Heyamola Derneği çalışmalarına başladı

Heyamola Derneği çalışmalarına başladı
banner13
banner3

Bir süredir hazırlık, kuruluş, temel oluşum süreci yürütülen HEYAMOLA İnebolu Çevre Turizm ve Kalkınma Derneği resmen çalışmalarına başladı.

Adem Salcıoğlu, Mustafa Fakazlı, Ahmet Çeçen, Mete Yeni, Bülent Yağcıoğlu, Muhammed Coduroğlu, Ramazan Gül’ün kurucu üyeliğini yaptığı dernek, yönetim kurulunun belirlediği esaslar ve öncelik sırasına göre çalışmalarını yürütüyor.

Dernek başkanı Adem Salcıoğlu, konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

“İnebolu, tarihi ve kültürel kimliği ile Anadolu'nun, Kastamonu'nun köklü ve gözde kasabalarından birisidir! Hem şehir anlamında hem de millet olarak, bize dair çok önemli bir mirasa sahiptir. İnebolu, sahip olduğu antik dönem hikayeleri, köklü denizcilik kültürü, tarihi değerleri, mimari kültürü, Millî Mücadele'deki kilit rolü, İstiklal Madalyası, yakın geçmişteki ekonomik gücü ve coğrafi konumu ile, kültürel ve tarihi kimliği içerisinde yaşatılması gereken bir “Turizm” şehridir.

İnebolu'nun sağlıklı iktisadi kalkınması, ancak bu değerlerin farkındalığı, korunması ve geliştirilmesi ile mümkün olabilecektir.

Bugün İnebolu, gerek kültürel değerleri gerekse tarihi kimliği ile bulunduğu konumu ve imajı yansıtamayan, değerlendiremeyen, dolayısıyla her geçen gün değerlerini yok eden, sıradanlaşan ve mevcut potansiyeli dikkate alındığında sahip olabileceği hayat standartlarının çok ama çok altında kalan bir şehir olmuştur. Turizm şehri anlamında 30-40 yıl öncesi ile bugün arasında dahi telafisi neredeyse imkansız kayıplar vermiştir.

Ancak tüm bu hata ve kayıplara rağmen İnebolu, yine de güçlü bir potansiyeli hala saklı tutmaktadır.

Bundan sonra toplum olarak yapacağımız şey, kalanı korumak ve mümkün olduğunca, uzun vadede de olsa kayıplarımızı telafi etmeye çalışmak olmalıdır.

İşte bizler HEYAMOLA İnebolu Çevre Turizm ve Kalkınma Derneği olarak bu inanç ve düşünceden hareketle, bir Sosyal Sorumluluk anlayışı ile yola çıktık ve bu alanda çalışma yapmayı kendimize görev addettik.

Toplumsal ve fiziki şartlarımızın gerçekliği içerisinde, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeler üreterek, öncelikli olarak toplumsal farkındalığımızı, bilincimizi, kıymet bilirliğimizi artıracak çalışmalar yapmaya niyetliyiz. Toplumsal farkındalığımızı oluşturabildiğimiz takdirde, sosyal ve ekonomik sorunlarımızı kolaylıkla çözebilecek güce ve potansiyele sahip olduğumuza yürekten inanıyoruz.

Açık konuşmalıyız! Mevcut şartlarımız ve toplumsal bakış açılarımız nedeniyle, İnebolumuzda değişim ve gelişimin hiç de kolay bir süreç olmayacağı ortadadır. Bu sebeple sizlere kısa zamanda büyük umutlar ve başarılar vadetmiyoruz. Bunu umutsuzluğumuzdan değil, başarıyı hedefleyen gerçekçi bakış açımızdan dolayı açık açık ifade etmeyi gerekli buluyoruz. Bu nedenle, çıktığımız bu yolda sabır ve istikrar en önemli çalışma arkadaşlarımız olacaktır. Sizlerden de ricamız bu düşünce ve bakış açısıyla bu yolda bizlerle birlikte olmanızdır.

Gelişim yolunda en büyük ihtiyacımız, toplumsal birlikteliğimizdir. Haklı ve meşru bir birlikteliğin çözemeyeceği, aşamayacağı hiçbir sorun yoktur.  Bu inançla bizler, evrensel ahlak kuralları çerçevesinde, ulusal ve milli menfaatlerimiz ışığında yalnızca İnebolumuzun menfaati ve iyiliği için çalışacağımıza söz veriyor ve sizleri de bizimle birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Heyamola Derneği olarak, her şeyden önce temel amacımız, değerlerimize ve potansiyelimize dair güçlü bir toplumsal farkındalık oluşturmaktır. Ancak farkında olduğumuz konuları çözebilir, farkında olduklarımızın kıymetini bilebiliriz.

Farkındalık oluşturmaya çalışacağımız temel konular; çevre sorunları, sokak hayvanları, kültürel ve tarihi değerlerimiz, fırsatlarımız üzerinden sağlıklı bir turizm hareketi ve bütün bunlara bağlı olarak değerlerimizi koruma öncelikli bir anlayış ile iktisadi kalkınmanın yolları olacaktır.

Bu amaçla başlangıç hedeflerimiz için üzerinde çalıştığımız projeleri olgunlaştırma sürecinde olduğumuzu ve çok yakında önemli projelerin duyurusunu yapacağımızı mutlulukla ifade ediyoruz.

Değerli İnebolulular, Heyamola Derneğimiz; kurumsal yapısı itibarıyla hiçbir görüş, inanç, düşünce ve partiye yakın ya da uzak değildir. Her kesime eşit mesafededir. Çalışmalarını evrensel ahlak kuralları çerçevesinde, ulusal ve milli değerlerimiz ışığında yürütecektir. Üyelerimizin bireysel düşünceleri, kurumsal anlamda asla derneğimizi temsil etmeyecek ve bağlamayacaktır. Derneğimiz, herkese, her düşünceye İnebolumuzun çıkarları ve iyiliği doğrultusunda eşit mesafede duracak ve bu ilkeler ışığında iş birliği yapacaktır.

Değerli İnebolulular; bizler Bismillah ile bir yola girdik. Sizlerden isteğimiz “Heyamola İle” (hep birlikte) çalışarak İnebolumuzu hak ettiği yere ulaştırmak için bizimle birlikte olmanız.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 1 ay Önce

Tebrikler

İsa EREN
İsa EREN - 1 ay Önce

İnebolu'yu seven insanlar bir araya gelmiş, tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Üzerimize düşen bir şey olursa seve seve yardımcı olmak isterim.

SIRADAKİ HABER