YENİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZAY OLDU

YENİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZAY OLDU
banner13
banner3

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi İnebolu’da da sürprizle sonuçlandı. 2009 yılında göreve gelen Belediye Başkanı Engin Uzuner dönemi kapanırken büyük bir farkla AK Parti’li aday Mustafa Huner Özay, İnebolu’nun yeni belediye başkanı oldu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de 31 Mart’ta heyecan sandık başındaydı. Sabah 08.00’da başlayan oy verme işlemleri saat 17.00’da sona erdi. Uzun süredir ilçemizde etkisini gösteren seçim hareketliliği 31 Mart günü sona erdi. 30 Mart akşamına kadar adaylar tek tek kapı kapı dolaşarak oy istedi, destek bekledi. Projeleriyle halkın karşısına çıkan adaylar arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Yine son sözü halk sandık başında verdi.

Oy verme işleminin ardından açılan sandıklarda kıyasıya mücadele yaşandı. Sandıklarda ki oy sayımında AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Huner Özay her sandıkta büyük bir farkla önde çıktı. MHP’nin adayı Engin Uzuner ise sadece Çamlıca Mahallesi sandığından önde çıkabildi. CHP adayı Faruk Öz, bu iki adayın çok çok gerisinde kaldı.

İlçe Seçim Kurulundan alınan verilere göre AK Parti adayı Mustafa Huner Özay, 3 bin 96 oy aldı. MHP adayı Engin Uzuner ise 977 oy daha az alarak 2 bin 119’da kaldı. CHP adayı Faruk Öz ise 551 oy alabildi. İYİ Parti adayı Oğuzhan Canoğlu 147 oy, Saadet Partisi adayı Nizam Kuvvet 20 oy, Vatan Partisi adayı Fatma Köprülüoğlu 17 oy, BTP adayı Hasan Yar ise 8 oyda kaldı.

BELEDİYE MECLİSİ 7’YE 4

Belediye Başkanlığı seçimindeki kıyasıya mücadele Belediye Meclisi’nde de sürdü. AK Parti ve MHP yine ipi göğüsledi. CHP, az bir farkla meclise giremedi.

Sandıklardan çıkan sonuçlara göre AK Parti 2 bin 888 oy, MHP bin 968 oy, CHP 735 oy, İYİ Parti 248 oy, Vatan Partisi 27 oy, Saadet Partisi 24 oy, TKP 2 oy aldı.

Bu oranlara göre Belediye Meclisi AK Parti ve MHP arasında paylaşıldı. Birinci olan parti AK Parti’den kontenjan aday ile birlikte 7 üye, MHP’den de 4 üye meclise girebildi.

AK Parti’den Nihat Öz, Latif Gökcen, Figen Pehlivan, Mustafa Akça, Emre Özlü, Ali Ünlü, Bülent Balaban, MHP’den Mete Yeni, Ahmet Gültekin, Kazım Genç ve Hamide Çelikkanat meclise giren isimler oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2019, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER