4.Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu 27 Ağustos’ta yapılacak

4.Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu 27 Ağustos’ta yapılacak
banner13
banner3

Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği ile İnebolu 9 Haziran Spor Kulübü ve İnebolu Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştirilen Uluslararası İstiklal Yolu Şerife Bacı Yarı Maratonu ve 10k Koşusu bu yıl 4’üncüsü 27 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

BU AYNI ZAMANDA BİR TURİZM HAREKETİ DEMEKTİR

Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Genel Sekreteri Haluk Kaya gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği ile İnebolu 9 Haziran Spor Kulübünün öncülüğü ile İnebolu Belediye Başkanlığının destekleri ile 2023 yılında 4’üncüsü düzenlenecek. olan Maratona bu zamana kadar Türkiye’nin bir çok ilinden 500’e yakın sporcu ile yapılan yarışma 2022 yılı itibari ile Kastamonu Valimiz Avni ÇAKIR’ında destekleri ile uluslararası boyuta getirildi. Tarihte bir söz vardır, “Malını Satamayan Tüccar” İnebolu tamda buna benzer. İnebolu’da öne çıkarılması ve tanıtılması gereken o kadar çok materyal var ki . Ama İnebolu maalesef bunun tanıtımını yapamamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1925 yılında Şapka Kanunu  ilk kez burada açıklandı. İstiklal Madalyalı “TEK “ilçe  Kurtuluş savaşında savaşa gönderilen silah, cephane ve mermiler İnebolu’dan  Ankara , Sakarya ve Anadolu’ya  buradan Kağnı Sırtlarında Şerife Bacı ve Şerife Bacı gibi kahramanlarımız tarafından taşındı. Ankara’ya en yakın sahil kasabası olması nedeniyle tarih doğa ve deniz ile buluşarak Karadeniz’de muhteşem bir doğası olan bir ilçe İnebolu Kurtuluş savaşında denk kayıkları  ile gemilerdeki mermileri karaya çıkaran cefakar kayıkçıların sayesinde hak ettiği madalyayı almıştır. Çok köklü bir geçmişi olan İnebolu PAFLAGONYA’dan başlayan tarihi, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar derken günümüze kadar tarihin her sayfasında önemli yer almış bir ilçedir İNEBOLU. Şairleri ve Yazarları ile de Türk Edebiyatına yön veren edebiyatçılar da İnebolu’dan çıkmıştır. Kurtuluş savaşı zamanı uzun süre İnebolu’da kalan Namık Kemal ile İnebolu’nun has evlatları olan Oğuz Atay ve Orhan Şaik Gökyay gibi çok değerli yazarlar yetiştirmiştir. Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği ve İnebolu 9 Haziran Spor Kulübü olarak İnebolu’nun tanıtımında Belediyemiz ile  çorbada  bir tuzumuz olsun diye,  spor camiasına bu güzel ilçemizi ve tarihi değerlerimizi tanıtmak için  Uluslararası  Şerife Bacı Yarı Maratonunun tertiplemiş bulunmaktayız. Maraton için İnebolu’ya gelecek olan 500 sporcu ile bir bu kadar yakınlarının katılımı ile 1000 civarında bir sporcu topluluğu İnebolu’da Hotellerde Konaklama yapacak ve lokantalarda yemek yiyecek, hediyelik ürünler alıp memleketlerine götürecek aynı zamanda çektikleri resim ve video ile sosyal Medyada İnebolu’nun tanıtımını yapmaktadırlar. Bu aynı zamanda bir Turizm Hareketi demektir.  Ben buradan yarışmaya destek olan Başta Sayın Valimiz Avni ÇAKIR, Kastamonu Belediye Başkanımız Opr Dr. Galip VİDİNLİOĞLU,  İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, olmak üzere Belediye Başkanımıza, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve emeği geçen sponsorlarımız ile İnebolu halkına ve esnafına çok teşekkür ederim.  Her platformda bizlere destek oldular. Bizleri yalnız bırakmadılar. 4.Uluslararası İnebolu Şerife Bacı İstiklal Yolu Yarı Maratonu için destek veren herkese teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.   

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah ÜNAY ( Gazi )
Abdullah ÜNAY ( Gazi ) - 12 ay Önce

Geçen yıl 10km.koşusuna katıldım.Urla'lı Gaziler olarak 8 kişi etkinliğe katıldık.Amacımız ; Kurtuluş Savaşının fedakar insanlarını başta Şerife bacı'yı unutmamak,çektikleri cefa ve fedakarlığı yaşamak ve İnebolu'nun ta ıtımına yardımcı olmaktı.Tekrar katılmak istiyoruz.

SIRADAKİ HABER