Toprak Mahsulleri Ofisi İnebolu'da ilk kez fındık alımına başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi İnebolu'da ilk kez fındık alımına başladı
banner13
banner3

İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerine hizmet edecek Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), açılarak fındık alımına başladı. 

Toprak Mahsulleri ofisinin fındık alımı açılışına, İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Yaman, Ziraat Mühendisi Abdurrahman Karakaya, İnebolu İlçe Tarım Müdürü Hülya Karaaslan, İnebolu Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban, AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü katıldı.

İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerine hizmet edecek geçici alım ofisini, İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Yaman, İnebolu, Bozkurt ve metaverse casino siteleri Doğanyurt Ziraat Odası Başkanları ziyaret ederek ,Çorum Toprak Mahsulleri Ofisinden fındık alımı için gelen görevlilerden fındık alım aşamaları ve kriterleri hakkında bilgi alındı.

Fındık eksperlerince değerlendirilen fındıkta; en az % 40 randıman ve en fazla % 6 nem oranında alınabilirken, % 50 randımanda Giresun kalitede 17,00 TL, Levant kalitede 16,50 TL, Sivri fındıkta 15,50 TL fiyat verilebilmekte olup, fındık alım bedeli 20 gün içinde üreticilerin banka hesabına yapılacak.

İlk gün için; randevu.tmo.gov.tr adresinden randevu işlemlerini tamamlayan 28 fındık üreticisi, sırayla ürünlerini teslim etmeye başladı. İlk fındık alımı Bozkurt Sarıçiçek köyü üreticilerinden Kadir Bilge'den 15,60 TL/Kg’dan yapıldı.

Ülke genelinde fındıkta fiyat istikrarı, üreticilerin piyasa şartlarından zarar görmemesi ve finans ihtiyacının giderilmesi amacıyla yedinci kez müdahale alımına giren Toprak Mahsulleri Ofisi İlimizde ilk kez fındık alımı gerçekleştirdi.

Fındık alımı esnasında kısa bir açıklama yapan İl Müdürü Osman Yaman; "İlimizde; Cide, İnebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Doğanyurt, Küre ve Şenpazar ilçelerimizde fındık tarımı yapılmakta olup, toplam fındık alanı 80.000 Dekar civarındadır. İlimizde dekardan ortalama 100-200 Kg. fındık alınabilmektedir. Fındık alımının başlatılmasında büyük gayreti olan başta TMO Genel Müdürümüze ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyor, ilimiz ve ülkemiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı A. Atakan Atasoy; ‘’Üreticimizin menfaatine olan bu çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun’’ ifadesini kullandı.

Başkanı Mustafa Huner Özay, fındık alımının başlaması üzerine İlçemizdeki üreticilere bol ve bereketli kazançlar diliyorum’’ dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muzaffer Kartal
Muzaffer Kartal - 5 yıl Önce

Merhabalar ben dogan yurt ve gözal köyündenim su anda fındığın kilosu ne kadar bizde bir ton var

SIRADAKİ HABER