Özlüce Köyü Balıkçıları, liman İyileştirmesi için imza kampanyası oluşturdu

Özlüce Köyü Balıkçıları, liman İyileştirmesi için imza kampanyası oluşturdu
banner13
banner3

İnebolu ilçesine bağlı Özlüce Köyü'nde yaşayan balıkçılar, köy limanındaki eksikliklerin giderilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'ndan destek bekliyor.

İnebolu ilçesinin Özlüce Köyü'nde vatandaşlar köy limanındaki eksikler konusunda Ulaştırma Bakanlığı'ndan iyileştirme bekliyor. 2022 verilerine göre 239 nüfusu olan köyde vatandaşların çoğu geçimini balıkçılıkla sağlıyor. Ağ kurutma ve yanaşma rıhtımlarının olmaması, tahliye rıhtımının yetersiz kalması ve liman içi derinliğinin uygun olmaması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten köy sakinlerinden Azmi Özkan, aynı zamanda da iyileştirme talepleri için internet ortamında imza kampanyası oluşturdu.

BÖLGE EKONOMİSİ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Azmi Özkan yaptığı açıklamada "Kastamonu ili İnebolu ilçesi Özlüce köyünde yaşayan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan bizler, limandaki eksikliklerin işimizi zorlaştırdığını belirtmek istiyoruz. Ağ kurutma ve yanaşma rıhtımlarının olmaması, tahliye rıhtımının yetersiz kalması ve liman içi derinliğinin uygun olmaması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu durum hem balıkçılık faaliyetlerimizi hem de bölge ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Türkiye'de balıkçılık sektörünün %76'sına yakın bir kısım Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşmektedir. Bu nedenle, bu sorunların çözülmesi sadece yerel değil ulusal düzeyde de önem taşımaktadır. Ulaştırma Bakanlığı'ndan talebimiz; eksikliklerin mahallinde incelenerek tespit edilmesi ve gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılmasıdır. Balıkçılara daha iyi hizmet verebilmek adına bu konuya gereken önemin verilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

İmza kampanyasına destek olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

(HABER37)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER