“Esnafları hür iradesine bırakın”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu’ndan basın açıklaması

“Esnafları hür iradesine bırakın”
banner13
banner3

Esnaf Kooperatifi seçimlerine siyaset bulaştırıldığını iddia eden CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu yaptığı basın açıklamasında “Esnafları rahat bırakın ki özgürce kendi yönetimlerini seçebilsinler” dedi.

12 Temmuzda yapılacak olan İnebolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerine siyaset karıştırıldığını iddia eden CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Özay ve AKP ilçe Başkanı Mehmetali Kömürcü’yü işaret ederek; “Bir buçuk yıldır pandemi kısıtlamalarında en çok sıkıntıyı çeken, sizin iktidarınızın yanlış politikaları sonucu bütün masrafları 2’ye katlayan, bu ilçenin yükünü sırtında taşıyan esnafları rahat bırakın, özgürce kendi yönetimlerini seçebilsinler.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu yaptığı basın duyurusunda şunları söyledi:

Basına ve Kamuoyuna duyuru

“12 Temmuz 2021 günü yapılacak olan İnebolu Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçimlerinde duyuyoruz ki AKP’nin belediye başkanı ve AKP‘nin ilçe başkanı tarafından siyaset karıştırılmaktadır. Esnaflar hür iradesine bırakılmayıp tek tek aranarak ya da belediyeye ait binalarda özel toplantılara çağrılar yapılarak belediye hizmetleri şantajı ile karşı karşıya bırakılmaktadır.

Sayın Belediye Başkanı ve AKP İlçe Başkanı

Sizin işiniz sivil toplum kuruluşlarının yönetimine karışmak değil, esnafların daha güzel ve refah içinde yaşayacağı bir İnebolu sağlamaktır.

Sizin işiniz sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerini siyasallaştırmak değil, 2 buçuk yıl önce söz verdiğiniz 15 mega projeyi gerçekleştirmektir.

Sizin işiniz sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerine müdahale etmek değil, 2 buçuk yılda belediye bütçesine giren yaklaşık 55 milyon TL (2019 da 18 Milyon 500 bin TL, 2020 de 20 Milyon TL, 2021 de 21 Milyon TL nin yarısı ve örtülü ödenekten gelenler)’yi esnafların ekonomisini geliştireceği işler yapmaktır.

31 Mart 2019 öncesi söz verdiğiniz Boyranaltı sahiline plaj yapmaktır, denize akan fosseptiklere çözüm yolu bulmaktır, ilçenin tarihini ispatlayan çeşmelere bakım yapmaktır, fen lisesini kurmaktır, sanayi sitesini hazırlamaktır, sokak hayvanları sorununu çözmektir.

İnebolu esnafına girdi sağlayan Cezaevini kapatırken,  limanı özelleştirirken, balıkçı barınağını yapmazken,  İnebolu’nun sahil kasabası olduğunu gösteren Zafer Yolu Caddesini taş yığını haline getirirken, kandırdığınızı düşündüğünüz bu esnaflara,

Biz isterdik ki çocuklarına gelecek olarak görebilecek bir İnebolu’yu bırakmanız.  

Bir buçuk yıldır pandemi kısıtlamalarında en çok sıkıntıyı çeken, sizin iktidarınızın yanlış politikaları sonucu bütün masrafları 2 ye katlayan, bu ilçenin yükünü sırtında taşıyan esnafları rahat bırakın,

Esnafları kendi hür iradesine bırakın ki özgürce kendi yönetimlerini seçebilsinler.”

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2021, 12:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aydin danaoğlu
Aydin danaoğlu - 3 yıl Önce

Eline koluna sağlik başkanım bu iktidar olan parti mehsupları birgun kapımıza gelip hatır sıkıntımısı sordularmı bizlerin ne yaptıklarımız iş guç nasılsınız diye sordularmı kapalı bir dukkana 275 TL fatura nasıl gelip sordularmı

Özcan Tun
Özcan Tun - 3 yıl Önce

Başkan olunca biraz yureklendin sanki hep böyle devam et vatandaş ve seçmem olarak hep yanidayiz yazılanlar cizilenler doğru olduğu müddetçe selam ve sevgilerimle

Recep Akın
Recep Akın - 3 yıl Önce

Selam Cemal başkan, seninleyiz. Bu vatanı bu milleti seviyoruz. İlk genel seçimde bu millet gerekeni yapacak VR millet kendi iktidarı olan millet ittifakına görev verecektir. Güzel günler göreceğiz. Güçlü, müreffeh bir Yürkiye için umudumuz var.

SIRADAKİ HABER