CHP’den 97. Yıl Çelengi

CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu: ‘Atatürk ve Cumhuriyet sevdalıları desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi gelecekte de demokrasimizin teminatı olmaya devam edecektir.’

CHP’den 97. Yıl Çelengi
banner13
banner3

CHP İnebolu İlçe Örgütü, partinin kuruluşunun 97. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Tören öncesinde partide toplanan CHP’liler, Atatürk anıtı önüne yürüyerek geldi. Törende CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

CHP Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Bulut günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında ; ‘’ Temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız.  Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97' nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegane amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve Devrimleriniz ile il. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.  Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir.  Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devrimi'nin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.’’ Diye konuştu.

Çelenk töreninin ardından, CHP’liler Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tören sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu; ‘’ Ata’mızın iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97. Yıl dönümünü kutluyoruz. Kurtuluş  Savaşı’nın kazanılması yurdumuzun düşman işgalinden kurtarılması ve Lozan Barış Antlaşması ve imzalanmasının ardından Atatürk”ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde Cumhuriyet Halk Fıkrası kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi 29 Ekim 1923”te yeni Türk Devletinin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu ilan etti. Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma onuruna erişen Cumhuriyet Halk Partisi. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için Devrimler gerçekleştirdi. Yurdumuzun her yanında yolar demir yolları köprüler barajlar elektrik santralleri çiftlikler fabrikalar okullar hastaneler inşa etti. yapılan yatırımlar ile ülkemiz hızla gelişti ve kalkındı. Ülkemize demokrasiyi laikliği kadın haklarını hukuk devleti anlayışını Cumhuriyet Halk Partisi getirmiştir.  Türkiye Cumhuriyeti, Demokrasimizi hedef alan oluşumlara askeri darbelere ve teröre karşı dimdik durmuştur. Atatürk ve Cumhuriyet  sevdalıları desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi  gelecekte de demokrasimizin teminatı olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle mensubu olmaktan dolayı gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97.yıldönümünü kutluyor ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve saygıyla anıyorum. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER