Baltacı; Doruktaki Taş Ocağı Köylerin Su Kaynaklarını Bozuyor

CHP Milletvekili ve PM Üyesi Hasan Baltacı doruk mevkiindeki Taş Ocağında yapılan dinamit patlatmalarının bölgede ki köylerin su kaynaklarını ve kanallarını bozduğunu söyledi.

Baltacı; Doruktaki Taş Ocağı Köylerin Su Kaynaklarını Bozuyor
banner13
banner3

İnebolu’ya bağlı Kabalarsökü, Kuzluk, Hamit Köylerinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Hasan Baltacı sorunları dinledi. Vatandaşların yol ve su şikâyetlerini dinleyen Baltacı, köylerin su ihtiyacı hesaplamalarının köyde kışın kalanların nüfusuna göre yapıldığını belirterek bunun yanlış olduğunu, köylerin yaz aylarında ki nüfusun 2-3 misli arttığını, vatandaşların su ihtiyacının giderilmesi için yaptıkları sondaj ücretlerinin kendi cebinden ödemek zorunda bırakıldıklarını vurgulayarak su şebekelerinin bütçesinin yaz ayına göre hesaplanması gerektiğini ve sondaj ücretlerinde vatandaşın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Doruk mevkiindeki taş ocağında yapılan dinamit patlatmalarının bölgedeki köylere gelen su kaynaklarını ve su kanallarını olumsuz etkilediğini de dile getiren Baltacı taş ocağının hem doğayı ve çevreyi olumsuz etkilediğini hem de su sıkıntılarına yol açtığını belirtti.

Baltacı; 2 Km yi neden yapmazlar

Küre İlçesinin İnebolu sınırında ki birçok köyü ile Kabalar Sökü, Kabalar, Hamit, Gökçevre, Göçkün, Erenyolu köyleri vatandaşlarının kullandığı Doruk Mevkii Kabalar Köyü arasında ki 2 Km lik yolun da bir an önce projeye alınarak asfaltlanması gerektiğini belirten Hasan Baltacı yıllardır bakımı yapılmamış 2 Km lik yolu niçin diğerlerinden ayırırlar anlamış değilim.  Biran önce burasının da projeye alınarak vatandaşın rahatlıkla kullanabileceği şekle getirilmedir.  Yıllardır göç veren köylerimizin, mahalle aralarındaki yolların ve su sorunlarının çözülerek daha yaşanabilir bir bölge oluşturulmalıdır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal erdin
Kemal erdin - 3 yıl Önce

Bu bahsettiğimiz köylerde akp hükümetine 0/80 oy verilmesine rağmen gereken ilgi ve desteği görememiştir ve bu yolların bozukluğundan dolayı yazları bile köylerimize gitmeyi bıraktık hiçbir hizmet yok köylerimiz türkiyenin en geri kalmış köylerindendir ve doruk mevkisinde 25. 30 yıldır çalıştırılan taş ocağı köylerimizi doğal su kaynaklarımızı ve evlerimizi tahrip ve zarar verdiği gibi doğanın dokusunu tamamen bozduğunu ve bir an önce bu taş ocağının faaliyetinin durdurulup doğaya dahada fazla zarar vermemesini yetkililerden bu konuda acilen çözüm bulunmasını talep ediyoruz.

SIRADAKİ HABER