VEKiL ADAYLARI BELLi OLDU

VEKiL ADAYLARI BELLi OLDU
banner13
banner3

14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine saydı günler kala siyasi partiler Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) aday listelerini teslim etti. Kastamonu'da ilk olarak MHP'nin açıkladığı adayların ardından, Memleket Partisi, İYİ Parti, CHP ve AK Parti de adaylarını açıkladı.

AK PARTİ’DE LİSTE YENİLENDİ

AK Parti’nin Kastamonu Milletvekili adayları belli oldu. Sıralamada Hakkı Köylü ve Metin Çelik’in adı yer almadı.

AK Parti Kastamonu milletvekili aday listesi kesinleşti. Kastamonu’da 1’inci sırada Halil Uluay, 2’nci sırada Serap Ekmekçi, 3’üncü sırada ise Mehmet Umur milletvekili adayı oldu.

Kastamonu’dan aday adayı olanların isimleri şu şekildeydi; Metin Çelik, Halil Uluay, Hüseyin Tuna, Efe Külahsızoğlu, Mehmet Naci Terzi, Ahmet Şakir Yüksel, Özgür Akif Tel, Cemil Demir, Ebubekir Ertürk, Hüseyin Arslan, Fatma Serap Ekmekci, Ahmet Yılmaz, Mücahit Dağdelenoğlu, Raşit Serdar Ündeyici, Mehmet Umur, Uğur Yalçın, Sinan Erdem Arslan, Devlethan Yazımcı, Kadir Sorucuoğlu, Salih Aydın, Mustafa Takır, Metin Topaloğlu, Recep Biçer, Neslihan Kaya, Ümit Muhammet Sağdıç, İzzet Serhat Köylü, Murat Demir, Tacettin Tan, Tuncay Yılmaz….

“HİZMET YOLUMUZDA YENİ BİR SÜRECE GİRMEK NASİP OLDU”

AK Parti 1. sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay, ilk değerlendirmesini yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ve 2. sıra Milletvekili Adayı Serap Ekmekçi ile fotoğrafını paylaşan Uluay: “Hizmet yolumuzda yeni bir sürece girmek nasip oldu, Rabbim mahcup etmesin” dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, aday gösterilmesine ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı. Ekmekci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Fatma Serap Ekmekci, “İlimizin milletvekili aday listesi Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekci, Mehmet Umur olarak açıklandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere partimizin tüm organlarına şahsıma gösterdikleri takdirden dolayı şükran duygularımı sunuyorum.” dedi.

CHP’DE HASAN BALTACI 1. SIRA

CHP Kastamonu milletvekili aday listesinin Hasan Baltacı birinci sıra, ittifakın diğer partileri Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat’ın ortak aday olarak önerdikleri Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın’ın ikinci sıra, eski Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan’ın ise üçüncü sıra olarak açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 27. Dönem Kastamonu Milletvekili olarak Meclis’te yer alan, Parti Meclis üyeliği ve Karadeniz Masası koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Hasan Baltacı, 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için yeniden Kastamonu 1.Sıra Milletvekili adayı gösterilmesinin ardından kısa bir değerlendirmede bulundu.

Baltacı, “Önümüzdeki dönem de genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdirleriyle Kastamonu’muzun TBMM'deki güçlü sesi olmaya ve milletimize iktidar olarak hizmet etmeye talibiz” dedi.

Sorunları birlikte çözeceklerini söyleyen Hasan Baltacı, “Ülkemizin ve Kastamonu’nun sorunları çok, bunun farkındayız ve tüm bu sorunları hep birlikte çözeceğiz.  Şimdi umudu ve dayanışmayı büyütmek, yaralarımızı omuz omuza sarmak için sevdamız Kastamonu’ya hizmet yolunda çalışmalarımızı aynı heyecan ve enerji ile sürdüreceğiz. Türkiye’de büyük bir emek ile geleceğe dair umudu yeşerten 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde aydınlık yarınlara kavuşacak olan mutlu ve güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

VİDEOYLA START

Hasan Baltacı, seçim startını ise 5 yılın özeti niteliğindeki video paylaşımıyla verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. döneminde Kastamonu Milletvekili olarak Meclis çatısı altında yer alan Hasan Baltacı, paylaştığı videoda Kastamonu'nun merkez ve her bir ilçesinin sesini ve taleplerini Meclis kürsüsünde dile getirdiğini ifade etti.

İYİ PARTİ’DE AHMET KATAR BİRİNCİ SIRA

İYİ Parti’de milletvekili aday listesi belirlendi. Kastamonu’da 1’inci sırada Ahmet Katar, 2’nci sırada Metin Ateş, 3’üncü sırada Mustafa Güvenç olarak gerçekleşti.

İYİ Parti Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Katar, ilk değerlendirmesini yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Katar, şu ifadeleri kullandı.  “Tüm gördüklerinizi unutun, şimdi yeniden başlıyoruz. Şahsımı İYİ Parti Kastamonu 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak layık gören başta Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener olmak üzere Genel Merkez yöneticilerimize ve tüm teşkilatımıza şükranlarımı arz ediyorum. Gururluyuz, heyecanlıyız, inançlıyız. Kastamonu’ya hak ettiği hizmeti sunabilmek için elimizden gelen tüm mücadeleyi en güçlü şekilde göstereceğiz. Allah bizi çıktığımız bu yolda milletimize ve hemşerilerimize karşı mahcup etmesin. Haydi Bismillah.”

MHP’DE EMİN ÇINAR BİRİNCİ SIRA,

ENGİN UZUNER ÜÇÜNCÜ SIRADA

Cumhur ittifakının ortağı olan MHP, Kastamonu’da eski milletvekili ve il başkanı Emin Çınar’ı ilk sıraya koydu. İnebolu eski Belediye Başkanı Engin Uzuner ise üçüncü sırada kendine yer buldu.

MYK üyesi Yüksel Aydın’ın yer bulamadığı Kastamonu aday listesindeki diğer iki isim Alperen Özmen ve Engin Uzuner oldu.

Emin Çınar, sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamada “Sayın Genel Başkanımızın takdir ve tensipleri ile Kastamonu 1.sıra Milletvekili adayı olmuş bulunmaktayım. Başta Sayın Genel Başkanımıza, genel merkez yöneticilerimize ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim. Üyesi olmaktan onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisini’nin ve Cumhur İttifakı’nın 15 Mayıs tarihinde zaferini beraberce yaşamak dileğiyle… Saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ ADAYLARINI AÇIKLADI

Kastamonu’da Memleket Partisi Milletvekili adayları belli oldu. Memleket Partisi'nin Kastamonu'daki Milletvekili adayları şöyle; ilk sırada Mustafa Başesgioğlu, ikinci sırada Ayten Urganioğlu, 3. Sırada ise Yunus Emre Kay olarak açıklandı.

Başesgioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;’’ Benim ittifaklarım, Kastamonu’da yaşayan tüm değerli hemşehrilerimle. Sağ tarafıma bakıyorum emekliler var, emekçiler var, alın teri dökenler var. Helal kazananlar var. Sol tarafıma bakıyorum. Helal kazananlar var. Yoksulu doyuranlar var. Yerde bulduğu ekmeği öpüp başına koyanlar var. Öğretmenler var. Genç Vatan evlatları var!, Allah hiç kimseyi yarın utanacağı, yüzü kızaracağı ittifaklara mahkum etmesin .’’ dedi. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER