‘Yamaç paraşütünün yeni adresi İnebolu olacak’

İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ‘Yamaç paraşütünün yeni adresi İnebolu olacak’

‘Yamaç paraşütünün yeni adresi İnebolu olacak’
banner13
banner3

İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ı ziyaret etti. İnebolu’nun yamaç paraşütü ile anılması için hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Özay, “Yamaç paraşütünün yeni adresi İnebolu olacak bunda kararlıyız” dedi.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Mustafa Balcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ı ziyaret etti. İnebolu’nun yamaç paraşütü ile anılması için hummalı bir çalışma içinde olduklarını söyleyen İnebolu Belediye Başkanı Özay, yapmayı planladığı çalışmalardan söz etti.

Başkan Özay, “Çocuklara yönelik çalışmalara başlayacağız. İnebolu’yu daha da güzelleştirmek için çalışacağım. Belediyeciliği severek yapmak çok önemli. Ben de belediyeciliği seviyorum. Türk Hava Yolları (THY) ile birlikte yamaç paraşütü yapmak istiyoruz. Yamaç paraşütüyle ilgilenen tahmin edilemeyecek kadar çok insan var. Daday nasıl etli ekmekle, at biniciliği turizmi ile anılıyorsa, biz de yamaç paraşütüyle anılmak için yola çıktık” dedi.

“YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE 90 KİŞİ UÇTU”

“9 Haziran’da yamaç paraşütü etkinliğini ilk defa yaptık” diyen Başkan Özay şöyle konuştu: “İlan vermeden, fazla duyuru yapmadan 2 günde 60 kişi geldi. Baktık ki yamaç paraşütüne ilgi var süreyi 4 güne uzattık. Yamaç paraşütü ile 90 kişi uçtu. Yamaç paraşütü için 2’li ekip geldi. Gelenlerin ise yüzde 25’i İnebolulu, yüzde 75’i de dışarıdandı. Şapka İnkılabının 94’üncü yıl dönümünde de yamaç paraşütü yapmak istiyoruz. Türk Hava Yolları bu işin duayeni. Biz ehil kişilerle çalışacağız. 9 Haziran’da gelen Samsun Uçuş Kulübü, İnebolu’nun yamaç paraşütü için uygun olduğunu söyleyerek burayı beğendi. Hava şartlarının yamaç paraşütü için ideal olduğu belirtildi. 12 ila 15 dakikalık bir parkurumuz var. Tüm çabam İnebolu’ya yamaç paraşütü ile gelir kaynağı yaratmak. Yamaç paraşütü yapmak isteyen misafirlerimizi otellerimizde konaklatarak şehrin ekonomisini de büyütmeyi amaçlıyorum. İnebolu, yamaç paraşütünün adresi olacak.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail ÇOBANOĞLU
İsmail ÇOBANOĞLU - 3 yıl Önce

Bu yapılan yamaç paraşütü organizasyonu hâlâ devam etmekte midir?

SIRADAKİ HABER