CHP İlçe Başkanı İlyasoğlu'ndan Belediye Başkanı Özay'a cevap

banner3

 Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ın Belediye Meclisi toplantısından sonra yaptırdığı canlı yayınlı açıklamalarına cevap veren CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu “Belediye emekçilerine saygı hamsi ikram etmekle olmuyor, onların cebine dokunmakla oluyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde düşük   ücreti dayatan kendisi değimliydi” dedi.

  Geçtiğimiz gün yapılan Belediye Meclis toplantısından hemen sonra Belediye Başkanı Mustafa Özay, CHP ilçe Başkanı Cemal İlyasoğlu’nun sosyal medyada arızalı kepçenin fotoğrafı ve “Yoğun kar yağışından bir gün önce arıza yaptı. Yazık çok yazık.  Hangi çağda yaşıyoruz.  Yakaboyu,Yeni Mahalle,   Çamlıca, Yeşilöz, Yukarı Karaca, Avara, Cünürye, Musa, Göller mahalleleri ara sokakları günlerdir açılmayı, canavar gibi kepçe 2 haftadır yapılmayı bekledi” yazısını paylaşmasına canlı yayın yaptırarak açıklamalarda bulundu. 

 CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu Belediye Başkanı Mustafa Özay’ın iddialarına ve canlı yayına şu şekilde cevap verdi. Bende sandım ki İnebolu’ya müjde verecek, bir şeyler yapılacak galiba. Galiba şu İnebolu’yu şaha kaldıracak 15 mega projeden gelişmeler var. Gerçi 3 yıldır belediyeden hatırı   sayılır bir yatırımını  görmedik ama, belki son 2 yılda bir şeyler olabilir diye düşündüm. Birçok kişi de benim gibi Özay’dan müjde bekledi.

  Ama öle olmadı, meğerse Sayın Özay Cemal İlyasoğlu’nun paylaştığı 1 kepçe fotoğrafı ve 5 cümle yazı için canlı yayın yaptırmış. Ben diyor Özay Cemal İlyasoğlu’nu muhatap almıyorum, ama bakın bütün açıklamasını Cemal İlyasoğlu üzerinden yaptı.

  Sayın Özay birilerini korumaktan ve kurtarmaktan daha Mega projelere zaman ayıramadı galiba.

  "Özay 366 fotoğraf 10’larca video paylaştırttı"

  Sayın Mustafa Özay Açıklamasında Sosyal medyaya pek itibar etmem, benim işim sosyal medya değil dedi bende özellikle saydım, Sadece Ocak ayında Belediyeye ait sosyal medya hesaplarında 366 tane fotoğraf 10 larca video yayınlattırmış. Bunun en az 250 tanesinde kendi resmi var.  Her attığı       adımı sosyal medyada paylaştırmış. Yani yaptığı şovdan ileri gitmemiş.

 Birde diyor ki, sosyal medya paylaşımlarına itibar etmem diyor.

 İlyasoğlu: "Suya %62.buçuk zam..."

  Bol keseden atmayı seven sayın Özay su parasında da aynı yolu izledi.  Sayın Özay elimde senin yönettiğin belediyenin 2 tane mesken suyu faturası var. 2 side 100 TL lik. Sen İş başına gelmişsin, vatandaş gitmiş belediyeye 100 TL ye 28 ton su almış. Geçtiğimiz gün yine gitmiş belediye ye yine 100     TL lik su almış.  Ancak bakmış ki 28 ton yerine 18 ton su yüklenmiş. Belgesini arıyorsan al sana belgesi. Yüzde 62. Buçuk zam.

 "Arızalı Kepçe 15 gündür yatıyor"

 Arızalı kepçe konusuna gelince 15 gündür Cünüryede yatıyor. Mahalle ara sokakları günlerdir açılmayı bekledi. Sadece Cünürye Mahallesine çıkmak için araçlar günlerce ralli yaptı.  Amacımız önümüzdeki günlerde tekrar kar geliyor. Kepçe yapılsın ve yatacağına işe yarasın.  Ama belediye başkanı tutmuş artık karlar erimiş 15. Günde muhtarı arıyor, kapalı yolun var mı diye soruyor.,  15 günde kapalı yol mu kalır. Sen muhtarları kar yağışının başlamasından 2 veya 3 Gün sonra arayacaktın. Ne dedi muhtar sana kar kalmadı ki. Ardından devam ediyor açıklamaya, Diyor ki biz bu kepçeyi 1- 2 metre kar yağarsa kullanıyoruz. Yeşilözde yok muydu 1.5 metre kar. Yeni mahallede Çamlıca da, yok muydu 1 metre kar.  Pes valla. Birde diyor ki bu kepçeden Türkiye de 3 tane var. Valla İnternete girdim ve 10 tane aynı kepçe adresi aldım. İstiyorsa kendisine bu adresleri göndereyim.

"Emekçilere saygı hamsi ile değil cebine dokunmakla oluyor"

Belediye emekçileri bu ilçenin göz bebeği. Onların emeğine alınterine saygı duymayan insan değildir.   Sende dahil birçok vatandaş daha yataktan kalkmadan onlar evinden çocuğundan sıcak yatağından ayrılıp sokakları temizliyor. Onlar çocukları ile doğru düzgün kahvaltı yapamazken, ilçenin çöpünü saat 10.00 a kadar bitiriyorlar ve başka işlere yönlendiriliyorlar. Belediye başkanı Özay çoğunlukla onların işini bitirdiği saatte iş başı yapıyor. İtfaiyeciler bu ilçenin gurur kaynağıdır. Bölgenin en güçlü ve çalışkan ekibi İnebolu’dadır. Belediyenin diğer emekçileri de varını yoğunu kullanırlar ve çalışırlar. Ancak sorun emekçilerde değil idarecidedir.

Emekçilerin emeğini görmezden gelen kendisi. Belediye emekçileri Cadde Cadde mahalle mahalle gece gündüz kar mücadelesi verirken kendisi birkaç fotoğraftan sonra evden balık yiyerek idare etti belediyeyi. Emekçilere saygı hamsi yemekle olmuyor, onların cebine dokunmakla oluyor. Toplu sözleşmede düşük fiyatı dayatan kendisi değilmiydi. İnebolu Belediyesinin sendikalı çalışanının alamadığı ücreti CHP li belediyelerde işçiler hakkıyla alıyor. İnebolu Belediyesinde en düşük ücret 4250 TL baz alınırken CHP li belediyeler de 4500 TL den başlıyor.

"Teşkilat başkanı niçin görevden alındı"

Sayın belediye başkanı benim ne içtiğimi sorgulayacağına kendi çevresindekilerin ne kullandığına baksın.  Teşkilat başkanının neden görevden uzaklaştırıldığını kamuoyu çok merak ediyor, Tiktoklarda neler yaşanıyor, kamuoyu merak ediyor, onu açıklasın. İnebolu tarihinde bir belediye başkanının ve belediyenin adı bu kadar çok dillere düşmedi.

"İnebolu Sizlerin yüzünden hep kaybetti."

Sayın Mustafa Özay 2017 den bu yana bu ilçenin siyasi dümeninin başındasın. İnebolu senden çok şey bekliyordu. Ancak geldiğimiz nokta ne yazık ki hezimet. Foss çıktın. Büyümesi ve gelişmesi için her şeyi olan, her değeri kıymetli cennet gibi ilçemiz ne yazık ki sizlerin sayesinde ilerleyemedi.Tam tersine kan kaybetti ve kaybetmeye de devam ediyor, sürekli eriyor, sürekli küçülüyor.

Çarşıda esnafların neredeyse tamamı bu güzelim ilçede çocuklarını durdurmak istemiyor. İnebolu’yu bu hale getiren sizlersiniz.

"CHP nin toplantısına katılanları ziyaret ediyor"

Sayın belediye başkanı kendine belediye de iş bulamamış, şimdi de CHP nin toplantısına kimler katılmış, CHP nasıl gelişiyor ve büyüyor onu takip ediyor. Sağa sola telefonlar ediyor. Ziyaretler yapıyor.

Eyy belediye başkanı sen CHP yi takip edeceğine koskoca Çanakkale köprüsü bitti, otogar köprüsü bitmedi onu takip et. Türk ocağı binası teslimi yapıldı, aylardır ziyaretçiye açılmıyor, onu takip et. Dükkan yönetmiyorsun sayın Özay, bu milletin alın terinden ödedikleri ile oluşan belediyeyi yönetiyorsun. Belediye bir sonraki seçimde nasıl kazanırım düşüncesi ile yönetilmez. Şovmenlikle olmaz. Birilerini korumakla hiç olmaz.

"Özay’ın evinin ve Osman Sungur’un alt tarafından denize foseptik akıyor"

Sayın belediye başkanı CHP nasıl gelişiyor ve nasıl büyüyor ona bakacağına, kendisi ile ilgisi olmayan işlere burnunu sokacağına, biraz kendi sorumluluğundakilere baksın. Kendi evinin altından ve 5 vakit zamanını harcadığı Osman Sungur otelin altından 3 yıldır denize fosseptik akıyor. Meydancık ve Kızılkara köprülerinin üzerinden yaz aylarında kokudan geçmek neredeyse mümkün değil. 3 yazdır bu ilçenin insanları kokudan denize giremedi. İlçe dışından gelip denize girenlerden hastalananlar oldu. Biraz araştırsın Sayın Özay  ve CHP li belediyelerde bu iş nasıl çözülmüş onu uygulasın.

"Artık İnebolu’da CHP'li belediyeye ihtiyaç var"

Artık İnebolu’da CHP li belediyeye ihtiyaç var. Cide CHP ye geçti Karadeniz’de bir numara oldu.  Sadece geçtiğimiz kurban bayramında Cideye 200 bin kişi tatile geldi. 12 km lik sahilde adım atılacak yer kalmadı. İnebolu belediye başkanı da Boyranaltını pisledi, Milleti liman içindeki tersanenin arkasında 100 metre 35 şezlongluk yere davet etti. İlçeyi geliştirecek, turizmde fark atacak, denize doğaya insana değer verecek, artık İnebolu da iradeye ihtiyaç var. İnebolu da artık CHP ye ihtiyaç var. Kararlı adımlarla hedef iktidar… Geliyor gelmekte olan…

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2022, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER