Kaymakam Baycar “610 aileyi sera ile buluşturduk, yeni hedefimiz 1000’e çıkarmak’’

Kaymakam Baycar “610 aileyi sera ile buluşturduk, yeni hedefimiz 1000’e çıkarmak’’
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğinde proje edilen İnebolu Ahşap Sera Projesi 4. Etap sera örtü malzemesi kapsamında 40 çiftçiye sera naylonu ve kereste desteği verildi.

Sera örtü malzemesi dağıtım törenine; Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan, Kütüphane Müdürü Recep Yamanoğlu ve çiftçiler katıldı.

HEDEFİMİZ OLAN 610 AİLEYİ SERA İLE BULUŞTURDUK, YENİ HEFEDİMİZ 1000’E ÇIKARMAKTIR

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar törende yaptığı konuşmada; ‘’ İlçemizde Sera Projesi kapsamında bu aralar çok sık bir araya geliyoruz. 4. Etap sera örtü malzemesi dağıtım töreninde bir araya geldik, Diğer sera dağıtım töreninde de sera seferliği başlattığımızı söylemiştik, bugün hedeflediğimiz noktaya ulaşmanın mutluluğunu içerisindeyiz ve çok şükür 4 etap halinde bugün 610 aileye sera vermiş olduk, bugün de 4. Etabımızda 40 ailemize sera naylonu ve kereste desteği vereceğiz. İçişleri Bakanlığı Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde bizim kamu görevlerimizin teşekkül ettiği kurduğumuz dernek ile proje başvurusunda bulunduk, bu kapsamda İnebolu’nun potansiyelini ve sera ile ilgisini talebini anlattık ve bakanlığımızda, valiliğimizde ilgili arkadaşlarda projemize inandılar, projemizi çok güzel hazırlayıp sunduk ve çok şükür bugünde sera malzemelerimizi dağıtmak için bir araya geldik. Bu sadece bir malzeme dağıtım töreni değil eğitim içeren bir projedir. Eğitimlerimizde yaklaşık bir aydır devam etmektedir. Ayrıca, 1000 bin fide dağıtımı gerçekleştireceğiz ve bu 40 kişiye de fide desteği vereceğiz. Bundan sonrası artık üretmektir, güçlü kadın güçlü toplumdur. İnebolu olarak kadınlarımıza her zaman pozitif ayrımcılıkla biz muamele ediyoruz ve buna da devam edeceğiz. Çünkü kadınlarımız gerçekten çok fedakâr ve çalışkandır. 4. Etabımız ile hedefimiz olan 610 ailemizi sera ile buluşturduk, yeni hedefimiz sera dağıtacağımız aile sayısını 1000’e çıkarmaktır.  Hayırlı uğurlu olsun. ‘’ dedi.  

BU PROJE 461 BİN LİRA İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hülya Karaaslan; ‘’ 2023 yılı bütçesinden gerçekleşecek olan PROTEZ üreten kadın güçlü projesinin sera örtü malzemelerinin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Projemizim hazırlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz. İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği’ne sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu 40 kişilik bir projeydi, bu proje 461 bin lira ile gerçekleştirildi. E kısa süre de bu seraların kurulup bu 40 seranın üretime geçmesini en heyecanla bekliyoruz. ‘’

EN GÜZEL ŞEKİLDE ÜRETİM YAPACAĞINIZA CANI GÖNÜLDEN İNANIYORUZ

 İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Recep Yamanoğlu ise; ‘’ İnebolu Eğitim Kültür Sanat ve Sosyal Yaşamı Destekleme Derneğimizin İnebolu Kaymakamlığının öncülüğünde İçişleri Bakanlığı Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün iştiraki ile PROTEZ kapsamında üreten kadın gülü kadın projenin 4. Etap sera örtü malzemesi dağıtım törenini gerçekleştiriyoruz. Bu proje ilk hazırlanırken derneğimiz 2023 yılında sayın kaymakamımızın öncülüğünde kuruldu, Türkiye genelinde bu tür yardımların devletimiz tarafından yapılıyor. Türkiye’de en yüksek proje olarak 900 bin liralıktı bizim projemiz, 40 tane çiftçimize sera yapımı için başlattık, görüşmelerimiz neticesinde bu projenin çok yüksel olduğu ve yukarıdan geri döner diye söylendi ama fakat bu konu da kaymakam beye teşekkür ediyoruz. Çünkü çok uğraştılar ve projeyi geçirdiler, 461 bin lira ile Türkiye’de en yüksek desteği alan İnebolu ilçemiz oldu. Bizlerde İnebolu’da sizlerin Şerife Bacı’nın torunları olarak projenin kıymetini bilip en güzel şekilde üretim yapacağınıza canı gönülden inanıyoruz. Bu projenin amacı ev hanımlarına ekonomik katkı da bulunmak ve onların İnebolu pazarında ve daha akabinde İstanbul’daki pazarlarda ürettikleri ürünlerin pazarlamasını en güzel bir şekilde yapacağını inanıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER