Murat Demir 'Daha yapacak çok işimiz var'

Murat Demir 'Daha yapacak çok işimiz var'
banner13
banner3

24 Haziran erken genel seçimlerinde tekrar AK Parti’den aday gösterilen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu ilçesini ziyaret ederek, ilçe esnafları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti İnebolu İlçe Başkanlığını da ziyaret ederek partililerle bir araya gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 1 Kasım seçimlerinde hiç beklenmedik biçimde 3-0 yaparak meclise gittiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu seçimde de sıralamamızda hiçbir bozulma olmadan aynı milletvekili adaylarıyla devam ediyoruz. Bazen dedikoduları görüyoruz, üçüncü sıra olmamla alakalı gocunmam hiçbir şekilde söz konusu değil. Çünkü AK Parti kadrolarından milletvekili listelerine giren veya giremeyenleri karşılaştırdığımız zaman yaklaşık 140 tane milletvekili olmuş, bakanlık yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış bir çok büyüğümüzün nöbet değişimi sırası geldiğini gördük. Bizde eğer bu listeler içinde yer alabilmişsek sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği önemin bir göstergesidir. Bizim bu doğrultuda yapacağımız tek şey hep birlikte çalışıp inşallah 24 Haziran akşamı yine 3-0 yapıp meclise gitmektir."

“İnebolu ziyaretlerinde özellikle şer ittifakının milletvekili adaylarının açıklamalarını okuyoruz, duyuyoruz. Ben, İnebolu halkı tarafından zerre kadar bu açıklamaların kaideye alınmaması gerektiğini ifade ediyorum. Çünkü ben sahil bölgesindeki bütün projeleri çok yakınen takip ediyorum. Sahilde ne yapılırsa bu bölgeye fayda sağlar, buna vakıf biriyim ve herkesten çok çok iyi biliyorum. ” dedi.

Şuanda birçok ilçede olmayan yatırımların İnebolu’da devam ettiğini vurgulayan Demir, “50 yataklı İnebolu Devlet Hastanesi bitme aşamasına geldi. Bunun yanında İnebolu Adalet Sarayının yapımı devam ediyor. Türkiye’nin en büyük projesi olan İnebolu-Kastamonu yolunun yapımı devam ediyor. Kimisi durdu diyor, kimisi yavaşladı diyor. İhaleyi alan firmayla görüştük, İnebolu yolunu 2021 yılında teslim edeceğini söylüyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz, çalışmalarda durdurma ve yavaşlatma gibi bir durum söz konusu değil diyor. Doğanyurt ilçesi büyüklüğünde bir şantiye kuruldu oraya. İnşallah firmanın da dediği gibi 2021 yılında bu yol bitirilerek teslim edilecek. İnşallah 2023'e kadar da İnebolu-Çatalzeytin-Cide arasındaki yolunda ihalesi yapılmış ve başlanmış olacak. Bununda Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından teyit edildiğini söyleyebilirim.” diye konuştu.

“İnebolu Balıkçısına verilmiş sözüm var”

İnebolu Balıkçı Barınağı için üç taslak projenin hazırlandığını ve bu projeler üzerinde çalışıldığını ifade eden Demir, “Siyasi hayatım boyunca 2 tane söz verdim. 1 Cide Devlet Hastanesi için söz verdim, 2 İnebolu balıkçılarına Balıkçı Barınağı için söz verdim. Şuanda 3 tane taslak proje üzerinde çalışılıyor. Hazırlanan projelerden bir tanesine karar verilecek. Karar verildikten sonrada yatırım programına alınacak. Bunu da takip etmek bizim işimiz. 10 milyon lirayı aşkın bir proje, İnebolu’ya yakışan ve buradaki balıkçıları memnun edecek bir proje. Kendi köyüme yapılan balıkçı barınağı dile getiriliyor. Benim köyüme yapılan balıkçı barınağı benim köyüme özel yapılmadı. O bölgede 2011 yılında başlatılan bir proje. Karadeniz sahilinde özellikle 5 milde bir balıkçı barınağının veya barınma yerinin olma zorunluluğu var. İlyasbey ile Çatalzeytin arası 6 tane balıkçı barınağı var. İlyasbey Cide arası balıkçı barınağı yok. Bu mesafe 38 mil. Buradaki yapılan çalışmalarda dere kenarına yapılamayacağından en uygun bizim köy göründü. Orası balıkçı barınağı değil balıkçı barınma yeri olarak yapılıyor.” şeklinde konuştu.

“Sahil Tahkimatı Projesinde alt yapı çalışmaları başladı”

İnebolu’da kimsenin hayalinde olmayan sahil tahkimatı projesinde alt yapı çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Demir, “Bu proje belki de 70 milyon lirayı bulacak bir proje. Alt yapı çalışmaları projede başladı, yakın bir zamanda derinlik ölçümü yapmak için bu bölgeye gelecekler. Deniz ölçümleri alındıktan sonra Abana'daki projenin bir benzeri inşallah hem Cide’de hem de İnebolu’da bu projeyi kazandıracağız”

“İnebolu Cezaevi, İnebolu'nun ve İnebolu'da kalacak”

İnebolu Cezaevi’nin herhangi bir yere gitmediğini ve İnebolu’da kalacağına dikkat çeken Demir, şöyle konuştu: “Adalet Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı sonrasında buraya tekrar bir ekip gönderilecek. Yeniden cezaevinde bir etüt çalışması olacak, güçlendirmenin hangi boyutlarda olması gerektiği görüşülecek. Ola ki güçlendirmede sıkıntı yaşandı, bir şekilde İnebolu’ya bu cezaevinin yenisi yapılacak. Bu cezaevi buradan bir yere gitmeyecek. Sonuç olarak Ağır Ceza Mahkemelerinin olduğu yerde cezaevi zorunluluğu var.”

“Bizim Kastamonu için yapacak çok işimiz var”

Şuanda yaptıkları seçim çalışmalarında AK Parti’nin rahat bir şekilde 3 milletvekilini çıkartacağını söyleyen Demir, şunları kaydetti: “Bizim, Kastamonu’da yapacak çok işimiz, bununla birlikte planladığımızda çok işimiz var. Ama bizim dışımızda sadece konuşan vekil adayları var, konuşmanın dışında ne planı, ne de elinde bir projesi olan vekil adayı yok. Sadece milleti yalan yanlışlarla buralarda insanları kandıran bir şerh grubu var”

“İnebolu Limanı için 150-200 milyon liralık yatırım yapılacak”

Danıştay tarafından ihalesi iptal edilen İnebolu Limanı için çözüm yolu aradıklarını ve bazı varlıkların çıkartılarak sözleşmenin imzalanmasının görüşüldüğünü ifade eden Demir, şöyle devam etti: “İnebolu Limanı, hem Kastamonu’yu hem de ilçeleri kalkındıracak en önemli projedir. Kastamonu’yu ihya edecek bir proje. Bu proje tam yoluna girmişken birileri bir yerden düğmeye bastı ve ihaleyi mahkeme iptal etti. Şuanda belirle aşamalarda çalışmalar devam ediyor. Şuanda iki durum var. Halihazırda bazı varlıklar çıkartılıp sözleşme aşaması görüşülüyor. İkincisi de yeniden sıfırdan ihaleye çıkartılması. Buraya 150-200 milyon liralık yatırım yapılacak. Bu limanı alacak olan insan 49 yıllığına alacak ve işletecek. Liman, İnebolu’nun altından yapılacak tünelle İnebolu Yolu üzerine bağlanacak ve Kastamonu’dan Ilgaz Tüneline kadar bu yol birbirine bağlanacak”

Milletvekili Demir, İnebolu'da kurum ve esnaf ziyaretlerinin ardından Güneşli Köyünde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar öncesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Demir, ayrıca iftara gelen davetlilere kendi eliyle pilav dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2022, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER