Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

İlçemizde kutlanan Nevruz Bayramı renkli görüntülere sahne oldu.

Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı
banner13
banner3

Hüseyin Avni İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinlik törenine; Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyon Başkanı Hayati Coşkun, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu ve tüm kurum amirleri katıldı.

Nevruz Bayramı Etkinliği Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Nevruz Ateşi yakıldı, saha sonra demir dövüldü. Öğrenciler tarafından Orta oyunu ve Folklor gösterisi sergilendi. Öğrenciler arasında sandalye kapmaca, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi oyunlar oynandı.

Ayrıca katılımcılara Devrekani Cırık Tatlısı ikram edildi.

KAYMAKAM BAYCAR, PROTOKOL ÜYELERİ İLE BİRLİKTE YUMURTA TOKUŞTURDU

Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cumhuriyet Başsavcısı Alperen Ertürk, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyon Başkanı Hayati Coşkun, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlasoğlu ve Protokol Üyeleri yumurta tokuşturdu.

PROTOKOL ÜYELERİ YAKILAN ATEŞTEN ATLADI VE ÖRSTE ÇEKİÇ DÖVDÜ

Kaymakam Baycar ve Protokol üyeleri yakılan ateşten atladı ve örste çekiç dövdü. Düzenlenen etkinlikte katılımcılara pilav ve tatlı ikram edildi.

NEVRUZ, BAHARIN GELİŞİNİ, DOĞANIN UYANIŞINI TEMSİL EDER

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş; ‘’ Ülkemizin sahip olduğu köklü kültürü ve gelenekleri yanında, böylesi güzel günlerin ilham ettiği birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramlarından biri olan, baharın müjdecisi Nevruz’u hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Nevruz, yeniden canlanmaya başlayan doğanın insanlara sunduğu bolluğu, bereketi, sevgiyi, kardeşliği, paylaşmayı ve dostluğu simgeler. Türklerin Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder.  Nevruzun köklü ve zengin bir geçmişi bulunmaktadır. Orta Asya’dan Balkanlara uzanan bu geniş gönül coğrafyamızda yüzyıllardır kutlanan Nevruzun birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlendirmesini diler, tüm Türk Dünyasının bahar bayramı olan Nevruz Bayramını kutlarım.” diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER