İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar başkanlığında, Belediye ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla yangın güvenliği konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nden kınama

İnebolu Belediyesi İtfaiye Amiri Mesut Saygıoğlu tarafından ‘Binalarda yangın güvenliği, aktif yangın koruma sistemleri, taşınabilir yangın söndürme cihazları, yangın algılama ve uyarı sistemleri, yağmurlama sistemi vb. konularda bilgilendirilme sunumu yapıldı.

DENETİMLER SIKILAŞTIRILACAK

Kaymakam Uçar ; ’’İlçemizdeki Kamu Kurumları ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okullar, Öğrenci Yurtları, Özel Eğitim Kurumları, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, kreşler ve anaokulu binalarının yangından korunması için Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan komisyon tarafından denetlendi ve denetlenmeye devam edecek.’’ Dedi.

Yangın güvenliği konusunda alınacak tüm tedbirlerin titizlikle uygulanması gerektiğini vurgulayarak, denetimlerin daha sık yapılmasının ve her aşamanın dikkatle takip edilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Uçar, yangına karşı önleyici tedbirlerin güçlendirilmesi ve olası risklerin en aza indirilmesi adına ilgili tüm kurumların etkin bir koordinasyon içinde çalışması gerektiğini ifade etti.

TATBİKATLARIMIZ TUTARLI, KUVVETLİ VE YOĞUN OLMALIDIR

Kaymakam Uçar; ‘’ Kurumlarımızda, okullarımızda ve pansiyonlarımızda eğitimler düzenlenip bu ilişkin tatbikatlar yapmalıyız, Kurumlarımızda toplam da 30 adet yangın dolabımız mevcuttur ve yangın dolabı olmayan binalarımızda var, 10 binamızda yangın merdiveni bulunmaktadır. Eksiklerin ivedilikle gidilmesi gerekmektedir, yıl içerisinde en az bir kez yangın ve tahliye tatbikatlarının yapılması gerekmektedir. Bu tatbikatları her kurum, her okul bu tatbikatı yapmalıdır, yangın tatbikatları yapılıyor ama komik oluyor öğrencilerimizi bu konu da eğittikten sonra tatbikatlar yapılmalıdır. Kurumlarımızdaki binalarımızdaki eksikleri ivedilikle gidermeliyiz. Bazı binalarımızda yangın kapı gibi birçok eksiklerimiz var bunları ödenek beklemeden kendi imkânlarımızla ve cabalarımızla giderilecek şeylerdir. Yangın merdiveni için ödenek beklenebilir ama kapı değişimi için ödenek beklemeye gerek yok, bu kapıların değişmesini sizlerden bekliyoruz. Kurumlarımızın 12 tanesinde kapılarımız uygun durumdadır. Yangın alarm sistemimiz 20 tane var binalarımızda bunlar sizlerin kendi çabaları ile tamamlanabilir şeylerdir. Asansör olmayan binamız çok ve acil anons sistemi yine 20 civarında bunlar yüksek maliyetli şeyler değildir. Örneğin İnebolu Huzurevinde birçok eksiklikler var bunları da tamamlamaya çalışalım. İnebolu Huzurevinin taşınma durumu var ama eğitim babında yaşlılarımıza da eğitimler verelim. Tatbikatlarımız daha tutarlı, daha kuvvetli ve daha yoğun olmalıdır. Bu eğitimler bizlere faydalar sağlayacaktır. Hafta iki kurumumuzu giderek denetimlerimizi sürdürelim. Kastamonu coğrafyası yangın coğrafyasıdır. Yangın ve heyelan risklerine karşı tedbirlerimizi almalıyız, tatbikatlarımızı uygulamalı yapsak bunlar daha çok aklımızda kalacaktır. O verilen bilgiler her yerde teker teker işleyelim ve insanımızı yetiştirelim. Hem binalarımızı yangına karşı daha korunaklı hale getirelim, inşallah bir yangınla bir afetle karşılaşmayız. Bir yıl içerisinde polis bölgemizde 2 yangımız, jandarma bölgesinde de iki tane yangınımız oldu. Toplamda bir yıl içerisinde 4 yangımız oldu. İnşallah son bir yıl hiç olmaz, alınması gereken bütün tedbirleri almamız gerekmektedir. ‘’ diye konuştu.

GÜVENLİKTE KARARLILIK MESAJI

Toplantıda alınan kararlarla, kamu binaları ve toplu kullanım alanlarında yangın güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

I M G 2884Aaaa