İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 02.04.2021 tarihinde İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya başkanlığında toplandı.
Toplantıda ilçemizde bulunan sokak köpeklerinin toplum sağlığı açısından oluşturduğu risk ve buna göre alınacak tedbirler hakkında görüşüldü. İlçe Merkezinde okul, okul yolu, park ve bahçelerde bulunan sokak hayvanları; okul çocukları ve genel halkın güvenliği, hayvanlardan kaynaklı hastalıklar (Kuduz, Leishmania, Echinococcus, Leptospiroz vs.) ve toplum sağlığı açısından risk oluşturduğu tespit edildi.
Bu sebeple sokak hayvanları için İnebolu Belediye Başkanlığı tarafından belirli beslenme odakları oluşturularak, belirlenen yerler dışında beslenilmesi yasaklandı.
Oluşturulan Beslenme Odakları Mevkileri şöyle belirlendi:
1-Etibakır tesis dışı tır garajı köşe
2-Cünürye Mahallesi Erdal Gökçen yokuşu kavşak
3- İnebolu Belediyesi İtfaiye hizmet binası arkası gümrük binası duvar arkası
4- Avara Mahallesi top tepe köşe
5- Merkez Sanayi çarşısı Karaca Mermer karşısı köşe
6- Eski hastane büfe karşısı
7- Karaca Mahallesi Tetik Kereste üstü minibüs bekleme durağı karşısı.
KAYMAKAMLIKTAN BASIN DUYURUSU
İnebolu Kaymakamlığı karar sonrsasında sosyal medya hesaplarından karara tepki gösterilmesinin ardından basın durusunda bulundu.
Sayın kaymakamım cami kebir mah çeşme mah sindeki köpekler canımıza yetiyor cocuk larımız ve biz büyükler hiç dışarı çıkamaz hale geldik mahalle arasında barınak olurum hem koku hem pisliği canımızayetti ila bizler hastamı olalım sizden rıcam bizede bir care bulun mahalle e yazın uyuz olucaz artık çok pis oldu biryer bulunsun bu hayvanlara bizde yiyecek toplayıp verelim ama mahalleden kaldırılsın