“İNEBOLULULAR’IN AKLIYLA DALGA GEÇİYOR”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, düzenlediği basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün İnebolu ziyaretindeki sözlerini ve 2021 yılı yatırım programında Kastamonu için ayrılan ödenekleri eleştirdi. 2021 Yatırım Programında Kastamonu’ya ayrılan ödenekleri“İktidarın Kastamonu’nun problemlerini görmezden gelmeye devam ettiğini ortaya koymaktadır” diye eleştiren Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Ünlü’ye de “İneboluluların aklıyla dalga geçiyor” eleştirisini yöneltti.

banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hikmet Erbilgin,  düzenlediği basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün İnebolu ziyaretindeki sözlerini ve 2021 yılı yatırım programında Kastamonu için ayrılan ödenekleri eleştirdi. Açıklamasının büyük bölümünü İnebolu'ya ayıran Hikmet Erbilgin'in İnebolu ile ilgili açıklamaları şöyle: 

"2021 yılının Kastamonu için ulaşım yatırımlarında da kayıp bir yıl olacağının resmi belgesidir. Maliyeti 2 milyar 324 milyon 339 bin lira olarak güncellenen Kastamonu – İnebolu Yolu için 2021 yılı yatırım programında sadece bin lira ödenek ayrılmıştır. 

Kastamonu yatırım beklerken, ödenek yetersizliği nedeniyle problemler çözülemezken, saraylarında gününü gün edenler, yazlık-kışlık sarayları için bir kalemde 488 milyon lirayı gözlerini kırpmadan kendileri için ayırabilmektedir. Hal böyleyken sarayın Kastamonu’daki temsilcilerinin payına her yıl olduğu gibi yine ‘Yıl içinde ek ödenek alacağız’ açıklamaları düşmekte, başarısızlıklarını bu söylem üzerinden örtmeye çalışmak kalmaktadır.

“İNEBOLULULAR’IN AKLIYLA DALGA GEÇİYOR”

AKP İl Başkanı Doğan Ünlü, geçtiğimiz günlerde İnebolu’ya düzenlediği ziyarette İnebolu’nun önünün açık olduğunu söylemiş, İneboluların aklıyla dalga geçmeye çalışmıştır. AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılında 27 binlerde olan İnebolu nüfusu 21 binlere düşmüştür. 19 yılda İnebolu’nun köylerinden 6 bin kişi ekmek derdiyle başka illere göç etmiştir. 120 çalışanı, 530 mahkûmu barındıran İnebolu’nun elindeki cezaevi gitmiştir. Her yıl belediyeye 1 milyon gelir getiren limanı gitmiştir. İnebolu’nun İstiklal Madalyası almasını sağlayan balıkçıları halen barınaksızdır.2002 yılında 5 bin 500 olan öğrenci sayısı 3 bine gerilemiştir. İlçenin en güzel caddelerinden Zafer Yolu Caddesi taş yığını haline dönüştürülmüştür.Bölgenin en güzel plajı olan Patriyozaltı kumsalı hafriyat alanı haline dönüştürülmüştür.İnebolu seçimlerde AKP’li siyasetçiler tarafından ‘doğalgaz getireceğiz’ diye kandırılmıştır. İnebolu, ‘Fen Lisesi yapacağız’ diye kandırılmıştır. İnebolu, Boyranaltına plaj yapacağız diye kandırılmıştır. İnebolu, sanayi sitesi yapacağız diye kandırılmıştır. ‘İnebolu, cezaevini kapatmayacağız’ diye kandırılmıştır. Yalan söyleyen bellidir."

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2021, 20:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
zulbiye tunoglu
zulbiye tunoglu - 3 yıl Önce

Sayin erbilginin her cumlesi dosdogrudur. Yazilacak cok sey var ama insanlarimiz efsunlanmis gibiler cok yazik

SIRADAKİ HABER