Ayı sorununa CİMER’den cevap geldi

Ayı sorununa CİMER’den cevap geldi
banner13
banner3

İnebolu Muhtarları Birleşme ve Dayanışma Derneği tarafından bölgemizde yaşanan ayı sorunun çözümü için CİMER’e yapılan başvuruya cevap geldi.

İnebolu Muhtarları Birleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Kuruahmet, CİMER üzerinden yaptığı başvuruda Bakanlığın ayı sorunu nedeniyle acilen önlem almasını ve zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanmasını konusunda talepte bulunmuştu.

TEDBİRLERİN EN ETKİLİSİ DÜŞÜK VOLTAJLI ELEKTROŞOK ÇİT UYGULAMASI
Tarım Ve Orman Bakanlığı, Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması noktasında şu cevabı verdi; “Bilindiği üzere artan nüfus, sanayileşme ve bilinçsizce kullanılan tarım ilaçları yaban hayvanlarının yaşam alanlarını tahrip etmekte ve daraltmaktadır.  Aynı zamanda hayvanların yaşam alanları insanlar tarafından yerleşim alanı olarak işgal edilmekte, buralarda fayda sağlanılmakta ve onların yaşam hakları kısıtlanmaktadır. Yaban hayvanların tahribatlarının bozulması, besin azalması, yaban hayvanları arasındaki rekabet vb. faktörlerle zaman zaman yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına kadar girmelerine ve insan üretmiş olduğu besin kaynaklarına yönelmelerine neden olabilmektedir. Zira yerleşim alanlarına yaklaşan bu hayvanlar sorun olmakta ve insanlara zarar verebilmektedirler. Asıl olan insanların bu gibi durumlara karşı tedbir almasıdır. Gerek arıların gerekse bağ ve bahçelerin korumak için köylü vatandaşlarca yaban hayatına zarar vermeyecek tarzda değişik tedbirler alınmaktadır. Bu tedbirlerin en etkisi düşük voltajlı elektroşok çit uygulamasıdır. Bilginize sunulur. ‘’ denildi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 5 ay Önce

“Bilindiği üzere artan nüfus, sanayileşme ve bilinçsizce kullanılan tarım ilaçları yaban hayvanlarının yaşam alanlarını tahrip etmekte ve daraltmaktadır." Bu durumun en az sorumlusu İnebolu'dur, çünki bunları hiçbiri bizde yok. Birilerinin rantı bizi madur etti yine, bu hayvanseverlik yaklaşımı ile yakında ayılar dahil tüm hayvanlar inebolu'yu istila ederse şaşırmamak lazım.

SIRADAKİ HABER