Birlik Encümen seçimi yapıldı

Birlik Encümen seçimi yapıldı
banner13
banner3

İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği Birlik Meclisinin yeniden oluşturulması için Nisan ayı Olağanüstü meclis toplantısı yapıldı.

İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar başkanlığında yapılan toplantıda birlik encümenliğine asil olarak Akkonak Köyü Muhtarı Emrullah Nalbant, Aktaş Köyü Muhtarı Ramazan Mahmutoğlu seçilirken yedek üyeliğine Akgüney Köyü muhtarı Faik Karabudak seçildi.

Toplantıya, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İl Genel Meclisi Üyeleri Erkan Kürekçi ile Cemil Almış, İlçe Özel İdare Müdürü Nurettin Şöy, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

36 MUHTARIMIZ DEĞİŞMİŞ OLDU

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, kazasız belasız seçimi atlatmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Hiçbir köyümüzde ve mahallemizde herhangi bir seçime ait herhangi bir sorun yaşanmadı. Köylerimizden birliğimize mensup belirli muhtarlarımızın bayrak değişimi yaptığını gördük bu da demokrasimizin bir gereği bir kısım muhtarımız değişmiş oldu. Demokrasi ülkemizin en güzel kazanımlarından birisidir. Halkımızın iradesi neyse bu kapsamda sandığa yansıyan irade neyse hepimiz ona saygı gösterip yeni muhtarımıza destek olacağız. Toplamda 36 muhtarımız değişmiş oldu ve yeni seçilen muhtarlarımıza hayırlı uğurlu olsun rabbim kazasız belasız güzel hizmetler nasip eylesin. Görevden ayrılan muhtarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Önceki meclis üyelerine yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür ederim. Yeni seçilen muhtar meclis üyelerine de bundan sonra yapacağı işlerde başarılar diliyorum. Hep beraber inşallah nice hizmetlere vesile olur. Birliğimiz 77 köyden münteşir meclis üyemiz özel idaremiz ve birlik personelimizle beraber köylerimizin alt yapısını zenginleştirmek, iyileştirmek ve köylerimizin sorunlarını çözmek için kurulduğundan bu yana var gücü ile çalışmakta ve uğraşmaktadır. Bu bir ekip ve koordinasyon işidir. İl Özel İdaremizin imkânlarını da bu kapsamda kullanıyoruz. Birliğimizin KÖYDES projesi kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın bize aktardığı ödeneği de en etkili ve verimli şekilde harcamak için var gücümüzle çalışıyoruz. KÖYDES projesi başladığından bu yana birçok işler yapıldı. Şunu mutlulukla görüyorum ki her sene 2-3 senelik iş yaptık. Her sene 30-40 kilometreye yakın asfalt yaptık.  Köylerimizin sorunları bir veya iki senede bitmez ama gelen ödeneği en etkili ve verimli şekilde kullanarak yapılabilecek işleri en verimlisini yapmaya hep beraber gayret ediyoruz. ‘’

YENİ MUHTARLARIMIZI EĞİTİM PROGRAMINDAN GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ

Kaymakam Baycar sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçen sene 6 Şubatta yaşanan deprem gerçeğiyle karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti bütçesine maliyetinin 100 milyar doların üstünde olduğu gerçeğini de unutmamız lazımdır. Elbette elimizden gelen işleri yapacağız. Yapılmayacak anlamında bunu düşünmeyin ama bununda devletimize büyük bir maliyeti olduğunu akıldan çıkarmayalım. Dolayısıyla belli başlı bütçelerde kısıtlama kapsamında özellikle AFAD bazlı işlerimizde olabilir ama zaman içinde onlarında yapılması için hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Muhtarlarımızın bu dönemde beklediğim bir çalışmada bu dönemde devlet millet işbirliğiyle bazı projelere de el atmak arzusuzu ve niyetindeyiz. Her şeyi de devletten beklememiz lazımdır eli taşın altına bizde sokacağız. Bazı acil konuları da bu şekilde devlet millet iş birliği içinde inşallah çözeceğiz. Muhtarlarımız iş adamlarımızı harekete geçirecekler, köy derneklerimizi harekete geçirecekler. Özel İdaremizin iş makinasıyla bir kısım işlerimizi ihale ile uğraşmadan bile el birliğiyle makine ve malzemeleri temin ederek bu şekilde de çözebileceğimizi düşünüyorum. Ben yeni seçilen muhtarlarımızı bir heyecan içerisinde olduğunu görüyorum. İşlerinizin bir ay kaç içerisinde çözülmeyeceğini biliyorsunuz ama heyecanınızda güzel bir şeydir. Yeni muhtarlarımızı eğitim programından geçirmeyi planlıyoruz. Muhtarımızı hizmet içi eğitim programına alacağız. Ben yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. ‘’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER