Kurbanlık Pazarı kuruldu

Kurbanlık Pazarı kuruldu
banner13
banner3

İnebolu’da uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını Kurban Bayramı’na hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinden itibaren hayvan pazarının yolunu tutuyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle İnebolu Belediyesi tarafından uygun gösterilen İkiçay Mevkiine boş alana kurban pazarı kuruldu.  İlçemizdeki kurban pazarı satıcı ve alıcıları buluşturmaya başladı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala besiciler bir yıl boyu büyük emeklerle bakıp büyüttükleri kurbanlıkları pazara çıkardı. Kurban pazarında büyük baş ve küçükbaş hayvan satışı yapanlar, kurbanlık küçükbaşlar 1000 liradan başlayıp, kilosuna göre bin 3 lira arasında. Büyükbaş kurbanlık danaların ise 8 bin liradan başlayıp, kilosuna göre 30 bin liraya ulaşan fiyatlara satılacağını ifade ettiler. Kurban Pazarı, bayram sonuna kadar açık kalacak.

KURBAN PAZARI'NIN GÖZDESİ 1 TON 200 KİLO

Kurban Pazarında 1 ton 200 kilo ağırlığındaki simental cinsi boğa 35 bin liraya alıcısını bekliyor. Balabanlar Et Kasabı Sahibi Besici Suat Balaban tarafından büyük bir özveriyle bakımı yapılan 1 ton 200 kiloluk boğa, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 35 bin liraya alıcısını bekliyor. Kurban satışlarında geçen seneye göre çok büyük bir artış meydana geldi. Geçen sene yemin kilosu 65 TL idi bu sene de yemin çuvalı 140 TL, geçen sene balyanın tanesi 25 TL idi şuanda balyanın tanesi 40 TL oldu neredeyse her şey iki katına çıktı. Geçen seneye göre bu yıl pazarda kurban satışları iyi durumda alıcı da satıcı da memnun. Şuanda burada 12 bin TL’den 35 Bin TL’ye kadar kurbanlıklarımız var.

BU YIL SATIŞLARDAN MEMNUNUZ

Yayla Kasabı Sahibi Besici Mustafa Mut; ’’ Geçen yıla göre kurban satışlarımız daha güzel bizler memnunuz. Kurbanlıklarımız 7 bin TL’den başlıyor ve 30 TL kadar gidiyor. Bu Kurban Bayramının 9 gün olması gurbetçilerimizi memleketlerine tatile gelmesi ile işler az daha geçen yıla gör arttı. Şuanda kurbanlıklarımız içerisinde en büyük kurbanlık 1 Ton büyüklüğünde fiyatı 33 Bin TL alıcısını bekliyor.’’ dedi.

HER ŞEYİN MALİYETİ İKİ KATI FİYATI ÇIKMIŞ DURUMDA…

Doğal Çiftlik Kasabı Besici Rüstem Erdin; ‘’ Her yıl olduğu gibi hayvanlarımızı besliyoruz ve pazara kurban pazarına getiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban pazarında çadırımızı kurduk ve müşterilerimizi bekliyoruz. Bana göre geçen seneye göre bu yıl ki satışları düşük olduğunu düşünüyorum. Bu yıl ki satışlarımız emeklerimizi zor karşılıyor. Yemin çuvalı pahalandı balyanın tanesinin fiyatı uçtu. Her şeyin maliyeti iki katı fiyatı çıkmış durumda bu durum besiciyi de alıcıyı da çok etkiliyor.’’ diye konuştu.

BU YIL GEÇEN YILA GÖRE DAHA HAREKETLİ GEÇİYOR

Besici Ahmet Aran ise; ‘’ Bu bayramın iyi geçeceğini düşünüyorum. Bu yıl kurban fiyatlarımız 8 bin TL’den 20 bin TL’ye kadar kurbanlıklarımız var. Küçükbaş 1 bin TL’den 3 bin TL’ye kadar var, Bu yıl ki kurbanlıklardan alıcı da memnun satıcı da memnun durumda. Pazarımız bu yıl geçen yıla göre daha hareketli geçiyor.  Şimdiden herkesin kurban bayramını kutluyorum.’’ dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER