedi” yazısını asmak zorunda kaldılar.

Bu durumdan şikâyetçi olan çok sayıda eczacı “önce genelge gönderip maske satışını yasakladılar, şimdi de şifre yoluyla bize yönlendiriyorlar. Maske konusunda bir sürü sorunla karşı karşıyayız. Birçok kişi maskesiz kalırken, Cumhurbaşkanı eczanelere genelge göndererek parayla satışını yasakladığı için maskeye ulaşamadıklarını dile getirdiler.

 Vatandaşlar ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili sorunun bir an önce giderilmesini ve ayrıntılı bir bilgilendirme yapılmasını talep ediyor.

Vatandaş çaresiz, bizler çaresiziz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Y.Eymen
Y.Eymen - 4 yıl Önce

Bu kadar basit şeyi çok büyük çaresizlik olarak göstermişsiniz.Her yerde halk eğitim merkezleri harıl harıl maske üretiyor. Inebolu bunu yapamayacak kadar aciz mi

SIRADAKİ HABER