İnebolu CHP’de Cemal İlyasoğlu güven tazeledi

İnebolu CHP’de Cemal İlyasoğlu güven tazeledi
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnebolu İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek lise ile gidilen seçimlerde tekrar başkan seçilen Cemal İlyasoğlu güven tazeledi.

CHP İnebolu İlçe Olağan Kongresi Nehir Kafe Düğün Salonunda delegelerin, partililerin ve misafirlerin katılımı ile gerçekleştirdi. Divan teşekkülünün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gündem maddeleri arasında bulunan protokol konuşmalarına geçildi.

Gündemde yer alan maddelerden faaliyet raporu ve gelir gider cetveli okunarak delegeler tarafından oybirliği ile ibra edildi. Gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Cemal İlyasoğlu tekrar Cumhuriyet Halk Partisi İnebolu ilçe Başkanı seçilerek güven tazeledi.

Kongrede konuşan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, katılımcılara teşekkür etti. 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimlerine değinen Baltacı, katkı ve desteklerinden dolayı İnebolu halkına teşekkür etti. Baltacı CHP’nin İnebolu’da oyunu yüzde 72 artırdığına dikkat çekerek çalışmalarını aralıksız sürdüklerinin altını çizdi.

İNEBOLU BİZE SAHİP ÇIKTI

Milletvekili Baltacı konuşmasını sürdürdü;  “Biz 14 Mayıs’ta Kastamonu olarak koymuş olduğumuz hedefi başardık. 46 sene sonra 1977’den bu güne Cumhuriyet Halk Partisi ilk defa arka arkaya iki defa Milletvekili çıkartmayı sizlerin emeği ile sizlerin cesareti ile sizlerin gayretleri ile sizlerin fedakarlığıyla başarmış bulunmaktayız. Özellikle İnebolu’da oy oranımızı %72 civarında arttırmış bulunuyoruz. Bu seçim şunu göstermektedir. Biz İnebolu’ya sahip çıktık, biz Kastamonu’ya sahip çıktık, bazen suyuna sahip bazen elektriğine, bazen çocuklarına, bazen gençlerine sahip çıktık, bazen hastanesine sahip çıktık, bazen limanına sahip çıktık ve Biz İnebolu’ya sahip çıktık, biz Kastamonu’ya sahip çıktık. Biz seçimde de şunu gördük ve İnebolu’da bize sahip çıktı. Ben İnebolu’dan tüm Kastamonulu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. ‘’

TOPLUMUN BAĞRINDA YÜZLEŞMEKTEN KAÇINAMAYIZ

‘’14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ilgili Türkiye’deki hedefimizi maalesef başaramadık, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda da bu halktan yeterli oyu alamadık ve yeterli güveni sağlayamadık. Kongreler vesile ile şapkamızı önümüze koyup neyi nerede yanlış yaptık, neyi eksik yaptık, neyi yapmamız gerekiyor da alıp biz eleştirisini samimiyetle vermek zorundayız. Bir siyasi parti kendi hataları karşısında tavrı içinde yaşadığı ülkeye, içinde yaşadığı İle duymuş olduğu sorumluluğu gösterir. Biz eksiklerimizle, hatalarımızla, varsa samimiyet ve cesaretle yüzleşmeliyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin savaş meydanlarında olduğumuzla övünüyorsak bu parti de bir değişim olacaksa o zaman biz hatalarımızla, eksiklerimizle toplumun bağrında yüzleşmekten kaçınamayız. Neyi tartışacaksak bize oy veren yada vermeyen ama bu ülkede demokrasi isteyen, eşitlik isteyen, adalet isteyen milyonlarla sorunlarımızı oturup tartışmak zorundayız ve ancak böyle bir değişim sağlayabilirsek önümüzdeki günlerde seçimlerde başarıyı sağlayabiliriz. ‘’

BU KONGRELER DEĞİŞİMİN KONGRELERİ OLARAK TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

“Türkiye aslında değişim istiyor ve seçim sonuçları da bunu gösteriyor, seçimden sonra çarşıya sokağa gittiğinizde şunu göreceksiniz ve seçim sonuçlarından kimse memnun değil neden seçim sonuçları bu Ülkenin, bu ilini bu ilçenin karşı karşıya kaldığı sorunlara karşı en ufak bir çözümü üretmemiştir. Seçim sonuçlarından memnun olanları ben sizlere söylüyorum. Uyuşturucu varanları seçim sonuçlarından memnun, Putin seçim sonuçlarından memnun, İngiltere’deki Faiz lobileri seçim sonuçlarından memnun, beşli çete seçim sonuçlarından memnun, Devlet İhaleleri ile sevinenler seçim sonuçlarından memnun, küçük bir yandaş, küçük bir vurguncu çevre bu sonuçlardan memnun ama hangi parti oy verirse versin, hangi irtifaka oy verirse versin, hangi lidere oy verirse versin bu Ülkenin işçileri memnun değil, bu Ülkenin köylüleri memnun değil, iş arayan, diploma sahibi olan geçlerimiz memnun değil, işsizler memnun değildir. Seçim sonuçları da şunu gösteriyor, siz yenilenin, siz değişin, siz daha çok gayret edin, siz daha çok cesaret edin kapımız size açık diyor. Kastamonu’daki seçim sonuçları bunu göstermektedir. Biz Kastamonu’da oylarını %40 arttıran bir partiyiz. Türkiye’de en çok köyü olan coğrafyası bu kadar büyük ve dağınık olan bir İlde oylarını %40 arttırmış bir partiyiz biz. Biz bunu Türkiye’de de yapabiliriz ve biz bunu Türkiye’de de başarabiliriz. İnşallah bu kongreler değişimin kongreleri olarak Türkiye’nin önünü açacaktır. ‘’ dedi.

İNEBOLU İLÇE OLMAKTAN ÇIKMIŞ KÖYE DÖNECEK

CHP İlçe Başkanı Başkan Cemal İlyasoğlu yaptığı konuşmada; ‘’ Geçtiğimiz genel seçimde elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, elimizde olan imkanları en iyi bir şekilde kullanarak çalıştık ve İnebolu’da partimizin varsıllığını 3, partiden 2, partiye çıkardık.  Sizlerin ve halkımızın desteği ile son 29 yılın en üst oyunu aldık. 2018 genel seçimlerine göre %76 fark kattık,  Ben Öncelikle geçtiğimiz seçimde dişini tırnağına katarak çalışan, verilen her görevi yerine getiren, yönetim kurulumuza, kadınlar kolumuza ve gençlik kolumuza çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar.  Partimizi her yerde savunan, sandık kurullarında partimizi temsil eden, müşahit olan, her yere koşan, köylerine partimizin bayrağını asan, partimize destek olan görevli ve gönüldaşlarımıza yoldaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Tabii ki bu yetmedi. Bu çalışmayla daha fazla almalıydık. Ama inanın sistem AKP’nin seçimi kazanması üzerine kurulmuş. Her türlü tehdide, uyarıya, ayak oyunlarına, kirli siyasete, para dağıtmaya, karşı çok güzel mücadele ettik. Seçim sonuçlarına göre İlçe merkezinde AKP 2420 alırken Partimiz 2 bin civarında oy aldı. MHP kendi oyunu aldı.  İlçe merkezi seçmenimiz burada bize diyor ki, ey CHP yönetimi biraz daha çalışın belediyeye hazırlanın.  Bu ilçede şimdiye kadar 29 yıldır CHP belediyesi, CHP belediye meclis üyeliği, CHP il genel meclis üyeliği olmamış ve İnebolu çok gerilere gitmiş. İnebolu İlçe olmaktan çıkmış köye dönecek. 20 yılda Türkiye nüfusu büyürken İnebolu’dan 6500 kişi gitmiş nüfus 20 bine düşmüş, bir 20 yıl daha bunların elinde olursa nüfus 14 bine düşecek.’’

Başkan ilyasoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Artık İnebolu’yu bu makus talihinden kurtarın. Evet ilçe merkezi seçmeni diyor ki artık İnebolu’yu bunların elinden kurtarın.  Çünkü açık olan cezaevi kapandı, Liman satıldı, balıkçı barınağı yapılmadı, Hastane 72 yataktan 40 a düştü, Dereli fren gitti,  2. Bahar gitti, Tarım bitti,  Cennet gibi bir ilçedeyiz, turizm bitti, Patriyoz altı kumsalı, öğretmenevi karşısı taş yığınına döndü. Boyran altı fosseptik havuzu oldu. Millet hastanede kuyrukta bekliyor. İnanın yerel seçimden sonra Huzurevi gidecek,  Nasıl 31 Mart seçimleri öncesi cezaevi gitmeyecek dediler dediler, 2 ay sonra kapattılar, şimdide Huzurevi gidecek. Ağır Ceza gidecek.  Bozkurt Adliyesini geri aldı,  Abana-Bozkurt arasına 35 yataklı devlet hastanesi yapılıyor. İnebolu da ise Cezaevinin yeri boş, yatırım bekliyor. Hastanenin yeri boş yatırım bekliyor.”

53 AYDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLAR

Konuşulacak çok şey var, 31 Mart 2019 seçimlerinin üzerinden tam 53 ay geçti, kaldı 7. Buçuk ay. 53 Ay önce çözülmeyen sokak hayvanları sorunu çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen su sorunu çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen denize fosseptik gitmesi olayı çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen plaj sorunu çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen balıkçı barınağı sorunu çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen sanayi çarşısı sorunu çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen Üniversiteye ek bina ve yurt sorunu çözülmedi, 53 ay önce çözülmeyen geriş tepesi sorunu çözülmedi, Araç muayene istasyonu ihalesinin üzerinden 3 yıl geçti, bitirmiyorlar.

 BU İLÇE SİZLERDEN İBARET DEĞİL

‘’Şimdi bunlara başka sorunlarda eklendi. Artık İnebolu’da Belediyenin dağ gibi açığından söz ediliyor,  Artık İnebolu’da emekli olan belediye çalışanlarının tazminatlarını alamamasından söz ediliyor. Artık İnebolu’da Cumhuriyet Caddesi esnafının bayramını ve yaz mevsiminin belediye başkanının nasıl yok ettiğinden söz ediliyor. Artık İnebolu’da kira fiyatının yüksekliğinden söz ediliyor.  Duyuyoruz ki 29 yıldır bu ilçeyi bu hale getirenler şimdi tutmuşlar tekrar bu ilçenin başına geçeceklermiş, Bu ilçe sizlerden ibaret değil. Müsaade edin biraz, İnebolu bir kez de CHP’li belediyeyi denesin. İnebolu’nun her şeyi var, cennet gibi bir kent, Doğa tarih kültür ve turizm kenti olabilecek bir ilçede yaşıyoruz.  Artık sahil ilçesi olan İnebolu’nun büyümesinin CHP belediyesi ile olacağından söz ediliyor. Çünkü Cide CHP ye geçti uçuyor. Bu gün Cide’de 150 bin kişi var. Amasra CHP de yolcu gemileri geliyor. Sinop yıllardır CHP de Türkiyenin en mutlu kenti. Karadeniz’in en gelişmiş ve tanınmış kentleri CHP de artık İnebolu’nun CHP ye geçmesi gerekiyor. Artık yarın için bugünden hazırlanmak zorundayız, Yerel seçime 7. Buçuk ay var. ‘’ diye konuştu.

Cemal İlyasoğlu’nun yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Necmiye ATALAY, Esra ÇELİKAY, Bünyamin ÇITIR, Süleyman DENİZ, Yılmaz EREN, Tevfik Ulaş KAYACAN, Mustafa Mert KİBAR, Hakan KURT, Yasemin SALCI, Sulhi SALİHVATANDAŞ, Serhat SAYGI, Gökhan TAŞKIRAN, Ahmet TEKÇE, Cengiz ÖZ, Mahmut PİR, Aziz UĞURTAN, Kamil YALÇIN, Mustafa ZIPIR

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2023, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet soysal
mehmet soysal - 10 ay Önce

Tebrik ederim Cemal bey, hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederim. İnebolu'nun sorunlarını ve çözüm yollarını göstermeye devam etmenizi bekliyoruz.

SIRADAKİ HABER