KARAR SENİN İNEBOLU

KARAR SENİN İNEBOLU
banner13
banner3

Tüm Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü, yarın Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gidiyor. 5 yılda bir kendisine tanınan seçme hakkını kullanacak olan seçmenler belediye başkanını, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini ve muhtarlarını belirleyecek.

İnebolu’da da yerel seçim maratonu yarın sona eriyor. İnebolu halkı geçen 5 yılın muhasebesini yaparak, 5 yılda ilçe olarak kazandıklarını veya kaybettiklerini hesaba katarak karar vermek için sandık başında yerini alacak.

İnebolu ilçe merkezinde 28 sandık kurulacak ve 7 bin 494 seçmen sandığa giderek oyunu kullanacak.  Köylerde ise 74 sandık kurulacak ve 8 bin 933 seçmen sandığa gidecek. İlçe genelinde ise 107 sandık kurulacak olup toplam 16 bin 427 seçmen sandık başına gidecek.

BAŞKANLIKTA 4 ADAY YARIŞACAK

İnebolu’da Belediye Başkanlığı adaylığı için 4 ismin adı ön plana çıkıyor.

AK Parti’den Mustafa Huner Özay, CHP’den Cemal İlyasoğlu, MHP’den Engin Uzuner ve DEVA’dan Mehmet Zeybek aday gösterildi.

İnebolu İlçe Seçim Kurulu’nda ilan edilen listeye göre Belediye Başkanlığı Aday Listesi’nde 9 partinin adayı yer alıyor.

Listeye göre Belediye Başkanlığı yarışında yer alacak adaylar şöyle:  Adalet ve Kalkınma Partisi Mustafa Huner Özay, Cumhuriyet Halk Partisi Cemal İlyasoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Engin Uzuner, Demokrasi ve Atılım Partisi Mehmet Zeybek, Demokratik Sol Parti Hikmet Ersoy, Yeniden Refah Partisi Burhan Karamaden, Zafer Partisi Servet Ese, Bağımsız Türkiye Partisi Yasin Kumru, Saadet Partisi Nizam Kuvvet.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER