Özay'dan Bakan Kurtulmuş'a 2 dosya

Özay'dan Bakan Kurtulmuş'a 2 dosya
banner13
banner3

AK Parti İnebolu İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a tarihi Karadeniz İlkokulu ve İnebolu eski Cezaevi'nin restore edilerek ilçeye kazandırılması için dosya sundu.

2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edilen Kastamonu’nun tanıtım toplantısı için ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a içerisinde dosya sunuldu.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay tarafından bizzat Bakan Kurtulmuş'a teslim edilen dosyada İnebolu eski Cezaevi'nin Kültür ve Sanat Merkezi'ne dönüştürülmesi ve tarihi Karadeniz İlkokulu'nun restore edilerek ilçeye kazandırılması konuları yer aldı.

İçerisinde konferans salonu, sinema ve tiyatro bölümlerinin bulunacağı daha çok gençlere yönelik sosyal alanların yer aldığı Kültür ve Sanat Merkezi'nde İstiklal Yolu üzerinde yer alması nedeniyle içerisinde tarihi materyallerin bulunduğu müze bölümünün de bulunacağı bir yer planlanıyor.

Dosyada tarihi Karadeniz İlkokulu'nun atıl durumundan kurtarılarak ilçeye kazandırılması konusu da yer aldı. İçerisinden Koruma Kurulu onaylı restorant veya kafeye dönüştürülmesi projesinin de bulunduğu dosyada Bakanlık tercihine göre Karadeniz İlkokulu'nun onarılarak ilçeye kazandırılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan AK Parti İlçe Başkanı Özay, "Dosyalarımızı Kültür Bakanımız Numan Kurtulmuş kabul etti. İsteğimiz tarihi Karadeniz İlkokulu ve eski cezaevinin ayağa kalkması. Biz bakanlığa dosyalarımızı verdik, incelendikten sonra karar verilecek. Önümüzdeki günlerde durumun netleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 20:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER