Bakan Kurum’dan Evrenye ve Özlüce ziyareti

İNEBOLU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, selden etkilenen İnebolu’da incelemelerde bulundu.

İnebolu’da ilk olarak Evrenye ve Özlüce Köylerini ziyaret eden Bakan Kurum, selin hasar verdiği yerleri gezdi.

Geçtiğimiz yıl 11 Ağustos’taki sel felaketinde büyük yara alan ve dün ikinci kez aynı korkuyu tekrar yaşayan Özlüce Köyü’ndeki vatandaşlar Bakan Murat Kurum’a içini döktü.

11 aydır çalışmaların eksik kaldığını belirten vatandaşlar dere ıslahı çalışmalarının tamamlanmasını isteyerek aynı korkuyu tekrar yaşamak istemediklerini ifade ettiler.

Bakan Kurum ise çalışmaların hızlandırılarak tamamlanacağını belirterek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kurum amirlerine taleplerin karşılanmasının talimatını veren Bakan Kurum, helikopter ile şu anda ulaşımın sağlanamadığı afete maruz kalmış Çaykıyı, Çaydüzü ve Güneşli Köyü bölgelerinde havadan incelemede bulundu.

SEL FELAKETİ KORKUSUNDAN KIZIM KANSER HASTASI OLDU

Bakan Kurum’a Sel Felaketi korkusu yüzünden kızının kanser olduğunu söyleyen Özlüce deki Sel Mağduru Kadın vatandaş; ‘’ 11 Ağustos sel felaketinde evime merdiven dayayarak 3 torunum, 2 tane kızımın canlarını çatıya çıkarak zor kurtardım. Sel boyu benim katımı geçti, geçen sene ki sel felaketinin korkusu kızımı kanser yaptı ve 9 aydır kızımın tedavisini yaptırdım. Kızımın tedavisi bittikten sonra kızım sağlığına kavuştu ve ondan sonra ben tekrar köyüme geldim ve evdeki işlerimi yaptırdım. Köyüme geleli tam bir ay oluyor, evdeki bütün her şeyimi yaptırdım.  Kızımı temiz hava alması tekrar köyüme getirecektim ve tekrar sel felaketini yaşadık.  Gerçekten artık korkar olduk.‘’ ifadelerini kullandı.

TÜM ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAĞIZ

Bakan Kurum’da Sel mağduru Kadına geçmiş oldun dileklerini ileterek; ‘’ Özlüce’de Yarın Karayollarımız, menfez işine başlayacak, Kaymakam Bey’de buranın işlerinin takibini bire bir yapacak. Menfez birlikte geçici olan suyun tahliyesini yapacağız. Diğer tarafta da Devlet Su İşlerimiz bu köylerin yolların açılması ve ıslahla ilgili çalışmayı da hızlandıracak.‘’ dedi.

 LÜTFEN VERDİĞİNİZ SÖZLER LAFTA KALMASIN

Yine Özlüce Köyünde Bir Sel mağduru kadın vatandaş Bakan Kurum’a “Devlet büyüklerimizin burada olmaları çok güzel ama bizim işimizin bitirmesini sözlü olarak yaşamak istemiyoruz. Dünya kadar masraf ettiğimiz bağımız bahçemiz gitti. Geçen seneki sel felaketinde birçok evimiz gitti, insanımız gitti. Köyümüzdeki sorunlarımızın tamamlanması için insanlarımızla birlikte biz istemesini mi bilmiyoruz ama biz hakkımız olan bir şeyi istiyoruz. Biz hakkımız bir şeyi bile isteyemiyoruz. Bu sene can kaybımız yok Allah’a şükür ama lütfen verdiğiniz sözler lafta kalmasın. Biz köyümüze set duvar istiyoruz. Yukardan çamur suları şakır şakır geliyor. İstinat duvarının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yine aynı korkuyu yaşamak istemiyoruz.”

ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Bakan Kurum sel felaketi mağduru kadın vatandaşa şöyle cevap verdi; ‘’ Özlüce’deki çalışmalarımızı yarından itibaren Bakan Yardımcılarımızla beraber www.baccaratsiteleri.net hızlandıracağız ve istediğiniz istinat duvarını yapacağız. Daha buralardayız çalışmaları yakından takip edeceğiz.’’

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Finebolupostasi%2Fvideos%2F1736511870015644%2F&show_text=false&width=560&t=0
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.