İlyasoğlu: “İnebolu’yu batıran 20 yıldır seçilenlerdir”

İlyasoğlu: “İnebolu’yu batıran 20 yıldır seçilenlerdir”
banner13
banner3

CHP İnebolu Belediye Başkan Adayı Cemal İlyasoğlu, nüfus hareketlerindeki kan kaybını siyasi aktörlerin başında olanların başarısızlığına bağlayarak “Bunlar İnebolu’yu batırdı” dedi.

CHP belediye başkan adayı Cemal İlyasoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları sonrası tepki dolu bir açıklamada bulundu.

Cemal İlyasoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir ilçenin batması, o ilçedeki siyasi aktörlerin başarısız politikasına bağlıdır.

İnebolu’yu batıran ve nüfusun erimesine sürekli kan kaybetmesine sebep bu ilçenin seçtiği merkezde belediye başkanları ve köylerde İGM üyelerinin başarısızlığıdır.

İnebolu Kastamonu’nun 3. büyük ilçesi iken, kötü yönetilmeden kaynaklı 4. sıraya düştü. Sahil bölgesinde çevre ilçelere hitap ederek 1 numara iken şimdi bütün gücünü yok etmiştir.

Kastamonu’nun 4. ilçesi olan Cide 2019’da AKP yerine CHP’yi seçti ve merkez nüfusunu 800 kişi artırarak İnebolu’nun önüne geçti.

Türkiye’de nüfus %30 artarken İnebolu 2004’te 27 bin olan nüfus 2024’te 20480 ye gerilemiştir.

İnebolu’da son 20 yılda 6500 kişinin ilçeden gitmesi sebebine bakıldığında bu ilçenin belediyesini 10 yıl AKP, 10 yıl MHP yönetti. Köylerde sadece AKP’li İl Genel Meclisi üyeleri seçildi.

İnebolu’yu 10 yıl Engin Uzuner, 5 yıl Mustafa Özay yönetti. Her ikisi de seçim öncesi ilçenin güzelliklerini göstererek plaj yat limanı yapacağız ve deniz turizmini geliştireceğiz diyerek İnebolu’yu kandırmışlar, ancak seçildikten sonra deniz turizminden uzaklaşmışlardır.

Cide, Amasra, Sinop deniz turizminden gelişirken bunlar Boyranaltı denizini lağım çukuruna dönüştürdüler. 

İnebolu’nun acilen bunların yönetimlerinden kurtulması gerekmektedir.

Bizim gelişmek büyümek, daha mutlu bir kent olmak ve Karadeniz Bölgesinin 1 numarası olmak için bütün değerlerimiz mevcut. 

İnebolu’nun gelişmesi büyümesi ve nüfusunu toplaması turizme yönelmesi gerekiyor. Bunun için Cide gibi kulvar değişikliği yaparak acilen belediyenin, belediye meclisinin ve İGM üyelerinin CHP’ye geçmesi gerekiyor.

CHP Belediyeciliğinde turizm gelişecek, İnebolu büyüyecek.

Her şey çok güzel olacak.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
reha  dursun
reha dursun - 3 ay Önce

sen gelince nufus 100000 olur

Cumhur tunoglu
Cumhur tunoglu - 3 ay Önce

İnebolunun taze kana ihtiyacı oldugu dogrudur siyaseti kişiselleştirenler degil ineboluyu yeniden eski günlerine getirecek gerçek bir siyasetciler yönetmelidir kaldırım yok oto park yok binalar çarşı içinde yıkılıyor çay rezil ton la para harcanmasına ragmen iki çaydan gelen bir türist bence yoldan döner rezil bir yol kenarı var bir evin temizliği kapı önünde belli oldugu gibi bir şehrinde güzelliği girişinden belli olur bir köprüyü bile düzgün yapamayan bir yönetim bir ilçeyi nasıl yönetir gönülden başarılar diliyorum sizinle bayramda görüşmek üzere hoşcakalın

SIRADAKİ HABER