Halk Eğitim'de Arıcılık Kursu başlıyor

İnebolu Halk Eğitimi Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde arıcılık kursu başlayacak.

Halk Eğitim'de Arıcılık Kursu başlıyor
banner13
banner3

Arıcılık ve bal üretiminin arttırılması maksadıyla planlanan kursa başvurular 26 Nisan Pazartesi gününe kadar İnebolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne şahsen yapılabilecek.

Toplam 72 saat sürecek arıcılık kursu eğitimleri İnebolu Halk Eğitimi Merkezi koordinesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından pandemi tedbirleri kapsamında yüz yüze yapılacak.

Kursta sürdürülebilir kalkınma noktasında üreticinin gelirini arttırmak hedefiyle verilen eğitimlerde; arıcılık malzemeleri ve bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezginci arıcılık ile arı sağlığı konuları hakkında kursiyerlere bilgiler verilecek.

İnebolu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Ekrem Saraçoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının Köy Muhtarlarına Mektup projesi kapsamında kırsal kalkınmayı desteklemek için bir proje başlattığını kendilerinin de bu proje kapsamında arıcılık kursu için planlama yaptıklarını, talepler doğrultusunda bu tür mesleki kursların açılmaya devam edeceğini ve arıcılık kursuna katılanlara eğitimlerin ardından sertifika verileceğini söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sünnetçi oğlu
Sünnetçi oğlu - 3 yıl Önce

Adam dediğin böyle olur işte o kaymakamıda geldiği yere kadar göndereceksin

Yusuf.  Yılmaz
Yusuf. Yılmaz - 3 yıl Önce

Arıcılık. Kursuna. Kayıt. Olmak. İstiyorum.

Yusuf.  Yılmaz
Yusuf. Yılmaz - 3 yıl Önce

Arıcılık. Kursuna. Kayıt yaptırmak istiyorum hangi aylarda oluyor bilginizi rica ediyorum

SIRADAKİ HABER