Vali Dallı: ‘Yerel basın, önemli bir kamu görevi üstleniyor’

Vali Dallı: ‘Yerel basın, önemli bir kamu görevi üstleniyor’
banner13
banner3

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, yerel basının kamuoyunun beklentilerini yansıtmanın yanı sıra ilimizde hayata geçirilen projeleri, çalışmaları, etkinlikleri haber yaparak ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişimine de katkı sağladığını kaydetti.

Vali Dallı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsuru olan basın mensupları, vatandaşlarımızın bilgi ve haber alma hakkının karşılanmasını sağlayarak vatandaşlarımızın bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde çok önemli bir görev üstlenirler. Basın mensupları, aynı zamanda vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve beklentilerini duyurarak önemli bir kamu hizmeti yapmaktadır. Yerel basın mensupları, kamuoyunun beklentilerini yansıtmanın yanı sıra ilimizde hayata geçirilen projeleri, çalışmaları, etkinlikleri haber yaparak ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişimine de katkı sağlamaktadır. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar. Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, basın hayati bir önem taşımaktadır.

“GAZETECİLERİMİZİN ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUK HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLADIR”

“Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Bir ülkenin gelişmesinde eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomik, sosyal ve teknolojik imkânların yanında vatandaşlarımızın haber alma hakkı da önemli bir göstergedir. Vatandaşlarımızın her şeyden haberdar olmasını sağlayan basın kuruluşlarımızın doğru, ilkeli ve tarafsız bir şekilde yaptıkları bu görev mukaddes bir görevdir. Demokrasinin ve günümüz yönetim anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen basın, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek adına kişilik haklarına saygılı, ilkeli, doğru ve tarafsız haber verme gibi birçok önemli değeri bünyesinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, son derece önemli ve zor bir görevi ifa etmeye çalışan, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda özveriyle görevlerini yerine getiren, adeta milletimizin gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili ve yazan eli olan değerli basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde kolaylıklar ve üstün başarılarının devamını dilerim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER