Kılıçdaroğlu "9 Haziran’ı 8 Haziran’a aldılar"

banner3

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İnebolu 9 Haziran’da gerçekleşen programın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun programına uymadığı için 8 Haziran’da gerçekleştirildiğini belirterek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her toplumun bir tarihi vardır. Siyasetçiler o tarihin gereğini yaparlar. Tarihi çarpıtmazlar, yozlaştırmazlar. O tarih milletin ortak çabaları sonucu ortaya çıkan bir tarihtir.

İnebolu’yu biliyoruz. Kastamonu’nun şirin bir ilçesidir. İstiklal Yolu’nu da biliyoruz. İnebolu’dan başlayıp Ankara’ya kadar gelen yol İstiklal Yolu olarak tanımlanır. Ve İnebolu’nun tarihimiz içindeki değerini de biliyoruz.

Milli kurtuluş Savaşı’na silahların oradan geldiğini biliyoruz. Kadınların, yaşlıların, gençlerin o silahları nasıl taşıdığını, cepheye silahları nasıl götürdüklerini hepimiz biliyoruz. İnebolu’nun tarihimizde önemli bir yeri var. TBMM kararıyla 9 nisan 1924’te İnebolu’ya İstiklal madalyası verilmiştir. Üç kente verilmiştir bu madalya. Ancak bu madalyayı alan tek ilçe İnebolu’dur.

İnebolulular 9 Haziran’ı Kurtuluş günü olarak kutlarlar. Devletin yönetim kademeleri de orada olur. Fakat bu yıl farklı bir şey oldu. 9 Haziran’ı 8 Haziran’a aldılar. Niçin Bakan’ın programı müsait değilmiş. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun programı müsait olmadığı için 9 Haziran’ı 8 Haziran’a aldılar. Ve ben bunu Kastamonulular’ın vicdanına havale ediyorum. Kastamonu’nun önemli bir tarihinde Bakan size uymayıp da Kastamonu’yu Bakan’a uyduruyorlarsa her halde Kastamonulular’ın sandıkta söyleyeceği laflar olacaktır. Biz Hamamcı Kadı Salih Reis’i hiç unutmadık, Kastamonulular için ne anlama geldiğini de çok iyi biliyoruz. Ama bunlar tarihe bile saygı duymuyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2021, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER