Katar “İnebolu’nun olmazsa olmazı yol ve liman”

İnebolu ziyareti kapsamında gazetemizi ziyaret eden İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar önemli açıklamalarda bulundu.

Katar “İnebolu’nun olmazsa olmazı yol ve liman”
banner13
banner3

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Katar, İnebolu ilçe Başkanı Ahmet Nuri Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri İnebolu Postası Gazetemizi ziyarette bulundu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Barış İlyasoğlu ile uzun süre sohbet etti.  İl Başkanı Katar, İnebolu ziyareti ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

İnebolu’nun son 22 yıldır kan kaybeden bir ilçe olduğunu belirten Ahmet Katar: İnşallah İYİ Parti iktidara geldiği zaman da Kastamonu’nun olduğu gibi de İnebolu’da hak ettiği yerde olacağına inanıyoruz. Öncelikle Kastamonu-İnebolu yolunun yapılması gerekmektedir ve İnebolu Limanın açılması gerekmektedir. Ilgaz Tünelinin açılma gayesi aslında bu limanın Türkiye’ye açılan kapısı idi. İnebolu’nun önemi çok büyük ama bunu merkezi yerlerde ben anlatılmadığını düşünüyorum ve anlatıldığı zaman da yeterli payı alacağımıza inanıyorum. İktidarımızda bizim hedefimiz yol ve liman olacak. Yol ve liman olmadıktan sonra İnebolu’nun başka bir türlü kalkınma şansı da yoktur.

"İNEBOLU SON 22 YILDIR KAN KAYBEDEN BİR İLÇEMİZDİR"   

10 ay içerisinde 550’nin üzerinde ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Katar gazetemize yaptığı açıklamada; “Bugün ziyaretlerimizden bir tanesi de İnebolu ilçemize gerçekleştirdik. İnebolu bizim için önemli bir ilçemizdir. İnebolu İstiklal Madalyalı Türkiye’nin tek ilçesi ama ne yazık ki merkezi bütçeden hem Kastamonu olsun, hem İnebolu olsun yeterli payı alamıyor. İnebolu Kurtuluş Savaşında yaptığı kahramanlıklarla ve bu cepheye mermi taşıyan Şerife Bacılarla gündeme gelen bir ilçemizdir ve halen daha bir yolumuz yok. 2000 yılındaki İnebolu nüfusumuz 26 bin iken şuan 20 binlerde ve yaklaşık olarak %25 nüfusumuz eksilmiş durumdadır ve köylerde ise nüfus düşüşü %43’lere varmaktadır. İnebolu son 22 yıldır kan kaybeden bir ilçemizdir. ‘’

"İNEBOLU BÜTÇEDEN YETERLİ PAYI ALAMIYOR"

İl Başkanı Katar; ‘’ İnebolu bizim için İYİ Parti olarak çok önem verdiğimiz, hem de Kurtuluş Savaşında yaptığı hizmetlerde dolayı ve Cumhuriyetin kuruluşunda büyük bir yer kat etmiş ama İnebolu hak ettiği yerde değildir. İnşallah İYİ Parti iktidara geldiği zaman da Kastamonu’nun olduğu gibi de İnebolu’da hak ettiği yerde olacağına inanıyoruz. Öncelikle Kastamonu-İnebolu yolunun yapılması gerekmektedir ve İnebolu Limanın açılması gerekmektedir. Ilgaz Tünelinin açılma gayesi aslında bu limanın Türkiye’ye açılan kapısı idi. İnebolu’nun önemi çok büyük ama bunu merkezi yerlerde ben anlatılmadığını düşünüyorum ve anlatıldığı zaman da yeterli payı alacağımıza inanıyorum. İktidarımızda bizim hedefimiz yol ve liman olacak. Yol ve liman olmadıktan sonra İnebolu’nun başka bir türlü kalkınma şansı da yoktur.  ‘’ dedi.

“MERKEZ BELEDİYESİ DÂHİL EN AZ 10 BELEDİYE ALACAĞIZ”

Önümüzdeki seçim dönemi için de iddialı konuşan Katar “Halkımızın desteği ile biz Kastamonu’dan milletvekili çıkaracağız ve yerel seçimlerde de merkez belediyesi dâhil en az 10 belediye alacağız. Hedeflerimiz bu şekildedir ve İnebolu’da bu hedeflerimizin içerisindedir. Asgari ücrete yapılan zam ve Emekliye yapılan zamlar yetersizdir. Bu zamlardan önce piyasanın durdurulması gerekmektedir. İsterseniz asgari ücreti 15 bin TL yapın, emeklinin maaşını 15 bin yapın bu zamlar çözüm değil, önemli olan piyasa da enflasyonu durdurmaktır. Peki, enflasyon nasıl durdurulabilir üretim ile durdurulabilir. Hükümet dün bir açıklama yaptı ve tarihin en büyük ihracatını yaptıklarını söylüyorlar. Cumhuriyet tarihindeki  en yüksek cari  açığı olduğunu bilen var mıdır? Bu sene 110 milyar dolar açık verdik, en çok ihracatını yapmışız ama ithalatımız ile ihracımız arasında 110 milyar dolar fark var. Bunu konuşan hiç kimse yok, önemli olan aradaki açığı kapatmaktır. Hükümet asgari ücreti isterse 15 bin TL yapsın vatandaşımızın alım gücü tükendi. Asgari ücret 3 bin 500 TL iken vatandaşımız ev ve araba alabilecek durumdaydı. ‘’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Katar ve beraberindeki heyet daha sonra İnebolu ziyaretinde Sivil Toplum Kuruluşları ve esnaflara ziyaret gerçekleştirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER