CHP'li Çelebioğlu'ndan Belediye İhalesine Tepki

CHP'li Çelebioğlu'ndan Belediye İhalesine Tepki
banner13
banner3

CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, İnebolu Belediyesi’nin 6 Şubat Çarşamba günü (yarın) yapacağı Musa Köyü Kurtköyü mevkisinde bulunan sanayi arsası satışına tepki gösterdi.

Seçimlere az bir zaman kala bu ihalenin yapılmasının ahlaki olmadığını belirten Çelebi, ihale sonucunda parti olarak yürütmeyi durdurmak için dava açacaklarını ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Çelebioğlu’nun yazılı açıklaması şöyle: “İnebolu Belediye Başkanlığınca 06.02.2019 tarihinde çok amaçlı salonda 146 Ada 1 parselde bulunan 3024.08 m2 sanayi niteliğindeki arsanın encümen huzurunda satışı yapılacak. Bu satışın seçimlere sayılı günler kala bu ihalenin yapılması manidardır. 31.03.2019 tarihinde yapılacak seçimlerde yeni seçilen Belediye Başkan ve meclisinin bu kararı alması gerekmektedir. İnebolu gayrimenkul zengini belediyesi iken Engin Uzuner başkanlığında satılan yerlere şöyle bir baktığımızda Eski şehir resturant, eski mezbahane, eski otogara yapılan dükkanlar bunlardan bazlarıdır. Bu ihalenin gerçekleşmesi durumunda alacak firma ve şahıslar bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak yürütmeyi durdurmak için dava açacağız. Seçimlere az bir zaman kala bu ihalenin yapılması en başta ahlaki değildir. Aynı zamanda Belediye araç, gereçler ve  personeli siyasi çalışmalarda zorlandığı görünmektedir. Billboardların Belediye bütçesinden seçimlerde seçmeni etkilemeye yönelik İnebolu Belediyesi adı altında 19.12.2018 tarihinde 1119 sayılı kararı ilan ve reklam yasakları kapsamında  olup siyasi propaganda yapılmaktadır. Bu billboardların hemen temizlenmesi gerekmektedir. Bu konu da gerekli şikayetlerimizi yapmış bulunuyoruz.”  

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER