Baltacı; Şerife Bacıların Geçtiği İstiklal Yolu Terk Edilmiş

Kağnı donanmasının geçtiği Milli Mücadelede tarihi rol üstlenmiş Yukarı Çayli-Doruk arasında ki Tarihi İstiklal Yolu özen ve bakım bekliyor.

Baltacı; Şerife Bacıların Geçtiği İstiklal Yolu Terk Edilmiş
banner13
banner3

Köy ziyaretleri kapsamında İnebolu Yukarı Çayli Köyü ile Yol Üstü Köyü vatandaşlarının şikâyetlerini dinleyen CHP Milletvekili Hasan Baltacı İstiklal Yolu güzergâhını ve kullanılmayan okulu yerinde inceledi. Yaptığı ziyareti gazetemize değerlendiren Hasan Baltacı şunları söyledi; Rusya’dan ve İstanbul’dan İnebolu’ya gelen cephanenin 344 km. mesafedeki batı cephesine kadınıyla çocuğuyla, yaşlısıyla taşınarak Kurtuluş Savaşımızın başarıyla sonuçlanmasını sağlayan İstiklal Yolu’nun bu halini görmek beni gerçekten çok üzdü. Bu güzergah sadece program günleri değil insanların her daim gelip gezebileceği, çocuklarına torunlarına her daim gösterebileceği şekilde yapılmalıdır.  Birçok kişi buradan diğer günlerde de geçebilmelidir. Ancak görüyorum ki buraya hiçbir bakım yapılmamış ve terk edilmiş bir yol olarak bırakılmış. İstiklal Yolunun 100. Yılına girerken bu yolun bir an önce ziyaretçilere açılması gerekir.

Daha önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yaptığımız ziyaretin büyük kısmını İstiklal Yolu oluşturdu. İstiklal Yolunun bilinmesi, bu yolun işlerlik kazanması, bu yola daha fazla insanların gelmesi ve burasının daha fazla tanınması için kendisi buraya gelecekti. Pandemi dolayısı ile gelemedi. Ama inşallah seneye böyle bir proğram yapacağız. Biz bu yolu sahipleniyoruz. Bizim için İnebolu demek İstiklal Yolu demek, İstiklal Madalyası demektir. Burayı Kastamonu’nun bir turizm hattına çevirmek için elimizden geleni yapacağız.  Bu yol işlerlik kazanırsa İnebolu kazanır, Kastamonu kazanır.

Yukarı Çayli Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz; İnebolu’muzun bir İstiklal Yolu var. Neden ilçe dışından gelen insanlarımız bu yolu gezmesin. Biz bu yolun sadece 9 Haziran da veya İstiklal Yolu yürüyüşünde değil sürekli hatırlanmasını istiyoruz. 1965 te yapılmış köy okulumuz taşımalı eğitime geçildiği için boş ve atıl vaziyette bekliyor. Burasını kullanıma açmak kütüphaneye çevirmek istiyoruz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER