İnebolu'da Orköy Kredisiyle Orman Köylüsüne Traktör ve Ekipman desteği verildi

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) kredileri kapsamında İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından İnebolu ve Doğanyurt orman köylüsüne 3 adet traktör ve ekipman desteği verildi.

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen Or-Köy kredi desteğiyle traktör dağıtım programına İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, Orman Bölge Müdürü Hakan Yaslıkaya, Bölge Müdür Yardımcıları, İnebolu Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mankaloğlu, Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya, İnebolu İşletme Müdürü Azmi Şenel, İşletme Şefleri, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Kömürcü ve vatandaşlar katıldı.

İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel yaptığı açılış konuşmada; Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2020-2024 yılları arasında ORKÖY (Orman Köyleri) destekleme kredisi ile İnebolu İlçesinde 12 adet Elektrik Tesisatı çekilmesi desteklemesi, 9 Adet Motorlu Testere alımı desteklmesi, 65 adet Tomruk Çekme Vinci (Tambur) alımı desteklemesi ve 18 adet Traktör alımı desteklemesi, Doğanyurt ilçesinde 3 adet Elektrik Tesisatı çekilmesi desteklemesi, 4 Adet Motorlu Testere alımı desteklmesi, 10 adet Tomruk Çekme Vinci (Tambur) alımı desteklemesi ve 6 adet Traktör alımı desteklemesi, Küre ilçesinde 2 adet Elektrik Tesisatı çekilmesi desteklemesi, 2 Adet Motorlu Testere alımı desteklmesi, 4 adet Tomruk Çekme Vinci (Tambur) alımı desteklemesi ve 18 adet Traktör alımı desteklemesi, yapılmıştır. Ayrıca, bu ilçelerde 9 adet afet projesi desteği verilmiştir. 2025 Yılında ise 2 adet Motorlu Testere alımı desteklenmesi, 21 adet Tomruk Çekme Vinci (Tambur) alımı desteklemesi ve 2 adet Traktör alımı desteklemesi İnebolu İlçesinde yapılacaktır. Motorlu Testere alımı desteklemesi geri ödemesi 3 yılda tamamlanacak olup %20’si hibe olarak verilecektir. Tomruk Çekme Vinci (Tambur) alımı desteklemesi geri ödemesi 5 yılda tamamlanacak olup %24’ü hibe olarak verilecektir. Traktör alımı desteklemesi geri ödemesi 7 yılda tamamlanacak olup %20’si hibe olarak verilecektir. Bugün burada İnebolu İlçesi köylerine 2 adet Motorlu Testere, 6 adet Tomruk Çekme Vinci (Tambur) ve 2 adet Traktör Teslimi yapılacaktır. ‘’ dedi.

KÖYLÜMÜZÜN ÜRETKENLİĞİNİ ARTIRARAK HEM EKONOMİK FAYDA SAĞLIYOR HEM DE DOĞAYLA UYUM İÇİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAMI MÜMKÜN KILIYOR

İnebolu Kaymakam Necdet Uçar ise konuşmasında; ‘’ İlçemiz için önem taşıyan ORKÖY destekleme kredisi kapsamında yapılan çalışmaların bir parçası olarak toplanmış bulunuyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ve İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen bu destekleme programı, orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik gücünü artırmayı, üretkenliği teşvik etmeyi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 2020-2024 yılları arasında ilçemizde 12 adet elektrik tesisatı çekilmesi, 9 adet motorlu testere, 65 adet tomruk çekme vinci (tambur) ve 18 adet traktör alımı desteklenmiştir. 2025 yılı itibarıyla da bu destekler devam etmektedir ve bugün burada sizlerle birlikte 2 adet motorlu testere, 6 adet tomruk çekme vinci (tambur) ve 2 adet traktörün teslimini gerçekleştireceğiz. Bu tür desteklerin, orman köylerimizin kalkınmasına büyük katkı sağladığını biliyoruz. Köylümüzün üretkenliğini artırarak hem ekonomik fayda sağlıyor hem de doğayla uyum içinde sürdürülebilir bir yaşamı mümkün kılıyor. Bugün burada yapılan teslimatlar, köylülerimizin yaşam kalitesini yükseltme yolunda atılan önemli adımlardan biridir. Bu vesileyle, projeye katkı sağlayan Sayın Tarım ve Orman Bakanımız ve Sayın Valimiz başta olmak üzere, Orman Genel Müdürlüğü, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ve İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. İnebolu’nun kalkınmasına yönelik bu desteklerin devamını diliyor, tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum.’’ diye konuştu.

Konuşmalardan sonra OrKöy kredileriyle alınan traktörlerin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Emniyet’ten siber dolandırıcılık uyarısı Emniyet’ten siber dolandırıcılık uyarısı

I M G 3009 1200X800

I M G 3012 1200X800

I M G 3014 1200X800

I M G 3018 1200X800