‘’Sera Projesi kapsamında 440 aileye sera vereceğiz’’

‘’Sera Projesi kapsamında 440 aileye sera vereceğiz’’
banner13
banner3

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün destekleriyle İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği ve İnebolu Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan ahşap sera projesi eğitim toplantısı ile start aldı.

Kaymakamlık Binası gerçekleştirilen toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İlçe Tarım Müdürü Hülya Karaaslan, Köy Muhtarları ve çiftçiler katıldı.

DERNEĞİMİZİN İLK ÇALIŞMASI VE İLK BAŞARILI PROJESİDİR

Toplantı da konuşan Ahmet Vezir Baycar; ‘’ Geçen senenin sonlarına doğru İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden kurduğumuz İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği vasıtasıyla proje hazırlık ve projemiz onaylandı. Proje kapsamında 40 kişiye sera ve eğitim desteği verilecek. Projemiz 5 yüz bin TL bütçe ile onaylandı. Biz yaptığımız yoğun çalışmayla bütçemizin yarı yarıya düşmesine rağmen faydalandırıcı sayısını düşürmedik. Eğitimlerin ardından sera malzeme dağıtımının da törenini gerçekleştireceğiz. İnebolu için kurduğumuz bu dernek kamu görevlilerimiz vasıtasıyla kurduğumuz bir dernektir. Bu dernek vasıtasıyla inşallah birçok daha projeye imza atacağız. Bu derneğimizin ilk çalışması ve ilk başarılı projesidir. ‘’ dedi

SERA PROJESİ KAPSAMINDA 440 AİLEYE SERA VERECEĞİZ

Kaymakam Baycar; ‘’ İnebolu sera noktasında potansiyeli olan bir ilçedir. Kastamonu’da en fazla sera mevcudu olan ilçe İnebolu’dur. Seracılık konusu üzerinde yaklaşık iki senedir konu üzerinde çalışıyoruz. Biz proje ilk başladığımızda şunu söyledim. Hedefimiz bu konuda yüksek, bizim hedefimiz İnebolu’yu bölgesel bir sera merkezi yapmak ve bu konu dada emin adımlarla ilerliyoruz. Bugüne kadar 170 aileye sera malzemesi dağıttık ve sera kurumunu sağladık. Bu dönem de de 3 ayrı etap halinde sera dağıtımı yapacağız.  İlk iki etapta 170 kişiye dağıtım sağlandı. Bundan sonrada üçüncü etapta 150 kişiye sera dağıtacağız. Bunu da önümüzdeki hafta içerisinde dağıtımını yapacağız. Bu hafta içerisinde 150 kişiye sera dağıtımını gerçekleştireceğiz. Şuana kadar Kastamonu ve İnebolu tarihinde yapılacak en yüksek oranda tek seferdeki dağıtımı olacak. İnşallah onun rekorunu da biz kıracağız. Seracılığı güzel yapan kişilere dağıtımını yapacağız. Bir de beşinci etap dağıtımımız olacak ve onda da naylon dağıtımı yapacağız. Beşinci etabında kereste desteği yok çünkü sel felaketinde birçok vatandaşımızın serası zarar gördü. Onların da telafisini yapmak adına bu desteği de beşinci etap da yapacağız. Sel felaketinde zarar gören 250 kişilik sera dağıtımı yapacağız. İnşallah 250 kişilik sera desteğini Sayın Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın ilçemize teşrifleriyle dağıtımını yapacağız. Bu şekilde çok kısa sürede toplamda 440 aileye sera vereceğiz. Biz bu projeye başladığımız zaman hedeflediğimiz oranın çok üstüne çıkmış olacağız. Sera Projesi ile dağıttığımız iki etapla beraber 610 aileye sera vermiş olacağız. Bu bizler için çok çok kıymetli, İnebolu için aslında hayal edilmeyecek bir şeydir.  Ben sera projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum. ‘’diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER