DEVA, ilk kongresini gerçekleştirdi

DEVA Partisi Kastamonu il genelinde ilk kongresini İnebolu ilçesinde gerçekleştirdi.

DEVA, ilk kongresini gerçekleştirdi
banner13
banner3

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İnebolu İlçe Başkanlığı kongresi gerçekleşti. Genel merkez tarafından ilçe başkanlığına ataması gerçekleştiren Uğur Ergün başkanlığındaki tek liste ile seçime gidilerek Uğur Ergün yeniden ilçe başkanı seçildi.

Elisa Park Tesislerinde gerçekleştirilen kongreye; Deva Partisi İl Başkanı Hüseyin Canal ve yönetim Kurulu üyeleri, Küre, Şenpazar, Bozkurt İlçe Başkanları, CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Genç Parti İlçe Başkanı Ferdi Balcı, Adalet Partisi İlçe Başkanı Süleyman Kömeçoğlu, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, KASDER Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Eren ve çok sayıda partili katıldı.

Açılış Konuşmasını Yapan İl Başkanı Hüseyin Canal; ‘’ Biz 25 Haziran 2020 tarihinde yetki belgesi verildikten sonra ki teşkilat çalışmalarımız kapsamında inşallah bir kongremizi değerli İnebolu ilçemizde yaparak bu kongre sürecine başlamış bulunmaktayız. Memleketimiz ekonomik olsun, siyasi açıdan olsun, hukuki açıdan olsun çok sıkıntılı bir süreç geçirmektedir. Biz bu yola çıkarken bir kısım kişiler tarafından denildi ki ‘siz ne yapacaksınız’ iktidarda güçlü bir parti var 18 yıldır memleketi yönetiyor, bu şekilde bir sorgu ile karşı karşıyayız. Ancak İnşallah gerek genel merkezimizin gerekse teşkilatımızın gerekse memleketin 71 vilayetinde kurulmuş olan teşkilatlarımızda biz bu memleketin çözümsüz denilen çözümlerine sorunlarına çözüm getirmeyi umut ediyoruz ve bunu değerli milletimize taahhüt ediyoruz.’’ diye konuştu.

İlçe Başkanı Uğur Ergün ise yaptığı konuşmasında; ‘’ Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum. Hedefimiz anayasal, düzen, laiklik ilkesi, hukukun üstünlüğü, devletin ideolojik tarafsızlığının güçlendirilmesi, toplumdaki ayrışmaların ötekileşmelerin karşısında birleştirici bir misyon taşıyıcısı olmaktır. Demokrasiden, adaletten, ilke ve değerlerden dönmeyeceğimiz, insan merkezli, gönüllü paylaşım ve işbirliğini amaçlayan üretimi, eğitimi, kültür sanatı, kadınlarımızı destekleyici yeni bir aydınlanma sürecinin başlaması Deva Partisi kadrolarınca gerçekleşecektir. Bizim yegane güç kaynağımız İnebolu halkının sağ duyusu temiz vicdanı ve yüreğidir. Partimizin ilçe yönetimine talip olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İlçe teşkilatımızın ülkemize ve vatandaşlarımıza, demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnebolu artık Devasız değil, İnebolu’ya Deva olacağız. Deva Sizsiniz, Deva Biziz, Deva her ferdi ile İnebolu halkı, İnebolu’ya Deva olmaya geliyoruz. ‘’ dedi.

Yönetim Kurulu Listesinde Şevket Çamcı, Yasemin Salcı, Kazım Uzuner, Ayhan Baş, Turgay Pirci, Salih Almış, Gülsevin İşeri, Fatih Gözen, Harun Tuna ve Metiner Gökcen yer aldı. 

İl Delege Listesinde ise Hüseyin Canal, Mustafa Zengin, Mert Yağız Yılmaz yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER